Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %27 %754 %2017 %17:%Окт

Некомпетентность врача повлекшая материальный и моральный ущерб

Оцените материал
(1 Голосовать)
У дружини виявилася завмерла вагітність (7 тиждень), в наслідок чого відправили на чистку в державну лікарню. Далі напрямок, все офіційно. При відвідуванні жіночої консультації довелося заплатити 500грн нібито за виконання процедури, хоча по суті вона повинна бути безкоштовна, враховуючи, що відноситься по ідеї до невідкладної допомоги (наскільки ми знаємо).

    
Після жіночої консультації відправили відразу ж в відділення стаціонару. Це була п'ятниця перед святами. Після процедури сказали, що все пройшло нормально. З лікарні ми виписалися в той же день щоб не залишатися там на всі свята в незрозумілих умовах. Дружина вже відчувала себе цілком нормально. При цьому лікар сказала, що зазвичай вона на добу залишає всіх в стаціонарі під наглядом, але в нашому випадку начебто все нормально, і якщо ми наполягаємо то вона напише що ми вирішили виписатися самостійно. Двох інших дівчаток вона відпускати відмовилася у зв'язку з певними ускладненнями. У виписці так і було написано: "віпісана за намаганням". Лікар сказала через 3-4 дня сходити на перевірочне узі в будь-якому місці або у свого лікаря.

    
У понеділок на перевірочному узі у лікуючого лікаря (приватна клініка) виявилося, що чистка була проведена неякісно - залишилися не видалені частини тканин + що найголовніше плодове яйце. Тобто по суті процедура була проведена в порожню, ефективність і результат нульові, що при несвоєчасному виявленні могло серйозно загрожувати життю і здоров'ю. В наслідок цього наш лікар призначив повторну чистку. Цього разу було вирішено робити це в тій же приватній клініці, що спричинило за собою істотні витрати як за саму процедуру так і на додаткові ліки. Плюс природно додатковий стрес і погіршення морального стану.

    
Хотілося б дізнатися, що можна зробити в цій ситуації? Чи можливе притягнення до якоїсь відповідальності лікаря виконував першу процедуру? Чи можливо в якомусь порядку отримання матеріального відшкодування додаткових витрат від державної лікарні або від лікаря який виявився некомпетентним у своїй роботі.

    
Документи про проходження процедури в держ лікарні є, чек в 500грн прикріплений до стаціонарної карті, яка залишається в лікарні, є роздруківки узі до і після процедури де все прекрасно видно. Є чеки оплати процедури в платній клініці. Я розумію що ми частково порушили припис лікаря про знаходження протягом доби в стаціонарі, але навіть якщо б ми там залишилися на 3 дні нічого б не виявили тому там ніхто узі робити не збирався, і в будь-якому розкладі процедура була виконана неякісно. Більш того наш лікуючий лікар дуже здивувалася коли по телефону їй повідомили що нам сказали здатися на узі через 3-4 дня, тому що зазвичай його роблять через 10 днів (за умови що все дійсно пройшло добре)
    
Тут же закрадається підозра що лікар в держ лікарні могла що то підозрювати але з якоїсь причини відмовилася це озвучувати.

    
У всі дні після процедури стан було нормальне, без будь-яких ускладнень.

    
Буду дуже вдячний за поради або хоча б куди можна буде звернутися в першу чергу.

- 1. Главная проблема для Вас доказательства самого факту ненадлежащего проведения оперативного вмешательства: нарушение установленного протокола операции, не применение необходимых препаратов, нарушение алгоритма действий врачом, не обеспечило достижения целей операции - без установления факта нарушений в действиях врача невозможна любая ответственность , взыскании морального вреда.
2. Об ответственности - при условии осложнений в состоянии здоровья жены, возникновения заболеваний, возможно привлечение медицинского работника к уголовной ответственности по ст. 140 ч. 1 УК Украины. Но исходя исключительно из информации, изложенной Вами, последствий, характерных именно для состава данного преступления, не наступило.
3. При доказательства факту не надлежащего проведения оперативного вмешательства именно по вине врача! возможно привлечение последнего к дисциплинарной ответственности

Прочитано 815 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×