Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %09 %934 %2017 %21:%Нояб

Суддя не в курсі, чи винесла вона рішення

Оцените материал
(1 Голосовать)
Суддівське свавілля вражає своєю абсурдністю. Звичайна цивільна справа. Представляємо інтереси відповідача. Отвечік написала заяву - розглядати справу без її участі, але з обов'язковою участю її представника за дорученням.
Подали зустрічний позов + позов подала третя особа. Засідання призначене на 17.00 (суд працює до 17.00, до того ж на наступний день був вихідний - свято). Представник приходить в суд - закрито.

Охоронець повідомляє, що вже суд не працює, але побачивши повістку все ж пропускає.

Представник відповідача зустрічає в коридорі представника позивача (третя особа не з'явився).

Той повідомляє, що суддя просить написати заяви про розгляд справи без їхньої участі. І ту і іншу сторону це не влаштовує.

Заходять до кабінету і повідомляють про це судді.

Та каже, що сьогодні не зможе розглянути, тому що справа не прийшла з канцелярії. Бред ... Що воно там делаеет? Ну добре.

Обидві сторони повідомляють, що нічого писати не будуть, потрібно переносити засідання.

Суддя повідомляє, що перенесе. На наступному тижні дзвонить секретареві - справа ще не призначена. Вчора дзвонить - дослівно: справа передана на рішення.

Більше нічого сказати не можуть. Прийшовши до суду, представник: коли отримати рішення? Суддя: не знаю, отримаєте поштою. Представник: від якого числа рішення? Суддя: не знаю. П .: Так рішення прийнято? З .: Ще немає. П .: Так назначте засідання. З .: не вчіть суд.

Вообщем, мабуть рішення все-таки прийняла, але якою датою його оформити (адже суд був закритий і представники прийшли) ще не знає.

Швидше за все, напише, що обидві сторони не з'явилися. А може, напише, що тільки представник відповідача не з'явився. Які подальші дії Ви, шановні колеги, бачите щодо вирішення даної ситуації?

- На жаль, особливо в першій інстанції це "нормальна ситуація". Норми процесуального права або невідомі або через безкарності просто не виконуються. Я вам таких історій можу багато розповісти.

1. Через канц. подати заяву про видачу рішення.
2. Завжди відзначати повістку у секретаря, контролювати реєстрацію в журналі при вході. Якщо секретар судді відмовляється відзначити йдіть до голови секретаріату суду, її можна "налякати" зверненням до судової адміністрації області.
3. Фіксувати ваші "вимоги" в письмових клопотаннях до суду, поданих через канцелярію, обов'язково подати письмові заперечення (для відповідача).
4. У разі нависання судді, помічника написати заяву на розгляд без участі, відмови проводити засідання, тупо включати відеокамеру і вимагати провести засідання (мені допомагало). Йти до голови секретаріату і вимагати заактувати, що засідання не проводилося (акт ніхто не змусить, але шуму наробите).
А якщо серйозно то судді ви ніфіга не зробите. Єдиний варіант скарга у ВРЮ або квал. комісію, але як довести, що суддя забула ЦПК ось в чому питання.
4. Оскаржити рішення в апеляції якщо воно Вас не влаштувало.
5. Одні юристи знають закони, другі - суддю. При важливості питання йти до других. Жартую.
Прочитано 890 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×