Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %13 %435 %2017 %09:%Нояб

Чи прийдеться з 1 листопада спадщину викупляти - соцмережі стурбовані

Оцените материал
(2 голосов)
Підкажіть, будь ласка, що з 1 листопада відбулося зі спадщиною?
Вчора знайома сказала, що з 01.11.16 нотаріуси не оформляють спадщину і тепер потрібно буде у держави викуповувати свою частку спадщини? Схоже на марення.

- Джерело хвилювань одне. Пов'язане з оцінкою. А за договором дарування простіше з нотаріусом спілкуватися.
Автора теми, хвилює питання взагалі, наскільки я розумію.

- Шановна "lytik", ось і запитайте у "знайомої" марить вона чи ні, а якщо не "марить", то звідки у неї така інформація.

А побутової рада зателефонувати будь-якого нотаріуса з будь-якого нотаріальному питання розумний в принципі.

Виключно як суб'єктивного враження насмілюся припустити, що, можливо, до "народу" почало "доходити", що щось десь якось змінилося в процедурах оформлення спадщини. А подробиці на лавочці залежать від рівня уяви на ній судачащіх.

Ну, змінилося. Тільки не "з 1 листопада", а "з 1 січня" (формально). У сільській місцевості на процедури оформлення спадщини уповноважена "посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування, уповноважена на вчинення нотаріальних дій". Раніше в район до нотаріуса, тепер можна і в сільраду.

Це якщо відкриття знайомої топ-стартера спровоковано ось цим "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань спадкування"

- Ой, чергова паніка на базі жовтої преси типу - Про згубні наслідки "податкової оцінки" писалося вже не раз. З введенням нової спеціалізації, такі угоди з майном, як дарування і вступ в спадок стануть повністю неможливі. Напевно, владі вигідно, щоб українці не могли прийняти в спадщину нерухоме майно та воно відходило до держави ... і подібні пугалкі.

Дивитися потрібно ПОРЯДОК Вчинення нотаріальних Дій нотаріусамі України (Наказ Міністерства юстиції України 22.02.2012 № 296/5) і ПОРЯДОК проведення ОЦІНКИ для цілей оподаткування та нарахування и Сплата других обов'язкових платежів, Які справляються відповідно до законодавства (ЗАТВЕРДЖЕНО ухвалив Кабінету міністрів України від 4 березня 2013 р. № 231).

Зателефонуйте своєму нотаріусу і запитайте, чого вже простіше.
Ну чому наші люди вважають за краще ходити манівцями, будувати здогади і припущення, а головне - вірити всяким анонімним радам, замість того, щоб зробити єдиний телефонний дзвінок веде справу нотаріуса і з'ясувати все чітко і однозначно правильно.


- Розмови про те, що спадок доведеться купувати, не мають під собою підстав

У ЗМІ почала поширюватися інформація, що з 1 листопада українці не можуть вступити у спадок і укласти договір дарування майна.

В якості підстави для такого твердження наводиться постанова Кабміну №231, згідно з яким суб'єкти оціночної діяльності більше не мають права визначати оціночну вартість рухомого і нерухомого майна. А в Порядку вчинення нотаріальних дій №296 / 5, затвердженому наказом Мін'юсту, прописано, що нотаріуси не можуть засвідчити угоду за договором дарування або прийняття спадщини.

На підставі цього ЗМІ роблять висновок: тепер ніхто не зможе оформити договір дарування, так що єдиний вихід - це покупка рухомого або нерухомого майна. Те ж саме зі вступом у спадщину після смерті близького родича - майно просто відійде державі.

Юристи кажуть, що подібні висновки, м'яко кажучи, не відповідають дійсності. І говорити, що через таку дурницю українці не зможуть дарувати і успадковувати майно - просто маячня.

юрист, магістр права Ігор Кізіма: я подібні статейки в мережі спостерігаю вже протягом двох років. Лише з різними датами "кінця світу".

Збуджують народ на мою думку таким вже затерлим трюком ті, хто на своїх сайтах, де міститься така чепуха, продає рекламу і збільшує таким чином репости і відвідування своїх недолугих ресурсів.

А простому народу треба пам"ятати одне правило - ніхто не буде нічого робити (в тому числі й друкувати статтю в їх інтересах) якщо це не вигідно самому тому хто друкує цю статтю.

Ось і я, якщо не буду друкувати статті на свій сайт - занедбаю його і його вже не можна буде знайти в інтернеті

Прочитано 1481 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×