Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %31 %898 %2018 %20:%Март

Про парковку по-новому

Оцените материал
(1 Голосовать)
В одному зі своїх постів я розбирала новий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування в сфері паркування транспортних засобів». Як підсумок - Київ та інші великі міста чи не вперше отримали не тільки правила, а й реальні можливості їх імплементації в життя. Правила зрозумілі, з реальними покараннями і сучасними методами контролю.

Стає питання - як же оплачувати парковку без необхідності завантажувати банкноти в термінал і чи можна використовувати для цього банківську карту? Відповідь - можна, і навіть через додатки. Про переваги і недоліки роботи «М-Паркування» я говорити не буду - з тієї простої причини, що їм не користуюся сама. Зате можу з точністю розповісти, як працює Parking UA - додаток, за розробку якого відповідали мої співробітники і фахівці Mastercard. Я не намагаюся займатися саморекламою, немає. Просто раджу додаток, яким користуюся сама.

 

Питання цивілізованої паркування у всіх її аспектах дуже актуальне для Києва, де центр міста вже перетворився на стихійний паркінг, а всі заклики до порядку зводилися до аргументу «А мені треба» і до його більш нецензурним формам. Що ж, як я вже говорила, безкоштовним громадський паркінг ніколи не був, а платити в руки парковщику - значить вести кошти повз міського бюджету. Тепер доведеться робити чесно, і зараз я розповім, як саме.

 

При розробці Parking UA ми хотіли вирішити одну-єдину головний біль водія - зробити оплату паркування простою і зрозумілою. Ціль, не реалізацію якої пішло до 10 місяців робочого часу, дві версії програми і незліченну кількість нервових клітин. Але мета була благородна - щоб ви або я заїхали на парковку, геолокація видала б необхідну адресу, а ви б просто вказали номер, кількість годин і натиснули б «оплатити». Іншими словами - ми хотіли зробити «прибери для парковок»: максимально просте, інтуїтивно зрозуміле додаток, яке ще й видає максимальний рівень cashless. Ніби як вийшло.

 

Відразу скажу - без Masterpass платіж в один клік осталс б просто мрією - ну, або рекламним слоганом, як у багатьох українських інтернет-магазинів. А тут працює: авторизація гаманця проходить при першому завантаженні програми, номер карти і її дані потрібно ввести тільки раз. Боятися за них не варто - якщо ви знайдете більш атворітетного гаранта своїх платежів, ніж Mastercard, то розкажіть, мені б цікаво провести аудит J

Відповім на незручне запитання, яке ставили мої друзі - що таке VCODE? Це код верифікації, який доводить, що картою володієте і користуєтеся саме ви. Його необхідно вводити на етапі додавання карти, і так, він тимчасово блокує 1 грн на ній (повернеться через кілька днів, не хвилюйтеся). Він може приходити в СМС - якщо у вас налаштований SMS-банкінг - а Приватбанк може надсилати його в Sender або ж на Viber (про всяк випадок, може ще не видалили?). Якщо ж не прийшов ніде - відкриваєте інтернет-банкінг і знаходите 6-значний код в історії транзакцій або виписці по карті, яку додавали.

І останнє - як довести, що ви оплатили паркування, якщо до вас за підтвердженням звернутися новий паркінспектор? Parking UA надає квитанцію з оплати. Ми зробили її з гарним дизайном, але старий-добрий фіскальний чек можна знайти при натисканні іконки в правому верхньому куті. Drive safe & park smart!

Олена Дегрик
ФК "Леогеймінг Пий", переклад на українську ЮТК

Прочитано 978 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×