Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %13 %458 %2017 %10:%Нояб

Як правильно оформити земельну ділянку

Оцените материал
(1 Голосовать)
Підкажіть як і яким чином оформити документи фірмі С:

1. Є фірма А - 70% акцій належить Іванову - на фірму оформлена оренда землі на 49 років.
2. Є фірма Б - 100% акцій належить Іванову - фірма А передала фірмі Б всю землю в суборенду. Суборенда пройшла реєстрацію в сільраді.
3. Капітальних споруд на зазначеній землі немає. Планується будівництво фірмою Б - отримання тих. документації, введення в експлуатацію. Надалі фірма А відмовляється від оренди землі на користь Б, з огляду на кап. будівництва фірмою Б. Оренда землі анулюється на фірму А, а укладається на фірму Б. (Всі учасники згодні).
4. Є фірма С - 50% акцій належить Іванову, інші 50% належать Петрову. Петров і Іванов на невикористаної частини землі, яка згадувалася почали будівництво виробничого комплексу, який не є капітальним будовою.
Питання: яким чином можна оформити правові відносини між фірмами Б і С на частину земельної ділянки. Оренда і суборенда на сьогоднішній день неможлива, до оформлення всіх документів.
Як можна узаконити перебування на цій частині землі і при цьому Петрову застрахуватися від можливих питань і ризиків (земля все таки не його).
Дякуємо!

- Все дуже просто. Фірмі А потрібно зробити розділ земельної ділянки на дві окремих по тех.документації. Її затвердити при цьому доведеться скасовувати існуючі договори оренди і суборенди і укладати нові (то що вони порожні значення не має, так як в цьому випадки це не виділення землі). Далі орендар А одну ділянку передає в суборенду фірмі Б, а другий - фірмі С. Природно, дозвіл на розділ, твердження тех.документацию, а також узгодження на передачу в суборенду доведеться оформляти через рішення сільради. Договір суборенди необхідно реєструвати не в сільраді, а Держ.реєстрі в юстиції.

- Рогнеда спасибо огромное! Але зрозуміло, що все це оформити потрібен час. Може підкажете, ніж можна застрахуватися на період підготовки документів: може якийсь договір у нотаріуса завірити про наміри Іванова передати в суборенду Петрову землю.
Дякуємо! Я не юрист

- Ось як вам такий варіант: право спільного користування земельною ділянкою, що виникає на підставі договору про спільну діяльність - просте товариство (за умови внесення права користування земельною ділянкою в спільну діяльність одним або декількома учасниками) (ст.86 Земельного кодексу, ст.1134 ЦКУ)
;

- Договір про спільну діяльність тут не доречний. Ділянка ж не приватної власності. Нехай підпишуть договір про наміри. НЕ забувайте, що у всьому ланцюжку маніпуляцій з ділянками основну роль грає власник землі - сільська рада. Без його рішень всі ці договори є нікчемною.
Прочитано 951 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×