Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %29 %831 %2017 %18:%Июнь

Представництво в судах по довіреності

Оцените материал
(1 Голосовать)
Чергова тема з форуму. Таке враження, що питає глухий у німого.
Виникла ситуація. Представник позивача подає иск 06 листопада і подає клопотання про розгляд справи за його відсутності. Термін його доручення закінчується 07 листопада на наступний день. Суддя відкриває провадження 17 листопада (довіреність недійсна вже 10 днів) і розглядає справу в єдиному засіданні 21 грудня.
Що можна зробити в цьому випадку?

Представництво в судах по довіреності

- Представнику нічого, позивачу (відповідачу) можна оскаржити протягом 10 днів з моменту винесення рішення.

Представництво в судах по довіреності

- Зрозуміло, що оскаржити. Тільки ЦПК не передбачає такої підстави для скасування рішення як розгляд справи при простроченій довіреності представника позивача. Відповідач, подаючи заяву про залишення позовних заяв без руху, навіть припустити не міг, що суддя в порушення п.3 ч. 2 ст.121 ЦПК не просто почне слухати справу, а прийме рішення протягом 15-ти хвилин в попередньому засіданні. І як тепер мотивувати апеляційну скаргу? Основаніе- розгляд Позова особи, який не має ПОВНОВАЖЕНЬ на ведення справи не передбачено в ст. 309 ЦПК. І так, забув написати, що позивачем є банк, а предметом позову - шахрайський "кредит" із застосуванням карти з "кредитним лімітом".

Представництво в судах по довіреності

- По-перше визначитися чи є порушення матеріального і процесуального права, які зможуть не тільки скасувати рішення суду, а й зробити так, щоб апеляція встала на сторону відповідача.
За дорученням - на момент подачі позову вона була дійсна і на момент клопотання про розгляд справи за відсутності позивача теж, отже представник мав право подавати ці документи в канцелярію. А дата винесення ухвали про відкриття провадження вже не грає ролі.

Представництво в судах по довіреності

- Хочу звернути Вашу увагу на п. 4 ч.2. ст121 ЦПК. Там написано: заяву від імені позивача подала особа, яка НЕ має повноважень нема на Подання заяви та клопотання до канцелярії суду, а на ВЕДЕННЯ СПРАВИ. Представник подав позовних заяв 06 листопада, а вже 07 листопада позбувся ПОВНОВАЖЕНЬ на ведення справи. Таким чином, 17 листопада, коли суддя приймаєш постанови про відкриття провадження, він вже точно знав, що на цей день представник НЕ МАЄ ПОВНОВАЖЕНЬ НА ВЕДЕННЯ СПРАВИ.

Представництво в судах по довіреності

- І?
Суддя повинен був відмовити позивачу у відкритті провадження лише тому, що у нього немає представника?


Представництво в судах по довіреності

- Суддя, точно знаючи, що заява підписана і подана особою, яка на день відкриття провадження вже не має повноважень НА ВЕДЕННЯ СПРАВИ, зобов'язаний був застосувати п.3 ч.3 ст.121 ЦПК, залишити иск без руху і дати термін не більше 5 -ти днів на оформлення НОВОЇ довіреності. Що не так?

Представництво в судах по довіреності

Замість цього суддя поспішно приймає рішення на користь банку. Особисто для мене зацікавленість судді очевидна.

Представництво в судах по довіреності

- Думаю вам варто ознайомитися з інститутом представництва. Що таке ведення справи і хто його веде і які стадії ведення справи?

Представництво в судах по довіреності

- А по СУТТЄВО наведеної вище норми процесуального права (п.3 ч.3 ст.121 ЦПК) Вам нема чого заперечити?
В апеляційній скарзі я збираюся просити суд апеляційної інстанції застосувати ч.1 ст. 310 ЦПК, скасувати рішення суду першої інстанції і закрити провадження у справі за снованіі, передбаченому п.2 ч.1 ст.207 ЦПК.
А що стосується повноважень на ведення справи в суді, згадка про це містить ст. 44 ЦПК.
1. Представник, Який має повноваження на ведення справи в суді, может вчинятися від імені особи, якові ВІН представляет, усі процесуальні Дії, что їх має право вчинятися ця особа.
2. Обмеження повноважень представника на Вчинення певної процесуальної Дії ма ють буті застережені у віданій Йому довіреності.
3. Підстави і порядок припиненням представництва за довіреністю визначаються статтю 248 - 250 Цивільного кодексу України.
Зокрема, в силу п.1 ч.1 ст. 248 ЦК України представництво за довіреністю припиняється у разі закінчення строку довіреності.

Представництво в судах по довіреності

- У мене немає бажання заперечувати. Ви, так розумію, виходячи з набору ваших тим, надаєте юр послуги. Ви берете за це гроші, ось і відпрацьовуйте, яка різниця вам на мою позицію, якщо вам все одно треба писати апеляц. скаргу.

Представництво в судах по довіреності

- Я не помітив у Вас чіткої позиції, яка була б підтверджена конкретної нормою процесуального закону. Хоча насправді виникла ситуація очевидно нестандартна.

Представництво в судах по довіреності

- Ніксон, однозначно прав, ніякої нестандартної ситуації немає, повноваження повіреного встановлюються на момент подачі документа в суд, що стосується норм, це тема термінів дії довіреності і порядку їх розрахунку.

Представництво в судах по довіреності

Суд мав право розглядати позовну заяву особи, навіть в тому випадку, якщо у його представника закінчився термін довіреності. Інакше, по вашому так взагалі справа можна закрити і не розглядати, якщо термін довіреності у представника закінчився))) Це скоріше у Вас нестандартне сприйняття норм права, яке співвідноситься з Вашими бажаннями для досягнення результату в особистих інтересах.

У Вашій ситуації, для досягнення бажаного результату слід змінити підстави і докази обставин, для подальшого оскарження, інакше судовий процес буде програно на законних підставах.

Сперечатися я не буду, це лише моя думка, яке в підтримку правової позиції Ніксона

Представляємо в судах Києва і області по довіреності
Прочитано 1708 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×