Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %26 %840 %2017 %19:%Июнь

Комунальна квартира. Спір з сусідами

Оцените материал
(1 Голосовать)
З консультації на форумі.
Цікава для мене одним - не зважаючи на те, що 21 сторіччя і в інтернеті можна знайти інформацію про будь що, наш народ залишаеться доволі темним, що не розуміється у багатьох базових речах.
З власної практики скажу
Чимало зустріча громдян, які навіть не вміють написати заяву і подати її до райдержадміністрації, наприклад.
Шановні, це не сфера юридичної грамоти. Це царина елементарного діловодства, курс якого мав бути у кожного у старших классах школи або університеті.

Я можливо і глибоко піду, однак заважу - корінь наших проблем (що нас грабують на комунальних тарифах, курсом доллара і т.п.) у нашому невігластіві, не бажанні розібратися і знати, орієнтуватися в основоположних речах.

При цьому як пишуть питання на форумух не задаються працею щоби детально описати питання, ставлять скорочення. Норовять отримати бажане докладаючи якменше зусиль. А так не можу бути.

Тому порада: якщо вирішили самі розбиратися в питанні - приділіть цьому достатньо часу і перечитайте, прослухайте багато матеріалу по вашому питанню. І лише коли ви не все зрозуміли - як крайній засіб можете писати питання на форум.

Добридень!

1. Підкажіть, будь ласка, чи має право в комунальній квартирі, без дозволу співвласників, сусідка прописати повнолітнього сина? Він НЕ є співвласником, НЕ прописаний, але числиться в ЖКО. (Також з сусідкою числяться ще двоє неповнолітніх дітей - всього 4 людини, але прописана тільки вона і власник тільки вона)


2. Чи має право її син на проживання в квартирі без дозволу інших співвласників (які категорично проти)? А його дружина, діти?

Двокімнатна квартира, одна кімната приватизована на сусідку, друга на мене і мою маму!

Заздалегідь дякую за допомогу!
Раніше це був гуртожиток, потім приватизація ...

Комунальна квартира. Спір з сусідами

Квартира двокімнатна, на дві сім'ї. Власником більшої кімнати є ми з мамою, а меншою кімнати сусідка (переоформила на себе після смерті матері). Загальна площа теж була розділена відповідно між сусідами (не знаю правда за яким принципом).

Комунальна квартира. Спір з сусідами

Взагалі строго букві закону потрібна згода всіх співвласників. Але, в Києві, наприклад, в комуналках в центрі міста не вимагають.

Комунальна квартира. Спір з сусідами

А то що повнолітній син числиться в ЖКО, може вплинути на його прописку, вити в довідці про склад сім'ї він буде включений разом з іншими дітьми, плюс зараз нараховується оплата на 4 чоловік - сусідку і її 3 дітей ???

Комунальна квартира. Спір з сусідами


Вибачте. Квартира в комунальній або в особистій власності?
Якщо в комунальній-то про яку приватизацію йдеться?
Якщо в особистій власності (приватизована) -то це вже не комунальна власність.
Вначале розберіться в чіїй власності квартира. А потім далі будемо вирішувати.
Просто може взагалі опинитися що була приватизація то могли і на них приватизувати.
І що в вашому понятті: значитися в ЖКО, але не зареєстрований (прописаний)? Як він може значитися і не зареєстрований?
Виходить і в дівках і заміжня?

Комунальна квартира. Спір з сусідами


Коли говорять комунальна квартира, то в загальноприйнятому розумінні йдеться взагалі не про форму власності, а про спосіб її заселення колись при СРСР. Коли брали квартиру і в неї заселяли абсолютно різні сім'ї - кожної давали свою кімнату. Як правило це мало масових характер у великих містах, в будинках дореволюційного фонду, де квартири були великими за площею та кількістю кімнат. Ось і давали кожній родині по кімнаті або двом, а коридор, кухня і санвузол були в загальному користуванні.

Комунальна квартира. Спір з сусідами

З тим, що числиться в ЖКО мені теж не зрозуміло, що це за облік такої в ЖКО
Саме так і виходить. Але це - наслідок. А причина цього (і нескінченної кількості інших "ідіотизмів") в одному і тому ж: "Це Україна, дитинко".

Комунальна квартира. Спір з сусідами


Шановний топ-стартер, Ваша тема - юридично - безглузда. Де-юре у Вас в "власності" "кімната" в юридичній порожнечі. Ніякої юридичної зв'язку Ваш "об'єкт власності" ні з "квартирою", ні з "будинком" не має. Отже, і Ви з "квартирою" і "будинком" правового зв'язку не маєте теж. Навіть поштової адреси.

Таким чином, тільки всередині цієї кімнати у Вас є "права власника". І що б Вам не здавалося, і що б (і хто б) Вам не розповідав про "квартиру" - маячня сивої кобили. Де юре нічого не існує. Тільки "практика" ідіотів, яку хмари "юристів" видають за правові норми - тільки заплати.

Як і чому Ви "потрапили", я прекрасно розумію і знаю (професійно і не "теоретично"). Тільки толку Вам від подібних знань - ніякого. З Вашого правового тупика і у Вас, і у "сусідів" тільки один вихід: хтось у когось повинен викупити кімнату, і тільки тоді з'являється "світло в кінці тунелю" (і то - не "автоматом").

Так що, на жаль, де-юре всі Ваші питання тут не мають ні правової підстави, ні правового сенсу. Ні в якому "обставин", які де-юре не існує, типу, "в комунальній квартирі ...", "зареєстрований / не зареєстрований", "ЖКО / ООН" та інша подібна нісенітниця.

Виключно в чистих правових рамках ні в яких Ваших "погодився" по "володіння, користування і розпорядження всередині" своєї власної кімнати Ваші сусіди не потребують. Як і Ви не маєте потребу в тому ж з їх боку. Або у Вас з "сусідами" досягається "побутової консенсус" або "звертайтеся" куди завгодно - ніяких законодавчих і судових механізмів у Вашій "ситуації" не існує. Правом вимоги, забезпеченим законом, в цій "темі" Ви не володієте.

Нічого особистого. По-людськи, навіть співчуваю.


Комунальні квартири. Спори з сусідами.
Юридические услуги Киев и Киевская область
Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
E-mail: utk2012Аbigmir.net, skype: k0965454033

Прочитано 1886 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×