Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %06 %766 %2013 %17:%Дек

Люстрація суддів

Оцените материал
(8 голосов)
Прийміть всі міри до розкриття шкідників. Винних судити прискорено . Вирок - розстріл. Про розстріл опублікувати в місцевій пресі.
З телеграми 1937

 
Повна безвідповідальність і безконтрольність судової системи призвела до того, що українські суди перетворилися на опорні пункти криміналітету. Кримінальні судді використовують імунітет і повноваження для відходу від відповідальності та участі в злочинних судових схемах з вимагання грошей і відбирання власності. У кримінально- судовий бізнес залучено до 40% всіх суддів країни.

Запобігти колапсу правової системи і некерованому розпаду держави може тільки рішуча і нещадна «чистка» судової системи від криміналітету. Процес очищення державних органів від деструктивних елементів відомий у світовій юриспруденції під терміном «люстрація» ( lustratio - очищення (лат. )) . Люстрація передбачає звільнення скомпрометувавших себе осіб з державних посад з подальшим кримінальним переслідуванням і забороною на доступ до державної служби.

Всупереч усталеному стереотипу, проведення люстрації суддів не вимагає підготовчих заходів і прийняття спеціального законодавства. Судді можуть звільнятися за раніше зафіксованим фактам явного порушення закону безпосередньо на підставі п. 5 ч. 5 ст. 126 Конституції. Люстрація може початися вже сьогодні. Для цього потрібно тільки політична воля.

На сьогоднішній день державними, громадськими та міжнародними організаціями накопичені офіційні матеріали, які дозволяють негайно звільнити до 30 % від загальної кількості суддів. У першу чергу повинні бути люструванні судді , причетні до скоєння явних порушень прав громадян, які не потребують додаткових доказувань:

 

1 . Судді, причетні до порушень прав людини

Європейським судом з прав людини офіційно зафіксовані сотні випадків нехтування прав людини українськими суддями. Ці судді - правопорушники досі продовжують працювати в судах і завдавати шкоди народові та державі. Їх потрібно негайно виявити і звільнити.

2 . Судді, що брали участь у протизаконних судових пленумах

Деякі судді вищих судових інстанцій приймали участь у виданні протизаконних постанов пленумів ВСУ і ВССУ , за допомогою яких намагалися перекручувати Конституцію і законодавство. У тому числі:

- ПП ВСУ № 7 від 30.05.2008 р. «Про судову практику в справах про спадкування» - яким скасовано право громадян на звернення до суду для захисту спадкових прав

- ПП ВСУ № 8 від 13.06.2007 р. «Про незалежність судової влади» - яким встановлено, що суд не є суб'єктом владних повноважень і громадянин не має права оскаржувати дії чи бездіяльності суду

- ПП ВССУ № 5 від 30.03.2012 р. «Про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів, що виникають з кредитних правовідносин» - яким скасовано статус гривні як єдиної законної грошової одиниці України

Постанови судових пленумів повинні піддатися суворій ревізії. А судді, причетні до видання шкідницьких «роз'яснень» повинні бути звільнені.

 
3 . Судді, які демонстративно порушували процесуальне законодавство

Суддями ВССУ проводиться цілеспрямована політика, спрямована на позбавлення українських громадян права на розгляд судових спорів у касаційній інстанції. Цими суддями проштамповані десятки тисяч неправосудних судових актів з формальним посиланням на п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК ( « касаційна скарга є необґрунтованою » ) , яка суперечить п. 8 ч. 3 ст. 129 Конституції. Судові акти писалися по шаблону без мотивувальної частини і навіть без ознайомлення з матеріалами розглянутих справ. У тому числі, касаційні провадження не відкривалися у випадках, коли такий обов'язок прямо встановлений ч. 5 ст. 328 ЦПК («неправильне ! Застосування норм матеріального права »). Крім того, судді ВССУ перешкоджали перегляду власних незаконних рішень Верховним Судом.

Перевищення повноважень і халатність суддів ВССУ позбавили права на доступ до правосуддя десятки тисяч українських громадян. Грубі порушення процесуальних прав відбуваються і суддями нижчестоящих інстанцій, які часто відмовляються приймати докази, встановлювати обставини по справі, заслуховувати пояснення сторін і видавати тексти судових рішень. Ця ганебна практика руйнує основи правосуддя та очорнює авторитет судової влади. Судді - отпісочнікі та інші дармоїди повинні бути звільнені.

 
4 . Судді, що брали участь в судовому шахрайстві і рейдерстві

Засоби масової інформації переповнені публікаціями про неправосудні судові рішення і злидні кримінальних суддів. Вони відкрито, на очах у всього народу, зневажають основоположні норми Конституції, віднімають у людей власність, позбавляють строків пенсій, залишають сиріт без спадщини, грабують дитячі санаторії, займаються прямим здирством і шахрайством. Ці судді, зганьбили державу і народ повинні бути звільнені. По кожному з оприлюднених фактів сумнівних судових рішень має бути проведено кримінальне розслідування.

 

Люстрація суддів - це тільки екстрена міра, призначена для очищення судової системи від явних злочинців і ворогів. А для того щоб змінити цілі та зміст правосуддя потрібно рішуче впровадження повного комплексу заходів, передбачених Програмою «Єдине правосуддя».

Олег Сикорський, переклад ЮТК (Юридичні технологи Києва")
Прочитано 7983 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×