Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %04 %983 %2018 %22:%Май

Плутанина з перекладом прізвищ в паспортах

Оцените материал
(1 Голосовать)
Плутанина з перекладом прізвищ в паспортах. При заміні радянських паспортів на українські моє прізвище в українському тексті була переведена з буквою "i" української, а ось прізвище моєї дружини перевели з буквою "і" української. У дочок аналогічна сітуація.Как мені пояснили в РАГСі у нас можуть бути дуже великі проблеми при смерті одного з супругов.Как краще вчинити? Може бути, просто я і дружина оформляємо свої заповіту на ті прізвища, що прописані в паспортах або є якісь інші варіанти?
- Самий правильний варіант - прописати у всіх паспортах однакові прізвища.
Найпростіший - як ви запропонували. Якщо не доведеться доводити спорідненість, проблем бути не повинно. Якщо в свідоцтвах про народження дочок прописана ваші прізвища як в ваших паспортах, то теж проблем не буде.

- Плутанина з перекладом прізвищ в паспортах. Заповіти ми хочемо з дружиною написати один-на одного, на всякий случай. Квартіра приватизована і власники - я, з "i" українським, дружина з "та" українським і старша дочка з "i" украінскім.Жена і дочки прописані в іншому місті.
У свідоцтвах про народження моєму і дружини прізвище зазначене з "і" украінскім.Свідетельств про народження дочок по рукою нет.Нікакіх родичів, претендентів на квартиру немає.
Паспорти менять- це велика проблема, тому що і в закордонних паспортах різне написання фамілій.Да і саме мені потрібно буде міняти паспорт + Авто права + документи на дачу.
Чи маю я право оформити свою частку в квартирі на дружину або на одну з дочок навіть при не збігу прізвищ в паспортах? Адже в паспорті є і сторінка російською мовою, а там адже у всіх прізвище однакова або зараз це не береться до уваги?

- Заповітами можна обмежитися, але тоді доведеться платити податок на спадок, зараз це 5% + 1,5 військовий збір. При оформленні частки даруванням теж податок платити, тільки купівля-продаж, дочка також юридично зараз з матір'ю не родичі.

Ви можете або в суді встановити факт родинних відносин або зайнятися переоформленням документів для написання у всіх вас прізвища одноманітно.


- Як я зрозумів з відповідей, я, в заповіті можу вказати будь-яку людину, хоч з Афрікі. Но йому доведеться платити податок на спадщину 5%. Я правильно зрозумів? Якщо це так, то чи можу я заповідати свою дачну ділянку з будиночком (всі документи -кадастр та інше оформлені на мене) своєї племінниці? Паспорт поміняти можна, тільки при цій нашій тяганині стільки часу займе, що простіше, напевно податок заплатити.
Прочитано 1151 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×