Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %05 %570 %2018 %12:%Май

Спільна нерухомість. Житловий будинок. Виділ частки майна в натурі

Оцените материал
(1 Голосовать)
Спільна нерухомість. Житловий будинок. Ситуація така в 2007 році ми з моєю сестрою купили будинок (договір на мене і чоловіка моєї сестри) за договором навпіл фактично будинок був уже поділений і мав два входи окремі лічильники на світло і газ. тільки поділений будинок не порівну.
Отже, питання щодо Спільної нерухомісті. Житлового будинку. при покупці будинку була усна домовленість про те що велика сторона буде належати мені і моїй мамі а менша сестра її чоловіка і її сину.на більшій стороні знаходиться ванна і туалет. так само була усна домовленість що вони користуються ванною поки не побудують свою. через деякий час чоловік моєї сестри заявив що він передумав будувати і тепер претендує на спільне використання ванни. гаряча вода у ванну надходить з газового водонагрівача, підключеного до лічильника який оплачую я. грошей вони не дають .вопрос

1 чи можуть вони поставити болер без моєї згоди
2 чи можуть вони пробити двері в стіні розділяє боку будинку без моєї згоди
3 я хочу виділити свою частину з окремим проживанням. як мені це зробити

- 1. Чи законно - "ні".
2. Чи законно - "ні".
3. Виділ частки із загального права власності, виділення частки в натурі - через суд.

- це туди ж (в суд)?
чи можуть вони в суді відмовлятися від запропонованих варіантів виділення частки, тим самим затягуючи процес до нескінченності?

- Туди ж.

"Можу копати. А можу і не копати." Всі "можуть", то що хочуть і можуть. Вибачте, юриспруденція не займається питаннями здібностей і ворожінням про ймовірність того чи іншого прояву свободи волі. Чого не питаєте: "а вони можуть нас вночі зарізати, щоб не судитися?"

"Варіанти", прийняті судом до розгляду, не є довільними пропозиціями тієї чи іншої сторони. Варіанти виділу в натурі встановлюються в результаті будівельної експертизи, яка і дає висновок про те, який варіант технічно можливий і чи можливий взагалі. Далі суд дивиться, чи дотримуються в такому варіанті частки сторін з натурою. Природно, розглядає і заперечення. Щось враховує, якщо вважатиме об'єктивним, щось ігнорує.

Не сказати, що процес швидкий - кожна сторона в'ється як ужак під вилами і нісенітниця всяку несе ... Але нескінченним процес не буває. По-любому, рано чи пізно, але всі смертні. А немає сторони - немає спору.

- Ви відповіли, що законно пробивати двері не можна. можна дізнатися на якій підставі? на які статті якого закону в даному випадку спиратися?

- ГКУ, Гава 26 "ПРАВО ОБЩЕЙ СОБСТВЕННОСТИ"
Прочитано 1009 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×