Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %07 %770 %2017 %17:%Июль

Перевірити забудовника - перевірка забудовника в Києві та Київській області

Оцените материал
(1 Голосовать)
З початку 2014 року, через бойові дій на Донбасі, анексії Криму, і економічної кризи - мільйони наших громадян рятуючись від війни або безробіття змінили своє місце проживання на користь економічно розвинених регіонів. Всі ці фактори призвели до справжнього буму на ринку нерухомості України. Девелопери миттєво відреагували на попит, що виник і новобудови почали рости як гриби після дощу в усіх великих містах України.
Фінансові можливості деяких людей дозволили їм придбати квартиру вже в готовому будинку, але більшість громадян планують інвестувати в забудовника, або зовсім можуть тільки мріяти про власне житло, перебираючись в тягучою павутині знімних квартир.

Перевірити забудовника - перевірка забудовника в Києві та Київській області

Кожен хто стикався або планує придбати житло в новобудові, задає собі питання: як не втратити свої гроші і знайти надійного забудовника? Адже кількість пропозицій на ринку первинної нерухомості впевнено зростає, але разом з ним збільшується число «проблемних об'єктів» і обдурених інвесторів. Ринок нерухомості особливо приваблює шахраїв. Майже у кожного з нас є знайомі, друзі або родичі, які вклали свої заощадження в покупку квартири, але не можуть в неї заселитися. Випадки шахрайства, коли забудовник навіть не має наміру вводити будинок в експлуатацію, неякісно виконані роботи, порушення умов договорів і термінів здачі об'єкта - стали суворою реальністю на ринку нерухомості України. На жаль, правоохоронні органи не поспішають займатися такими забудовниками, дозволяючи їм безкарно продовжувати свою діяльність, випускаючи навіть найодіозніших «кидал» з-під арешту.

Далеко не всім, хто інвестував в будівництво нерухомості вдається отримати своє житло. Згідно з інформацією зазначеної на сайті Асоціації допомоги постраждалим інвесторам, на даний момент тільки в Київській області налічується 82 проблемних об'єкта, з яких 67 новобудов знаходиться в Києві. Поки в Україні налічують 122 таких об'єкта, але їх число зростає з кожним роком. Це десятки тисяч ошуканих людей, частина з яких вклала всі свої заощадження, а замість довгоочікуваної квартири отримали багаторічні судові позови і розгляду в пошуках правди, не залишаючи надію отримати своє житло.

Кожен у кого немає достатньо коштів для покупки квартири вже в готовому будинку, але бажання отримати довгоочікувані метри власної житлоплощі не дає заснути ночами - стає потенційним інвестором. Перш за все, таким людям варто зрозуміти, що будь-який інвестування - це ризик. Щоб убезпечити свої вкладення, необхідно максимально ретельно оцінити надійність забудовника. Існує два основних способи:

1.Самостоятельний аналіз інформації про забудовника.

Цей спосіб підходить для тих, хто звик спиратися у прийнятті рішень тільки на себе і свою інтуїцію, при цьому бажає заощадити на консультації фахівців. У таких випадках, необхідно почати з пошуку інформації в інтернеті. Існує ряд сайтів, порталів, форумів і блогів на яких можна перевірити, що цікавить об'єкт будівництва та забудовника. Дізнатися інформацію про проекти з виявленими проблемами і високим ступенем ризику, а також перевірити об'єкт по всім кадастрам. Досить почати шукати, а там вже Google допоможе.

 
Досвід і кількість успішно реалізованих об'єктів можуть розповісти про забудовника майже все. Але за репутацію - доводиться платити. Ціна квадратного метра у авторитетних девелоперів - на порядок вище ніж у конкурентів в тому ж сегменті. Тим більше авторитет - це не гарантія надійності, а лише один з її показників. Іноді і у флагманів ринку трапляються проблеми з будівництвом.

Перевірити забудовника - перевірка забудовника в Києві та Київській області

При пошуку інформації про менш відомих компаніях, відсутність негативу не повинно обнадіювати. Можливо ще не встигли виявити або оприлюднити проблеми. Також не варто сліпо довіряти позитивним відгуками, вони можуть бути написані співробітниками забудовника і не відповідати дійсності. До новоствореним і маловідомим фірмам слід ставитися з особливою обережністю, а в більшості випадків - краще не зв'язуватися, якщо це не готове житло чи ні побудованих будинків, в яких вже живуть люди.

Якщо самостійно легко перевірити забудовника за цілою низкою параметрів: наявності досвіду, проблемних об'єктів, затримки по термінах, відгуками про компанії, відкритості, публічності власникам і іншим допоміжним пунктам. Але без певної юридичної освіти, важко перевірити найголовніше - необхідні для будівництва документи. Звичайно, потрібно вимагати пред'явити ліцензії, розрощення або декларацію на будівництво, паперу на землю, її функціональне і цільове призначення, перевірити терміни дії всього побаченого і ознайомитися з договором. Але навряд чи звичайна людина знає, чим відрізняється декларація, яка видається для об'єктів 1-3 категорії від дозволу на будівництво 4-5 категорії, зможе знайти всі «підводні камені» в договорі і проаналізувати інші нюанси. Некомпетентність в юридичній сфері, за великим рахунком, позбавляє необхідності ставити подібні питання. 

Напевно на будь-яке питання покупця буде позитивна відповідь, але перевірити його без допомоги фахівця не вийде.

2.Зверніться до юристів фахівців з нерухомості.

Як показує практика, більшість обдурених інвесторів, які заплатили за квартири, але не змогли в них в'їхати проігнорували звернення до фахівців. Сумний досвід цих людей показує, наскільки важлива юридична або ріелтерська допомогу в перевірці документів і підписання договору. Вартість юридичної консультації мізерно мала в порівнянні з можливими фінансовими втратами. Найкраще і дешевше звернутися до знайомих юристів, тим більше, що така людина є майже у кожного. Як правило, за день фахівець надасть відповіді на всі питання і відкриває таємниці забудовника. Саме юридичний аналіз вкаже на можливі ризики, допоможе зберегти гроші, час і нерви.

Перевірити забудовника - перевірка забудовника в Києві та Київській області

 
Віра забудовнику тільки на слово - призводить до плачевних наслідків. Народна мудрість створила доречні висловлювання з цього приводу: «Скупий платить двічі» і «Довіряй, але перевіряй». Добре подумайте куди вкласти свої гроші.


Александр Казмиришин
Политолог-политтехнолог, переклад ЮТК

Прочитано 1247 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×