Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %28 %302 %2017 %06:%Июнь

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві

Оцените материал
(1 Голосовать)
НЕ перестаю аналізувати роботу деяких юридичних форумів і дивуватися. До багатьох те дуже підходить ця іллюстрація.
....
Привіт, шановні форумчани!
Прошу підказати мені якимись законами або нормами регулюються відносини між межують ділянками. Чи можна встановити глухий паркан (зараз сітка) між ділянками? Як можна вирішити наше питання.
А ситуація наступна:
в 2015 році наша сім'я за актом купівлі-продажу придбала будинок з хозпостройками і земельною ділянкою площею 5,5 соток в межах міста. На межі ділянок знаходиться стіна сусідської времянки.

Вона капітальної будови, газофіцірована. Спочатку питань не виникало, але після декількох місяців сусідка стала влаштовувати істеричні скандали і постійні претензії і нападки з приводу того, що вона хоче мати можливість вільного доступу до стіни своєї времянки.

Тобто
їй хочеться ходити через наш двір, встановлювати правила того, що буде лежати або стояти біля її стіни, чи буде поруч з нею трава або клумба. Влітку їй поступилися, вона зробила ремонт і викосила уздовж стіни мої квіти. Тепер ситуація ускладнюється тим, що вона вимагає відступити 1 метр в її користь.

Ми хочемо встановити глухий паркан від неї, але це викликає істерію, величезна кількість криків і погроз у нашу сторону. Зауважу, що наша земельна ділянка досить вузька і навіть якщо б ми і відступили (не важливо на яких умовах), то паркан був би в безпосередній близькості від будинку. В цьому випадку вона погрожує звернутися до суду, щоб ми знесли веранду (яка є в плані і з якою ми її купили) і зробили їй поступку.

До слова сказати, цей будинок купили у сина цієї сусідки, який вступив в права спадкування від батька (тобто її чоловіка), а той в свою чергу купив цей будинок з ділянкою в цих межах підлогу договором купівлі-продажу ще в 2006 .
Буду вдячна за ваші рекомендації та поради.

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві

Якщо ваша земельна ділянка має кадастровий номер, то її межі чітко визначені незалежно від чиїхось хотелок. По лінії кордону ви можете поставити глухий паркан.

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві


Велике спасибі за пояснення. Так у нас є кадастровий номер. Але у мене є ще один сумнів, чи можна встановлювати паркан впритул до стіни, суворо по межі зазначеної в плані? (Це глуха стіна времянки, без вікон, труб і будь-яких інших комунікацій з нашого боку).
Д
якуємо.

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві

не можна встановлювати будови типу згадуваної вами времянки на межі, паркан можна.

дивіться ДБН - Державні будівельні норми, зокрема ДБН 360-92 ( "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень»)
А також Будівельні Норми і Правила (СНиП)

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві


Є у Вас кадастровий номер чи ні, на Вашу проблему це серйозного впливу не робить і не зробить. У Вас не юридична проблема, а побутова: "межова війна". До овоча Вашої "сусідці" юриспруденція. Поки вона не стане боятися навіть думати про "претензії", Вас чекають постійні скандали і диверсії. Є така приказка: "за межу вбивають". А вже чого точно сусідка ніколи не зробить, так це "звернеться до суду". Верещати про це буде, а поткнутися туди - вдавиться. Оскільки - "знає кішка, чиє м'ясо з'їла".

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві

Чесно кажучи, і тема Ваша виключно "емоційна" (якісь побутові подробиці) і рішення її (в тому числі, і юридичне) залежить тільки від "емоцій".

А першоджерело свідомо гарантованих "проблем" в покупці очевидно проблемної нерухомості. Купуючи, Ви не могли не бачити "особливості" меж ділянки - вже наявна чужа споруда впритул до кордону Вашої ділянки. І зрозуміло, звідки ноги ростуть у цієї "проблеми" - обидві ділянки були у власності у пов'язаних між собою осіб. Загалом, всі ризики були у Вас перед очима. При покупці Вас це не зупинило, і Ви разом з власністю отримали постійну "головний біль".

Формально, де-юре, право на зведення капітального забору по своїй межі у Вас є. Зведення будь-яких інших споруд впритул до кордону ділянок не дозволяється. Але сусідська "времянка", яку Ви одночасно називаєте і "капітальним будовою", вже є. І, власне, виникає більш фундаментальне питання: чи правомірно цю споруду зведено? Якщо та межа, яка зараз існувала і до будівництва цієї времянки, то де-юре звести "капітальну" времянку "не представлялося можливим. І для приведення у осудна стан сусідки можна це питання" поворушити ". Втім, хіба мало всяких і юридичних, і "побутових" прийомів?

Ось тільки займатися ними доведеться самостійно, і ніякі "форуми" за Вас це зробити не зможуть. Або Ви щось робите, а для цього самі вивчаєте нормативну базу. Або нічого не робите, а задаєте якісь абсолютно порожні питання, які тільки

Вам здаються суттєвими.
Наприклад, "чи можна ставити паркан впритул до стіни"? Ну, не можна. І шо? Питання-то зовсім навпаки - чи можна будувати, щоб стіна проходила по межі? Що первинне, а що - другорядне? Чи законно розташована "времянка"? Є такий закон причинно-наслідкових зв'язків ...

Ви б хоч для сміху хоч що-небудь самі почитали про свою "проблему" - інтернет завалений інформацією, в тому числі з прямими посиланнями і на законодавчі норми, і на ДБНи, і навіть на судову практику ... Навряд чи форум візьме на себе роботу з підготовки для Вас персонального дайджесту. Хоча, звичайно, цілком може хто-небудь і загориться ентузіазмом. Можна, звичайно, чекати біля моря погоди ... якщо часу не шкода або реальної потреби в діях насправді немає.

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві

Ви договір купівлі-продажу уважно почитайте. Може бути там у вас прописаний обов'язок надати сусідці сервітут.
Судячи з її нахабства, вона саме цього домагається.
Якщо нічого подібного не згадується, то суд не вас зобов'яже веранду прибрати, а її - прибрати будову з межи.

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві


Ні, в договорі купівлі-продажу нічого такого немає. Сусідка апелює до того, що минула власниця її ділянки (її покійна мати) продала свого сусіда (тобто господареві нашої ділянки, точніше господареві у якого купив цю ділянку ще її чоловік) 0,6 м. Вздовж паркану. Виходить, що тимчасова будівля будувалася на відстані 0,6 від межі. Тепер вона стверджує, що це було самозахоплення позаминулим господарем. У наших документах таких даних, звичайно немає.
Пардон ... який "сервітут"?

Встановлення межі земельної ділянки. Межові спори у Києві


Нахабство сусідки - наслідок відсутності "примусу до миру". "Клин клином вибивають".

Про "думках фахівців". Фахівці з "емоціям" - психологи. Юристи терпіти не можуть "емоцій".


Встановити межу на земельній ділянці. Спори з приводу меж земельних ділянок. Київ і область.
Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
E-mail: utk2012Аbigmir.net, skype: k0965454033


Прочитано 1322 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×