Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %21 %112 %2015 %01:%Фев

Гарантія на юриста

Оцените материал
(3 голосов)

Безліч людей ставлять завдання юристу: у що б то не стало добитися результату у справі. Деякі хочуть, щоб юрист дав гарантію того, що питання, яке підлягає розгляду, буде дозволений на всі сто відсотків.

Однак адвокат не має права гарантувати позитивне вирішення справи, будь він хоч на 100% впевнений у перемозі. Перш за все це просто не етично і аморально по відношенню до клієнта. Можна змалювати перспективу справи, викласти всі можливі варіанти розвитку подій, вжити всі передбачені законодавством заходи для прийняття рішення, яке б максимально задовольнило клієнта, дати гарантію високої якості своєї роботи і відповідальності в досягненні поставленої мети.

Але ставити результат як критерій правильності обраної правової позиції у сфері людських відносин не завжди доречно. Іноді людина, від якої залежить результат справи (суддя, прокурор, слідчий), в момент прийняття рішення може винести, по правді кажучи, взагалі будь і нікому не відомий вердикт.

Наприклад, у справі про стягнення аліментів, чоловік-суддя, швидше за все, буде схильний прийняти і зрозуміти позицію відповідача-чоловіки, якщо з ранку він посварився зі своєю дружиною, прийняв рішення розірвати свій шлюб і т. п.

У справі про стягнення за договором позики суддя буде схильний зайняти позицію позивача-стягувача в тому випадку, якщо йому самому не повертають кошти. У кримінальних питаннях справи йдуть ще куди більш цікаво. Суддя, у якого діти, родичі, знайомі підсіли на вживання наркотиків, буде нещадний до підсудного в тому випадку, якщо у нього у провадженні буде справа з приводу торгівлі опіумом.


Тому боляче чути, коли юрист, що не знайомлячись з матеріалами справи, не вникаючи в суть існуючих правовідносин, дає гарантію, що суд не стягне, виправдає і т. П. Деякі юристи говорять, що якщо хочете гарантій - купіть пилосос, а ще краще металевий чайник.

Але любителям гарантій не варто розчаровуватися. Деякі юристи не гарантують результат, але дають гарантії правильності виконання етапів тієї чи іншої юридичної процедури. Як свідчить практика, в такому випадку клієнт рухається в одному напрямку зі своїм юристом і успішний результат стає сукупністю складових елементів спільної роботи.

Василь Масюк, адвокат, переклад ЮТК

Прочитано 1357 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×