Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %16 %776 %2018 %17:%Авг

Заява про злочин щодо рейдерського захоплення підприємства

Оцените материал
(2 голосов)

в приміщення ТОВ «ПИВКО, ВИНО ВОДОЧКА» ввірвалась озброєна організована група, орієнтовно під керівництвом … та погрожуючи зброєю примусили всіх співробітників компанії залишити приміщення та вийти на подвір’я. Співробітників, що виявили незадоволення було піддано фізичному насильству та силоміць виведено з приміщення. Жодних пояснень щодо своїх діянь  нападники не надали.

Київська місцева прокуратура № 1

вул. Антоновича, 39,  м. Київ, 03150

 

заявники:

ТОВ «ПИВКО, ВИНО ВОДОЧКА»

04071, м.Київ, вул.

Тел.: …..

ідентифікаційний код …         

Кізіма Ігор Віталійович

02090, м. Київ, вул. Празька, 3

Тел. 096-545-40-33

 

Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПИВКО, ВИНО ВОДОЧКА», на підставі договору оренди нерухомого майна від 08 червня 2017 року, укладеного між Суб’єктом підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем …, яка мешкає за адресою: м. Київ, …7, якій належить ½ частка житлового будинку, згідно договору дарування ½ частки житлового будинку серія та номер: .,  Суб’єктом підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем . (., паспорт: серії . № 2.82.2, виданий Дніпровським РУ ГУ МВС України в м. Києві, 23 травня 2003 року), який зареєстрований за адресою: м. Київ, ., згідно договору дарування ½ частки житлового будинку серія та номер: 462, виданий 29.07.2016 року з однієї сторони, в подальшому «Орендодавці», і ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПИВКО, ВИНО ВОДОЧКА», в особі директора ., що діє на підставі Статуту, з іншої сторони  є Орендарем приміщення за адресою: м. Київ, вул. .

Зазначене приміщення, відповідно до п. 4.2 зазначеного Договору, використовувалось нами для розміщення спеціалізованого бару-магазину роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та продуктами харчування, закладу громадського харчування, ресторану, розміщення офісу для здійснення власних статутних завдань. Строк оренди Приміщення у відповідності до дійсного Договору становить 35 місяців з моменту його укладання.

Не дивлячись на наявність законних підстав для використання ТОВ «ПИВКО, ВИНО ВОДОЧКА» орендованого приміщення (м. Київ, вул.), невстановлені особи, орієнтовно організованих на вчинення злочину  …, з небаченим цинізмом і попранням закону із залученням 25-30 озброєних чоловіків було організовано захоплення і утримання під своїм контролем зазначеного приміщення.

Так, 06 серпня 2018 року, близько 19:00 в приміщення ТОВ «ПИВКО, ВИНО ВОДОЧКА» ввірвалась озброєна організована група, орієнтовно під керівництвом … та погрожуючи зброєю примусили всіх співробітників компанії залишити приміщення та вийти на подвір’я. Співробітників, що виявили незадоволення було піддано фізичному насильству та силоміць виведено з приміщення. Жодних пояснень щодо своїх діянь  нападники не надали.

Враховуючі зазначені обставини та відчуваючи загрозу для життя та здоров’я співробітників компанії, директор компанії був вимушений звернутись по допомогу до Національної Поліції, і викликав групу за тел. 102. Не дивлячись на пред’явлення документів, які підтверджують право оренди, надані пояснення та копії документів, беззаконня не припинилося. Співробітниками Національної Поліції, незважаючи на наявність трьох  десятків озброєних чоловіків в  балаклавах у безпосередній близькості до державної магістралі, не було вжито жодних дій спрямованих на припинення протиправної діяльності угруповання орієнтовно очолюваної  …. .. Директором товариств, на місці подій було надано всі пояснення по справі, дані були внесені до протоколу № ..4.5.

У вівторок, 07 серпня 2018 року, коли працівники ТОВ «ПИВКО, ВИНО ВОДОЧКА» прийшли на свої робочі місця, їх в приміщення не пустили. Станом на 15.08.2018 року протиправне утримання приміщення озброєними людьми продовжується, з приміщень магазину у невідомому напрямку та невідомими людьми вивезено і розпродано все – товари на суму понад 10 000 0000 грн., документація товариства, документи та особисті речі керівництва.

14.08.2018 року близько 20 години, ми, що нижче підписалися, з надією отримати доступ до протиправно захопленого приміщення товариства,  підійшли до входу на територію магазину. Однак троє нападників повідомили нам, що на територію магазину вони нас не пустять та усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, вимагали припинити відеозйомку.

Наразі, беззаконня продовжується, діяльність компанії паралізовано, оскільки діяльність без доступу до документів, засобів зв’язку, комп’ютерної техніки неможлива.  Товариство несе великі збитки.

Підвищена суспільна небезпека грабежу порівняно з крадіжкою обумовлюється тим, що грабіжник на відміну від злодія не приховує свого наміру протиправно заволодіти майном, діє відкрито для сторонніх осіб, ігноруючи волю потерпілого чи осіб, у володінні чи під охороною яких перебуває майно, і нехтуючи думкою очевидців.

При насильницькому грабежі винний не тільки прикладає певні зусилля для того, щоб безпосередньо вилучити чуже майно, а ще і вдається до насильницького впливу на потерпілого чи інших осіб. При цьому насильство застосовується як засіб протиправного вилучення або утримання такого майна.

Звертаємо увагу, що орендоване товариством приміщення є чужим для злочинців так само як і майно, яке знаходилося у приміщеннях .

Також, звертаємо увагу, що діяння винних осіб слід кваліфікувати як грабіж, оскільки протиправне вилучення майна (приміщення) триває і вчинене з метою протиправного захоплення власності товариства і права на таку власність (зокрема, права користування-оренди).

Вказаним злочином завдано моральною та матеріальної шкоди.

Потерпілими від діянь злочинців є:

ТОВ «…..» - завдано значної матеріальної шкоди у розмірі приблизно  15 000 000 грн., а також шкоди діловій репутації.

.

 

 Враховуючи викладене, на основі ст., ст. 55, 56, 214 КПК України,

 

ПРОШУ:

 

- внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з приводу протиправного заволодіння та утримання орендованого ТОВ «…» приміщення за адресою: м. Київ, вул. …; заволодіння товарами та іншим рухомим майном товариства (розбій, ст. 187 КК України)  та розпочати досудове розслідування;

-  вважати  потерпілими від цього злочину заявників, допитати під протокол та надати можливість надати додаткові документи та пояснення;

-  вчинити невідкладно слідчі дії: допитати свідків, відібрати документи та речові докази у наряду поліції, який здійснював виїзд на місце вчинення злочину, зокрема протокол № …85 від 06.08.2018 року та відео фіксації виїзду на місце вчинення злочину.

 Зі статтями 383 «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину», 384 «Завідомо неправдиве показання» Кримінального кодексу України, ознайомлені.

 

15.08.2018 року                                                        

 

Представник                                               Кізіма Ігор Віталійович

Прочитано 1494 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×