Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %04 %400 %2017 %08:%Июль

Договір довічного утримання в Києві

Оцените материал
(1 Голосовать)
Ситуація така. У людини (набувача) укладено договір довічного утримання в Києві. На момент підписання договору (5 років тому) набувач був прописаний в Донецьку. Виписався звідти ще до початку АТО, прописався в Київській області. Але в договорі це не вказано, там тільки донецький адресу. Зараз назріває судовий позов проти набувача з метою розірвання договору та повернення квартири відчужувачу.
Позивач - колишня господиня квартири - скаже, що грошей за договором не отримує, набувач пропав, на зв'язок з нею не виходить. Але це не правда. Як суд буде шукати відповідача (набувача)? Вони з якихось баз знайдуть, де він прописаний? До речі, за новою адресою прописки набувач також не живе, але пошту там отримує.

Турбує, як би суд не прийняв рішення про розірвання договору за відсутності відповідача та квитанцій про те, що він щомісяця робить виплати.

Мені вже відповіли, що суд робить запит в міграційну службу. До речі, відповідач зараз за кордоном, в ЄС на підставі тривалого виду на проживання. Що суд отримає з міграційної служби? Нова адреса прописки в Україні і / або інформацію, що відповідач виїхав за кордон? Що буде робити потім? Чи мають вони право не прислати повідомлення про позов за адресою прописки на підставі того, що відповідач за кордоном?

Договір довічного утримання в Києві

- При надходженні позовної заяви суд визначає територіальну підсудність. Для цього направляється запит в обласне адресне бюро. Можливі три варіанти інформації за подібним запитом:

відповідач зареєстрований за вказаною адресою;
відповідач не зареєстрований за вказаною адресою, а за реєстрований за адресою такому-то;
на території України така особа не зареєстровано.

Якщо зазначений спочатку адреса підтверджується або нову адресу знаходиться в рамках територіальної юрисдикції даного суду, то, природно, суд направляє по актуальному адресою всю кореспонденцію.

Якщо адресу відповідача виявляється поза територіальної юрисдикції - повертає позовну "з поясненням".

Якщо дана особа за офіційними даними зараз в Україні не зареєстровано, але раніше було зареєстровано в зоні даного суду - відкриває виробництво, в іншій зоні - відфутболює "з поясненнями". У разі прийняття до провадження позову "за останнім відомим місцем знаходження", природно, посилати суду щось нікуди.

Договір довічного утримання в Києві

Десь так. Шановні колеги або спростують, або поправлять і уточнять. Але, в принципі, питання це в контексті сенсу не має. Будь-яка зацікавлена особа цілком може контролювати появу до нього судових претензій. Було б бажання. А особисто або через представника - теж не питання.

Де фактично знаходиться особа, яка має офіційну реєстрацію в Україні і потрапило в судові процедури (крім, природно, кримінальної юрисдикції) нікого не хвилює. Офіційні документи направляються на офіційну адресу.
- З моєї точки зору, має місце виключна підсудність ст.114 ЦПК, тому що в позові будуть заявлені вимоги щодо права власності на нерухоме майно.

Договір довічного утримання в Києві

До суду подаватимуть в Києві, повідомляти будуть за вказаною в договорі адресою, можливо, якщо з адресного бюро истребуют дані повідомлять в Київську область, як варіант, дадуть оголошення в офіц. газету і буде вважатися належним чином повідомленим, візьмуть заочне рішення суду.
У розшук оголошувати не будуть, факт знаходження відповідача закордоном суд не візьме до уваги, якщо не будуть у нього такі дані про поважну причину неявки, і не в інтересах позивача про це повідомляти.

Правова допомога юриста укладенні договору про довічне утримання 

Юридические услуги Киев и Киевская область

Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
E-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., skype: k0965454033

Прочитано 1211 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×