Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %06 %427 %2017 %09:%Нояб

Довічне утримання, як відмовитися

Оцените материал
(1 Голосовать)
дідусь підписав договір про довічне утримання, в якому вказувалося 3-х разове харчування, щоденне вологе прибирання і.т.д., але люди виявилися не чесними і мало того, що дідуся не годують, не прибирають, а й фізично ображають.
допоможіть як можна дідусеві відмовитися від договору (в договорі прописано, що за рішенням суду або обопільної згоди, але обопільного не хоче друга сторона, а судові витрати дідусь не потягне, та й не витримає.) як можна врятувати діда?

- Тільки через суд, по іншому ніяк. Судовий збір за подачу позову складе 243,6 грн. Якщо вже й цих грошей неможливо дістати, то нехай звернеться в прокуратуру, можливо вони погодяться подати позов на захист дідуся.

- а як довести дідусеві свою правоту? адже вони можуть все заперечувати, як йому довести що він не їв, що у нього не забиралося? або просто так суд повірить? спс.

- Нехай привертає свідків, які готові підтвердити бардак в квартирі, нехай органи опіки залучаються і складуть акт.

- Розірвання договору довічного утримання передбачає, що право власності перейде назад до відчужувача, такий позов є майнового характеру, і судовий збір становить 1% від вартості майна, що зазначено в договорі довічного утримання, за цим заплатити потрібно 3840 грн., Єдиний варіант, якщо у дідуся є підстави для звільнення його від сплати судового збору в соотв. з ЗУ "Про судовий збір".
З приводу доказів: письмові бажано, фото, відеозйомка і т.д.

- Не згоден з приводу того, що це майновий спір. Якщо заявлено вимогу тільки про розірвання договору, то вважаю суперечку немайновою. Однак єдиної практики з цього питання немає, одні суди вимагають платити як за майновий позов, інші як за немайнову
Прочитано 1015 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×