Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %18 %569 %2017 %12:%Окт

Чи платити за опалення якщо батареї відсутні

Оцените материал
(2 голосов)
Питання форуму.
Допоможіть, плиз, розібратися.
Справа відбувається в Криму. Чоловік купив квартиру, в якій ще попереднім власником було зрізано батареї (маємо копію заяви з вх. Номерами сільради і Житлово-комунального підприємства (ЖКП) та підписами, що свідчать про відсутність цих самих горезвісних батарей).
Зрізані вони були через практично повну відсутність опалення як такого. З тих пір тільки один раз, відразу після покупки, ЖЕК направив комісію, яка склала акт про те, що батареї не були підключені (на превеликий жаль копії у нас немає ((((). Через 4,5 року нам приходить претензія з проханням погасити утворилася заборгованість інакше суд. Начальник ЖКП наполягає на тому, що відсутність батарей не звільняє нас від оплати за тепло. до речі, купивши цю квартиру чоловік укладав договір про послуги водо, теплопостачання з іншим підприємством. А ЖКП направила нам претензію неначебто купило попереднє. ТО є у нас ет ніякого договору на руках. Підкажіть будь ласка, мені запрошувати комісію і фіксувати факт відсутності батарей а потім просити перерахунок? Справа ускладнюється тим, що в найближчі пару місяців чоловік збирається цю квартиру продавати.

Чи платити за опалення якщо батареї відсутні

- Як любив говорити мій шкільний учитель, що: "Без бамажки - ти какашка, а з бамажкою - людина!" На жаль, документи необхідно складати і ховати, щоб не втратити. Але є дуже мала надія на те, що в якості забезпечення доказів спробувати витребувати через суд (коли буде суд) ці документи, однак відсутність батарей дійсно не звільняє від оплати за тепло.

Вам потрібно було в терміновому порядку складати акти-претензії від сусідів (у яких є батареї), про те що відсутнє опалення причому за весь опалювальний сезон, тільки тоді був би шанс ... Можна ще спробувати отримати довідку про те, що опалення саме цього будинки не проводилося (але хто її Вам дасть) ...

Єдине, де Ви можете пободаться це в строки позовної давності, тобто на суді заявляти про три роки позовної давності за позовом.

А продати її Ви можете і так, правда, якщо у Вас купить покупець без батарей (я б не купив).

Чи платити за опалення якщо батареї відсутні


- Ясно) Дякую за відповідь. А в принципі можна просити перерахунку за опалення, адже стояк тільки проходить?

Чи платити за опалення якщо батареї відсутні

- Шановні співвітчизники!

Розраховував знайти підтримку на цьому сайті, але починати доводиться з надання допомоги. Даруйте за нахабство, але я 6 років пропрацював начальником Айті в дуже великому комунальному господарстві. Підтримка юрвідділу, абонслужби і інформаційне забезпечення принесли деякий досвід.

1. На момент покупки житла батареї були відсутні (є копія довідки). Акта введення в експлуатацію нових батарей у постачальника послуги немає.

Розрахунок сформованого тарифу проводиться абонслужбою на підставі технічних актів про стан об'єкта, тобто опалюється чи під'їзд, яке теплове навантаження об'єкта, теплоізоляція, середньомісячні температура за бортом і т.д.

ВИСНОВОК: Ваші 18 градусів не від тепломережі (покажіть рахунок за вугілля або електроенергію)


2. Навіщо було укладати договір на послугу (теплопостачання), яка вам не потрібна, незрозуміло, як і багато в нашій країні.

АЛЕ: При будь-якій зміні реквізитів сторін, всі договори переукладаються в обов'язковому порядку.

Ніхто не має права відчужувати ваші борги без вашого відома.

Надання послуги без договору незаконно з кількох причин:

а) Правила надання комунальних послуг затверджені постановою КМУ від 21.07.2005 №630 п.8 - "на підставі індивідуального договору"

б) НК України - немає договору, немає і фіскальних документів, приховування доходів

в) Простий розвод- папірець непідтверджена договором, ви платите (добровільно) на невідомі вам реквізити (може на мій розрахунковий рахунок) - заборгованість залишається на місці.

3. Закон України про закупівлю товарів, робіт і послуг в розділі визначень чітко фіксує всі комунальні організації, незалежно від форми власності - розпорядниками державних коштів. Мораль проста - існують пільги і субсидії, і якщо ПП "Вован" домовиться з 100% пільговиком (своїм тестем, інвалідом ВВВ) про нарахування йому ста тисяч мільен гривень в місяць - платити Вовану буде держава. Тарифи та правильність їх нарахування повинні бути підтверджені "свіжим" актом КРУ.

4. При обсязі послуг понад 30 тис. Грн. в рік (всі тепломережі підпадають) обов'язковим є проведення державного тендеру і, в разі відсутності варіантів, дозвіл антимонопольного комітету.

5. У більшості випадків внутрішньобудинкові мережі експлуатує ЖЕК, а послугу надає теплова компанія, необхідні акти введення в експлуатацію та акти готовності до опалювального періоду.

6. Теплоенергетичні компанії повинні мати держліцензії на використання природних ресурсів (наш загальний кисень), переробку палива (щоб не вибухали), охорону навколишнього середовища і т.д.

юрист, магістр права Ігор Кізіма: Ці всі питання мають сенс, однак головним на що би я радив звертати увагу, так це на фундаментальну річ. Цю ТЕЦ вкрали у вас олігархи. Звідси і ціни їх великі здирницькі. Ця ситуація подібна до тої, що якби я у вас вкрав машину, а потім підїхав на ній до вас і запитав: - На роботу хочеш їхати? Плати мені гроші. Детальніше, з юридичними обгрунтуваннями є багато матеріалів на моєму сайті
Прочитано 1454 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×