Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %24 %936 %2018 %21:%Июнь

Кооперативна квартира, право власності - як поговорили на юрфорумі

Оцените материал
(1 Голосовать)
Привіт, була сім'я з чотирьох осіб: чоловік, дружина, дочка, син.
На момент в селища в кооперативну квартиру в ордері числиться три людини чоловік, дружина, дочка, син ще не народився. Пайовиком є чоловік.

Більше тридцяти років тому дочка виписалася з квартири і залишилися жити в ній чоловік, дружина і народився син.
Понад двадцять років тому чоловік (пайовик помер) правовстановлюючих документів немає (тільки ордер 60 років минулого століття) в квартирі залишилися жити прописаних двоє людей дружина і син (син це я, а дружина це моя мати).
На даний момент з'явилася дочка померлої сестри і хоче претендувати на цю квартиру (ніколи не жила тут і не була прописана, але у неї двоє дітей і немає чоловіка).
Мати хоче щоб квартира дісталася тільки мені (синові), я в цій квартирі прописаний і живу все життя.
Як можна оформити на мене право власності і захиститися від домагань родичів і скільки це приблизно буде коштувати?


І чи правдива ця інформація для даного випадку?
Якщо спадкоємець проживав постійно з померлим
Якщо спадкоємець на момент відкриття спадщини проживав зі спадкодавцем, він автоматично вважається, що прийняв спадщину, якщо протягом встановленого законом строку не заявив про відмову від нього.
Йти до нотаріуса у встановлений термін (6 місяців) в цій ситуації не потрібно. Якщо ж він хоче відмовитися від прийняття спадщини, то йому потрібно написати заяву про відмову у встановлений законом термін (6 місяців).

- Це - форум. Обговорення та думки. Це не юридична консультація. Ви хочете, щоб обговорили Ваш "розповідь", або отримати професійний аналіз стану права власності на об'єкт "квартира за адресою такому-то"?

Якщо почухати мову - чекайте любителів.

Юристам потрібні документи і юридичні факти. На жаль, режим форуму не дозволяє цього отримати, а тягти кліщами потрібну інформацію з того, хто сам навіть не намагався хоч з якимись нормативними актами ознайомитися - марна праця.

Ордер можете повісити на стінку. Це разовий документ, всього лише дає право на вселення. Про спадкоємство квартири можна міркувати тільки тоді, коли був відомий власник квартири. Ордер ні правообразующим, ні правовстановлюючим документом не є. Проживання зі спадкодавцем на момент його смерті не вимагає спеціального волевиявлення про прийом спадщини, але ніяк права власності на цю спадщину не утворює.

Загалом, Ви не на форумах треба "питання задавати", а займатися цією проблемою за допомогою "живих" юристів в режимі особистих контактів. На форумі можна проаналізувати конкретний казус порушення / захисту конкретних прав в конкретних правовідносинах. У Вас же ні того, ні іншого, ні десятого.
Прочитано 1134 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×