Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %23 %049 %2018 %00:%Май

Позов про скасування реєстрації права власності

Оцените материал
(1 Голосовать)
Хочу оскаржити рішення реєстратора про реєстрацію або документи за якими проводилась реєстрація. Куди подавати позов і який це буде позов (цивільний або адміністративний)? Якщо адміністративний, то в який суд: до місцевого або до окружного?
(із серії "СТОРІНКАМИ ІНТЕРНЕТ_ФОРУМІВ")

- Спочатку зверніться в мін'юст, можливо скасують реєстрацію без суду. А по решті - ні конкретики. Вам потрібно показати документи "живому" адвокату

- Право власності, яке треба скасувати, зареєстровано на самобуд по якому є судовий спір, тому мін'юст навряд чи. Потрібно йти в суд, але хз яка підсудність? І хто відповідач?
Чи є законні шляхи отримати копії документів за якими проводилась реєстрація права, щоб докласти їх до позову?

- Ви вибачте, з Вашої розповіді взагалі ніяких юридичних висновків зробити просто неможливо. Апріорі. Як Ви там собі дозволили написати? хз? Абсолютно правильний термін у відношенні Вашої теми. Повний "хз". Юристам документи потрібні, мало того, ще й від легальних і легітимних учасників спору. Або хоча б пов'язаний розповідь про те, "хто на кому стояв" (с).

"... немає конкретики. Вам потрібно показати документи" живому "адвокату."

Це ж не просто так Вам віртуальний, але теж живий адвокат сказав.

- У моєму розпорядженні тільки копія витяга з реєстру прав власності про реєстрацію права, де перераховані в тому числі самобуди. У мене є підстави вважати, що самобуди узаконені незаконно (БТІ якось зняло статус самостоя, хоча вони під 404 наказ не потрапляли, адже побудовані відносно недавно). Якщо досліджувати старі техпаспорта, то це реально довести. Я поняття не маю, як законно отримати доступ до документів за якими проводилась реєстрація до подачі позову (якщо знаєте, скажіть плиз).

Начебто все написано в законі, але я не розумію як це на практиці. Що в такій ситуації просити суд? Скасувати рішення про реєстрацію, документи на підставі яких проводилась реєстрація або запис про реєстрацію? Звертатися з адміністративним позовом або цивільним? Відповідачі БТІ, місцева реєстраційна служба, реєстратор, який проводив реєстрацію прав? У реєстрі судових рішень сотні тисяч рішень судів по заданих параметрах, наше законодавство змінюється кожен день, тому я не можу зрозуміти, як буде правильно.

- Шановний, все починається з визначення наявності права на звернення до суду з точки зору матеріального права. Таким правом володіє особа, законні права, свободи і інтереси якого, на його думку, порушені іншою конкретною особою. Ось від цієї грубки і танець. Ви хто? Які Ваші права порушені? В чому полягає порушення? Хто саме це порушення вчинив, яким способом? Звідси і стає можливим і визначення необхідних норм процесуального права: територіальна і предметна юрисдикція спору, форма звернення до суду, спосіб захисту, обгрунтування вимог, докази і колір краватки для першого судового засідання.

І все це ніяк не залежить від того, що Ви особисто "розумієте" або навпаки. Чи не Ви визначаєте застосування законодавства, а саме законодавство. Вважається, що саме юристи є професійними фахівцями в ньому (в законодавстві, стало бути). Передбачається, що юристи "розуміють". Але Вас-то вони навчити розуміти не можуть. Висловити та обґрунтувати своє професійне бачення - можуть, навчити Вас робити це - ні. І для юридичної оцінки казусу юристам до овоча, що Ви собі "розумієте", юристам потрібна об'єктивна документована інформація, а не Ваші "розповіді" і "питання".

Ще раз зверну Вашу увагу на те  що вже прозвучало:

"... немає конкретики. Вам потрібно показати документи" живому "адвокату." (С) (шановний адвокат Nik_son)

- Я знаю про існування адвокатів, але якщо б була можливість мати адвокатів, то логічно, що я б не писала на форуми, а пішла б до них. А раз я тут, значить розраховую на поради форумчан, прошаренних в цікавлять мене питання. Форуми ніби як і створені для того, щоб такі як я могли отримати відповіді людей, які або знають небудь стикалися.

Отже, мої питання прості:
1) скасувати рішення реєстратора про реєстрацію права власності. Хто відповідач і який позов (по ЦПК або по КАС)?
2) скасувати довідку БТІ. Хто відповідач і який позов (по ЦПК або по КАС)?
3) скасуваті запису про реєстрацію можна через суд? Якщо так, то хто відповідач і який позов (по ЦПК або по КАС)?

Якщо позов по КАС, то підсудність в окружному або місцевому суді?

Можна / або чи потрібно всі вимоги (скасування рішення реєстратора, записи про реєстрацію, документів, на підставі яких проводилась реєстрація) об'єднувати в одному позові або досить буде щось одне (наприклад, скасувати документи БТІ, якими узаконені самобуди)?

- А-а-а ... Ну, раз "Форуми ніби як і створені для того, щоб такі як я могли отримати відповіді людей, які або знають небудь стикалися". Тоді інша справа ...

Юрист, магістр права Ігор Кізіма: Аналізуючи цю бесіду на одному з юридичних форумів, вкотре хочу вказати на те, що люди, що звертаються за юридичною допомогою в більшості випадків не вміють поставити питання. Адже від цього багато залежить. Наприклад, у цьому випадку допитувачка поради так і не зрозуміла, що їй потрібно було розповісти хоч фабулу своєї справи - я така то й така жила там то й там. Потім виявила що той і той що побудував незаконно те то й те то, вже якимись чином легалізував самобуд. яким чином мені краще відновити свої права, адже мої права порушені на мою думку тм то й тим то. натомість вона ставить питання на які неможе відповісти жодний ні адвокат, ні професор права. Ставить питання без умов задачки.

Прочитано 1020 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×