Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %18 %610 %2017 %13:%Окт

Якщо затопили квартиру. Поради на юридичних форумах

Оцените материал
(1 Голосовать)
Два дні тому нас затопили сусіди з четвертого поверху (прорвав шланг на подачу гарячої води) постраждали три квартири по одному стояку, збитків завдано капітальних (я тільки рік тому зделала євро ремонт, всі чеки на матеріал збережені).
Постраждалі мешканці подали заяву в ЖЕК, видали акт, але комісія з ЖЕКу не приходила. Винуватці події відмовляються мирно вирішувати питання, аж до того що не відчиняють дверей і не виходять на контакт. У мене є шестирічна дитина, яка проживає разом зі мною і змушений дихати вологою !!!! Порадьте будь ласка, що можна в цій ситуації здолати і куди звертатися !!!! Щиро Дякую.

Якщо затопили квартиру. Поради на юридичних форумах

- 1) Перевірте, щоб в акті всі пошкодження були описані дуже докладно, із зазначенням ймовірної причини затоки і осіб, винних, на вгляд ЖЕКу, в затоці.
2) обов'язково сфотографуйте весь "жах" затоплення, бажано фотоапаратом, який відображає дату
3) не поспішайте з оцінкою незалежного експерта, оскільки це можуть бути викинуті деньгі.

Чому? Є вимоги норм ЦПК, які передбачають в якості доказів висновок експерта, але така експертиза повинна бути призначена судом, тому що
в цьому випадку експерт попереджається про кримінальну відповідальність, визначається питання про вибір експертної установи і участі сторін у проведенні експертизи, а також про витрати.

У разі самостійного, тобто досудового проведення експертизи, вона завжди може бути відкинута судом через відсутність вищеперелічених умов, тобто іншими словами - це буде документ, здобуті не процесуальним шляхом, а значить суд може не прийняти його в якості доказу, навіть якщо у фірми-оцінювача буде ліцензія та ін. документи.

Таким чином, як можна надійніше фіксуйте сліди залиття і звертайтеся до суду з позовом, сплачуючи держмито з проханням розстрочити її сплату і остаточно доплатити після проведеної експертизи. Успіхів!

Якщо затопили квартиру. Поради на юридичних форумах


- Дуже погано, що не було складено акт про затоплення квартири, так по ньому можна було
б провести експертизу і встановити винних у цьому.
Однак, ще не все втрачено.

У будь-якому випадку, запросіть експертну організацію, щоб вона змогла обстежити каналізаційну систему у Вашій квартирі і дала висновок, що стан каналізаційної системи в Вашій квартирі не міг призвести до затоплення, а також нехай визначать основну причину.

Результати обстеження нехай залишаються у Вас, так як якщо сусіди за умови відсутності акту про затоплення подадуть позовну заяву в суд про відшкодування матеріальних збитків, у Вас на руках буде експертний висновок про причини аварії каналізаційної системи, що унеможливить в подальшому Вашу відповідальність.

Якщо буде необхідність, рекомендую звернутися за наданням юридичної допомоги до юриста.
Прочитано 921 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×