Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %13 %427 %2017 %09:%Нояб

Прийняття спадщини від дідуся із-за кордону

Оцените материал
(1 Голосовать)
проживаю за кордоном, але громадянство українське, моя сім'я - в Україні. Місяць тому помер мій дідусь і залишив за заповітом будинок мені. У будинку ще прописана бабуся, їй 81 рік.

Дівоче прізвище моєї мами і її батьків, тобто мого дідуся мають відмінності в закінченні прізвища. Чи потрібно мамі зараз доводити через суд свою спорідненість з ними або так як заповіт на мене, то це не має значення.

І ще: мені треба зараз прийняти цей спадок або тільки коли бабусі не стане?

Які кроки варто зробити тепер і як правильно вчинити в даному випадку?

Буду вдячна всім за допомогу у вирішенні цього питання.


- Заявити про право на спадщину потрібно. Не виключаю, що бабусі залишена частка від дідового спадку і не тільки як дружині "покійного", але і як особі, яка перебуває на утриманні свого чоловіка. Поки чисто схематично.

- спасибі за відповідь! а чи можу я написати довіреність мамі, щоб вона від мене отримала спадок і розпорядилася паперами або все ж потрібно обов'язково особиста присутність?

- Ви можете написати на маму доручення, але заяву про прийняття спадщини мама за вас писати не зможе. Тому вам необхідно написати заяву про прийняття спадщини і запевнити на ньому ваш підпис у нотаріуса (або особи, яка виконує такі функції), поставити апостиль на заяві і довіреності (якщо з Україною і цією державою немає іншої угоди) і вислати в Україну. Або ж оформити в консульстві України і вислати.
Прочитано 1138 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×