Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %15 %955 %2018 %21:%Сен

Оскаржити дарчу в суді за дорученням

Оцените материал
(1 Голосовать)
У мене складна ситуація, розповім передісторію, в двохтисячних роках моя мама і сестра купили
двокімнатну квартиру я тоді жила з чоловіком, в 2004 моя сестра раптово померла, залишилася племінниця і мама взяла опікунство над нею, в 2005 році я розлучилася з чоловіком і прийшла до мами вагітна і без копійки в кишені, ось так ми і жили до 2016 року.
В кінці 2016 року прийшла племінниця з чоловіком і заявила що вона буде жити з намі.Я звичайно була неправа але я влаштувала скандал 2х кімнатна хрущовка в ній живе 3 людини і приходять ще 3 і збираються там жити.
У цей момент племінниця дістає копію договору дарування на другу частину квартири від моєї мами і каже що жити буде не 6 осіб а четверо і в їх число я з сином якому тоді було 10 років не входжу (син прописаний у батька в кімнаті в гуртожитку), у мене була істерика і племінниця викликала поліцію яка зафіксувала скандал і пару синців і вирваний жмут волосся племінниці.

На наступний день моя мама поїхала в квартиру чоловіка племінниці з правнучкою, а племінниця з чоловіком відключили проводку від моєї кімнати і назвали це ремонтом квартири, я терпіла два тижні і мені повідомили новина про те що квартира продається а я повинна покинути її і знятися з реєстрації .Я звичайно послала їх куди подалі і сказала що без рішення суду вони мене не виженуть, на що чоловік племінниці сказав що вони поїдуть і поселять всіх алкашів з вулиці будуть забезпечувати їх горілкою і сподіватися що в черговому п'яному угарі мене з сином згвалтують або ще краще уб ьют.

Я злякалася і погодилася але з умовою що мені куплять хоча б що то в межах міста нехай і найдешевше, вони пообіцяли що куплять, після виписки я спокійно прожила з сином два тижні і в черговий раз прийшовши додому з синой поцілувала нову залізну двері яку хтось не відчинив і поліція не достукалася.

Я написала заяву в поліцію на крадіжку речей племінниця дала відписку що я там не прописана і речей моїх там немає і потім куди я не писала і не скаржилася всюди відписки.

Пізніше десь через пів року я зустрілася з мамою ми поговорили і вона дуже жалкувала що так вийшло вона думала що мені хоч щось куплять, але вони обдурили і її і мене а ще через пів року вони і матір викинули на вулицю я її забрала до себе на орендоване житло і почала вивчати питання як повернути квартиру, але тут сталося непоправне у мами стався інсульт і тепер вона лежить і практично себе не усвідомлює.

Так ось що мені робити як в суд подавати мама адже навіть свою позицію обгрунтувати не зможе і навіть якщо подати що робити з тим що частку мами при даруванні оцінили в три рази дешевше ніж вона коштує а за цей час племінниця все що у неї було цінного оформила на чоловіка і дочку а працює вона на фірмі чоловіка де числиться на півставки і зарплата у неї на папери копійки, якщо навіть я виграю суд квартира адже продана і частку хтось не віддасть і незрозуміло чи може так бути що племінниця буде просто виплачувати по 300 400 грн щомісяця?

- А на підставі чого Ви збираєтеся суд вигравати? Мати була недієздатною на момент укладення договору дарування? Чи не віддавала звіт своїм діям?

Не зовсім зрозуміло яким чином мати "викинули на вулицю"? Вона і другу частину подарувала племінниці?

- Ні мама була в повному порядку, у мами була половина квартири, друга була у моєї сестри вони коли купували мама говорила квартира навпіл буде мені з сестрою гроші давала мама а оформили відразу підлогу квартири на маму і половину на сестру і мама на мене на свою половину заповіт написала, потім коли сестри не стало племінниця в заповіт вступила а мама відмову в її користь написала, викинули маму так само як і мене прийшла поцілувала зачинені двері, після квартиру вони продали яка чоловіка була і нову купили яку оформили на чоловіка повністю, вона до гда дарчу написала вони її обдурили що хочуть продати квартиру і поділити зараз що б потім типу проблем зі мною не було через те що я не захочу з'їжджати або продавати а їм підлогу квартири не треба вони їй все одно користуватися не будуть і сказали що дарчий якщо буде на племінницю так продати буде простіше а в підсумку ми на вулиці опинилися.
Прочитано 1138 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×