Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %26 %822 %2017 %18:%Окт

Позов про визнання довідки недійсною через помилку в одній букві по батькові

Оцените материал
(1 Голосовать)
ситуація безглузда, але розповім все по порядку.
Жила собі сім'я з трьох осіб чоловік, дружина і їх прийомна донька, в 80-х роках ця сім'я за ордером отримала квартиру на трьох. У 1993 році дочка виписується з даної квартири і по сей день вона в даній квартирі не зареєстрована.

У 2001 році мати приватизує цю квартиру, батько помер раніше. В процесі приватизації ЖЕКом (2001р рік) була видана довідка про "Про склад сім'ї наймача ізольованої квартири і найнятими ним приміщення на квартиру, яка розташована за адресою ...." На момент приватизації в даній квартирі була зареєстрована одна мати і вона ж була вказана в даної довідці, все начебто нормально якби не одне АЛЕ.

по-
батькові у матері Купріянівна, довідка виписана на українській мові та по батькові вказано як КупрІянівна. В даний час мати вже як року 3 померла і ось її дочка подає позов до суду про визнання неправомірними дії паспортистки ЖЕКу, яка видала довідку і визнання недійсною самої довідки тому її покійна мати була КупрІянівна, а не КурІянівна. Дана довідка перебувала в приватизаційному справі в БТІ.

Я представляю сторону ЖЄКа і маю кілька запитань:
1. Якщо довідка видана незаконно (неправильно) то чиї інтереси були порушені?
2. Якщо були порушені інтереси матері, то чи має право дочка подавати позов на захист інтересів покійної матері?

п.с. Якщо ситуація здається абсурдною або смішною, мої питання здадуться дурними, прошу пробачити заздалегідь

- Пишіть заяву про застосування строків позовної давності. Можливо даний позов всього лише спосіб досягти кокой-то кінцевої мети, але шлях неправильний і виходячи з Ваших слів, справа програшна для позивача.

- Позовна давність боюся не вийде, вона вказує, що про дану довідку вона дізналася тільки в листопаді 2014 року тому її адвокат зробив запит в БТІ на копію цієї довідки.

- Якщо поданий позов про неправомірні дії, приведіть суду докази того, що дії паспортистки, а саме видача довідки, були правомірними, для цього необхідно послатися на чинне в тому час законодавство. Сам факт помилки не є неправомірною дією.

- Написав злісну критику на всіх. На дві сторінки. "Юристи ...". Але публікувати передумав.

Чисто юридично. "Відповіді" на "питання" "представника ЖЕКу" повинні бути в самій позовній заяві. Див .: ЦПКУ, ст. 199, п. 2, п / п 5, 6. Але якщо їх там немає в "прийнятому у юристів вигляді", то це не може бути підставою для суду відмовити або повернути позовну.

Так що, треба включати мізки і готуватися до процесу. Залежно від дослівного змісту всієї позовної й танцюйте. За варіантами: взагалі немає нічого (безпредметність), марення сивої кобили в вигляді прісобаченних від великого розуму "підстав" - необгрунтованість позовних вимог. Не бачачи позову, можна тільки мова чесати та в носі колупатися ... На такому позові можна і в першому засіданні позивача задовольнити по самі помідори.

Але навіть і аналіз змісту позову може бути зайвим. Виключно на загальних принципах. Ніякої "ЖЕК" ніколи і ніяк законно "органом приватизації" і в маренні бути не міг. А "довідка ЖЕКу" з будь-яким, самим маячних змістом, накрита прийнятим рішенням відповідного повноважного органу. Після цього ніщо не може бути "предметом спору", крім самого рішення повноважного органу про приватизацію. Так що ЖЕК, тупо, "неналежний відповідач". Можна ще навтикалі "бантиків", типу, "визначення порушеного права" або, наприклад, "способу судового захисту". Але з тим же результатом - ні того, ні іншого тут реально і за вуха не притягнеш.

Тільки на правах особистого (суб'єктивного, стало бути) думки: "безпредметний позов до неналежного відповідача". Не те, не там і не так.

Резюме. Таким позовом підтертися і то - багато честі. Якщо, звичайно, розповідь про позов схожий на позов. Знову ж оригіналу позову не бачив, за що купив, за те й продаю ...

Судячи з "розповіді" - завдання для 3 курсу по предмету "цивільний процес" ...

- Аббадон, Ви як завжди абсолютно праві, але в позові не йдеться про скасування приватизації і повернення даної квартири в держвласність. Йдеться саме про довідку, яку видає саме ЖЕК в процесі приватизації квартири, в даній довідці вказуються всі особи, які зареєстровані в квартирі і технічні характеристики квартири. При видачі довідки паспортист при перекладі по батькові наймача допустила помилку, а може і не допустила, мати то вже покійниця і її паспорта вже не існує. Я так розумію ніяких НЕПРАВОМІРНИХ дій паспортистки тут і в помині немає тому вони мали видати довідку за заявою, яка подала наймач квартири, а наявність або відсутність помилки необхідно ще довести. Я ж і питаю, чи порушені будь-які права позивача тим, що в довідці допущена помилка? Якого небудь відношення до приватизації вона не мала, приватизація проведена, свідоцтво про право на власність виписано.
Прочитано 1317 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×