Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %18 %346 %2018 %07:%Фев

Установка приладів обліку до прийняття спадщини

Оцените материал
(1 Голосовать)
    Підкажіть будь ласка, чи може спадкоємець який не проживав зі спадкодавцем, до прийняття спадщини (спадщину за законом) встановлювати прилади обліку (водомір, газ.счётчік), зареєструвати їх в установленому порядку (договір і опломбування відповідними службами), для оплати носіїв відповідно до їх реального споживання.

    
Спадкодавець отримував субсидію і його питання установки приладів обліку сильно не хвилювало.

- На якій підставі «спадкоємець» запропонує службам укласти договір саме з ним? Він яким боком до даної нерухомості?

- Е-е-е ... Прошу мене вибачити за те, що наважуся на іншу думку, вельмишановна Елегія. А яке діло "службам" від кого буде відбуватися оплата їх товару? Без всяких примх грамотні "служби" миттю й прилади опломбують, і на абонентський облік візьмуть, і договір укладуть. І в ясна зацілують. Ціни немає таким добропорядним і розважливим спадкоємцям. Все б так правильно надходили.

І пліч, яким топ-стартер до даної нерухомості, абсолютно очевидний і юридично бездоганний. Називається - "спадкоємець, який виявив волю до прийняття спадщини". До речі, тим самим взявши на себе зобов'язання і витрати по об'єкту наслідування. Де юре.

- Спасибі за відповідь.
Трошки перефразую своє питання. Чи можна встановити засоби обліку, зареєструвати їх в установленому порядку і оплачувати витрати носіїв відповідно до засобам обліку?
Виходить можна тільки користуватися спадщиною. Відповідно до закону "спадкове майно вважається належною спадкоємцеві з моменту прийняття спадщини."

Ну, а що виставляються рахунки оплачувати повинен же хтось? Або ж тільки після отримання "Свідоцтва про право на спадщину за законом" можна йти в комунальні служби і переоформляти Договору, а до закінчення 6-місячного терміну (згідно ЦКУ) цим можна навіть не "заморочуватися". І тільки після отримання Свідоцтва або закінчення 6-місячного терміну (як правильно, т. К. Згідно ст.1297 ЦКУ зобов'язаний отримати Свідоцтво) йти оплачувати накопичилися рахунку, причому без пені.
P.S. Рахунки то будуть виставлятися на померлого. Др. які проживають або зареєстрованих, за місцем проживання спадкодавця немає.

- "Я дико перепрошую ..." (с) Ви що, у кого і де питаєте? Яка мені, овоч городній, різниця, чи варто Вам чимось "заморочуватися" чи не варто?

Так до лампочки, на кого "будуть виставлятися рахунки" - обов'язок оплати де юре на Вас. І не з "моменту прийняття", а "з моменту смерті".

Ви взагалі-то зобов'язані офіційно довести до відома виконавців послуг про смерть Вашої спадкодавця. Офіційно укласти договори в якості спадкоємця, який прийняв спадщину. І відмовити Вам у цьому підстав немає. Ставити чи не ставити квартирні прилади обліку - це не виконавців розуму справа. Їхня справа - опломбувати, прийняти на абонентський облік, внести дані в договір і здійснювати розрахунок вартості за їх показниками.

Якщо Ви добропорядний громадянин, займіться оформленням того, що в правовідносинах житлово-комунальних та комунальних послуг має бути оформлено. Якщо Ви халявщик, то установка лічильників Вашу жабу душити буде. Але якщо не хочете тягомотини надалі, то про дату смерті повідомте. Якщо не "заморочуватися" цим моментом, то нарахування на покійного за нормативом триватиме, а потім будете сто років пояснювати, що Ви не верблюд. А якщо поставите до відома, то взагалі для нарахування немає підстав - ні в квартирі споживачів де юре.

Усе.

До речі, шановний, ніякого відношення Ваших питань до рубрики, в якій Ви створили цю тему, немає. Тупо - розділ по житлово-комунальної тематики.

- Велике ВАМ, Abbadon, спасибі за роз'яснення
Просто другий мій пост, був питанням-відповіддю на пост elegia_irina і Вашої відповіді на той момент я не бачив
P.S. Хочеться зробити так, що б не було накладно, як спадкоємцю (НЕ халявщик, не переплачувати зайві гроші), так і відповідним службам (вчасно могли отримувати кошти за надані послуги).
P.P.S. Перепрошую, що створив Тему не в тій Рубриці. Порахував, що це пов'язано зі спадщиною. Якщо модератор вважатиме за потрібне, то Тему можна перенести в відповідну Рубрику.

- Ммммм ... я, звичайно, не можу навіть помислити сперечатися з шановним Аббадоном, але ....
"Зізнається, поки не доведено інше, що спадкоємець прийняв спадщину, якщо він вчинив дії, що свідчать про фактичне прийняття спадщини", зокрема "взявши на себе зобов'язання і витрати по об'єкту наслідування" - це є в ГК сусідньої держави. У нас ніяк нічого подібного щодо прав "спадкоємця, який проявив волю до прийняття спадщини" не знаходжу.
Від кого буде оплата, комунальникам без різниці, але з ким укладати договір, думається - з людиною з вулиці не повинні. Я щось прогавила?
Прочитано 930 раз
Другие материалы в этой категории:« Як отримати постанову суду Судебная чехарда »

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×