Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]

Юрист Онлайн
Правомерный обход закона

Представительство интересов в Киеве. Аналитика и решение сложных задач Помощь молодым адвокатам. Дипломные и диссертации по праву для студентов юридических факультетов
Гражданские, хозяйственные, административные (КАС, КУпАП), криминальные дела
Возвращение депозитов, кредитные споры, суды со страховыми организациями и банками
Диссертации, дипломные, магистерские, курсовые студентам-юристам
Помощь начинающим адвокатам

%PM, %05 %936 %2019 %21:%Фев

Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення у порядку ст. 214 КПК України

Оцените материал
(1 Голосовать)

Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення

у порядку ст. 214 КПК України


Київська місцева прокуратура № 4

02094 м. Київ, вул. Ю. Поправки, 14-а

Копія для відому: Приватне акціонерне товариство

«ДТЕК Київські електромережі»

Ідентифікаційний код 41946011

вул. Мельникова, 31, м. Київ

04050

 

заявника, потерпілого

Кізіма Ігоря Віталійовича

02090, м. Київ, вул.. Празька, 3

Viber 095-573-20-30

Telegram 096-545-40-33, 0965454033Аukr.net

 

 

Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення

у порядку ст. 214 КПК України

 

Я, Кізіма Ігор Віталійович, зареєстрований і проживаю за вказаною вище адресою. Мені на праві власності належить ½ квартири. Власник іншої ½  – Петровск Семен Якович.

На квартиру в нас один спільний електролічильник та спільна мережа електропроводки по квартирі, які перебувають у нашій спільній власності та спільному користуванні. Особистий рахунок оформлено на одного із співвласників – Петровска Семена Яковича у 2014 році. При цьому ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» протиправно оформив особовий рахунок лише на одного зі співвласників квартири, в той час як був достеменно обізнаний про двох співвласників квартири і наявність лише 1 лічильника на квартиру.

Оскільки я маю численні претензії до енергопостачальника, то до їх вирішення за електроенергію не сплачую, а інший співвласник квартири – Петровск В.П. – свою спожиту ним частку електроенергії оплачує сповна і вчасно.

Між (мною та Петровском) - співвласниками квартири було укладено договір від 21.09.2017 року щодо встановлення пропорцій споживання електричної енергії, холодної води та послуги з водовідведення. Згідно цього договору, я визнаю, що споживаю 60% електроенергії, а Петровск Семен Якович – 40%.

Даний договір ми надсилали  Приватному акціонерному товариству «ДТЕК Київські електромережі» і просили їх провести перерахунок спожитої електричної енергії, відповідно до досягнутої між співвласниками домовленості. При цьому в договорі було вказано, що не сплачую за електроенергію саме я, а Петровск Семен Якович сплачує за спожите особисто ним в повному обсязі.

На вимогу Приватного акціонерного товариства «ДТЕК Київські електромережі» ми надсилали також два акти звірки, з яких чітко вбачається, що саме Кізіма Ігор Віталійович не сплачує за спожиту ним електроенергію: акт від 01.03.2018 року та акт від 08.06.2018 року до договору від 21.09.2017 року. Зокрема, в актах, підписаних обома співвласниками, так і вказано «не сплачує за електроенергію Кізіма І.В., і визнає що саме до нього має пред’являти претензії енергопостачальник».

Знаково, що у відповіді від 07.03.2018 року за № 42КД/012/К-9075, що підписала начальник ІКЦ ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» Т.С. Горецька вказано, що: «… до особового рахунка № 1041701114 за адресою: вул. Празька, 3 кв. 11 внесено інформацію стосовно не відключення зазначеного помешкання від електропостачання». Натомість, після цієї відповіді і в супереч їй, численними повідомленнями та відповідями-відписками за підписом, зокрема, заступника начальника ІКЦ Н.А. Хоменко (а також фахівцями Великов  М.В., Клименко О.А. та іншими) продовжувалося вимагання сплати суми коштів з Петровска В.П., та висловлювалися на його ім’я погрози відключити електроенергію.

Однак ні в позасудовому порядку (шляхом моїх звернень у порядку ЗУ «Про звернення громадян» мої звернення ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» розглядати належним чином відмовляється), ні в судовому (з відповідним позовом ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» відмовляється звертатися до мене) вирішити спірні питання між мною та ДТЕК «Київські електромережі» неможливо.

Незважаючи на це, винні посадові, службові особи Приватного акціонерного товариства «ДТЕК Київські електромережі» систематично погрожують відключенням електроенергії. Зокрема, в попередження Петровску В.П. про відключення електроенергії № 54133 від 17.05.2018 року та повідомлення про відключення від 31.07.2018 року.

Враховуючи ту обставину, що винні посадові особи Приватного акціонерного товариства «ДТЕК Київські електромережі» обізнані з дійсною нашою ситуацією, вони умисне продовжують підбурювати іншого співвласника квартири до вчинення щодо мене злочину, з метою примусити сплатити кошти ДТЕК Київські електромережі.

Таким чином, винні особи – працівники  Приватного акціонерного товариства «ДТЕК Київські електромережі» вчиняють підбурювання (ч. 4 ст. 27 КК України) Петровска В.П., щонайменше до вчинення злочину, передбаченого ст. 126 КК України.

Оскільки я не сплачую Приватному акціонерному товариству «ДТЕК Київські електромережі» за спожиту електроенергію через наявність претензій до них, зокрема щодо обґрунтованості тарифів, протиправної приватизація, а вірніше крадіжки «Київенерго» у громади м.Києва, я неодноразово звертався до них і повідомляв, що правомірно вирішити даний спір лише через звернення до суду з відповідним позовом. Однак, замість того щоби звернутися до мене з відповідним позовом вони стійко бажають і надалі тиснути на мене через іншого співвласника, якого вони систематично тероризують погрозами відключити постачання електроенергії та вимогами сплатити борг за електроенергію, яку спожив я. При цьому винні особи-працівники Приватного акціонерного товариства «ДТЕК Київські електромережі» розуміють, що діють у протиправний спосіб, оскільки правомірне вирішення даного конфлікту можливе лише через звернення до суду з відповідним позовом до мене. При цьому вони порушують права як Петровска В.П., систематично тероризуючи його, так і мої – на справедливий судовий захист, на психічне здоров’я та власність (грошові кошти, що вимагаються поза межами звернення до суду без існування будь-якого правочину між нами).

Отже, таким чином, у діяннях винних осіб-працівників ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» наявний склад злочину, передбачений ст. 189 КК України. А саме вони опосередковано через Петровска В.П. вимагають у мене сплатити суми коштів, за ту спожиту мною електричну енергію щодо розмірів оплати за яку та суму коштів у нас є спір.

Основним безпосереднім об'єктом вимагання є право власності, а його додатковими обов'язковими об'єктами виступають психічна та фізична недоторканість особи, й особиста свобода, здоров'я. Вимагаючи у мене у спосіб підбурювання Петровска В.П., до вчинення протиправних дій щодо мене, вони також завдають шкоди моєму психічному здоров’ю, примушуючи постійно перебувати у напруженні, розпачі, відчутті несправедливості щодо протиправних намагань вирішити спір, тоді коли правомірний є лише звернення до суду з відповідним позовом.

З об'єктивної сторони вимагання характеризується двома взаємопов'язаними діями: 1) пред'явленням майнової вимоги – вимога сплатити суму грошей поза судовим рішенням (опосередковано через іншого співвласника, якого намагаються використати поза його волею), шляхом підбурювання до вчинення злочину – застосування психічного та фізичного насильства; 2) погрозою заподіяння шкоди – відключенням електроенергії, внаслідок якого пошкодиться майно, зокрема продукти в холодильнику, заподіяння психічної шкоди моєму здоров’ю.

Отже, вимога є незаконною, оскільки і це фактично усвідомлюється винними особами:

1) в мене немає з ними договірних відносин, на мене не оформлено особового рахунка (вони відмовилися його оформляти. При цьому у протиправний спосіб у 2014 році, знаючи що в квартирі проживають два співвласники, особовий рахунок оформили лише на одного співвласника – Петровска В.П.;

2) вчиняючи тиск, погрози на ім’я Петровска відключити електроенергію, вимоги щодо сплати «заборгованості» вони усвідомлюють, що вчиняють тиск на мене, тоді як в мене з ними немає ніякого цивільного правочину (це вони визнають також) і усвідомлюють, що вчиняють тиск на мене саме через Петровска В.П. Бо в мене як у порядної людини, зрештою не буде вибору як заплатити їм суму, що вимагають з мене через особовий рахунок Петровска (власного на моє ім’я вони відкрити відмовляються).

Також доводжу до відому правоохоронних органів, що склад злочину «вимагання» утворюється саме тим,  що сума «боргу» мною не визнається, і дана сума мала би бути встановлена у судовому позовному порядку, згідно ЦПК України, за позовом ДТЕК до мене. Тобто, легітимність вимоги саме такої суми «боргу», що ними вимагається – під питанням і лише суд має встановити таку суму.

При цьому звертаю вагу, що місцем вчинення злочину є квартира № 11 по вул.. Празькій, 3 у м.Києві, а відтак територіальна підслідність злочину саме Київська місцева прокуратура № 4.

Вказаним злочином мені завдано моральною та матеріальної шкоди.

Матеріальна шкода у розмірі 1 000 грн. Моральна – у розмірі 15000 грн. З цих підстав я обов’язково подам цивільний позов у кримінальному провадженні, яке розпочнеться за цим моїм повідомленням.

 Враховуючи викладене, на основі ст. 55, 56, 214 КПК України

 

ПРОШУ:

 

-  прийняти цю заяву про кримінальне правопорушення;

- невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 189 КК України, ч. 4 ст. 27 КК України, ст. 126 КК України з приводу вимагання сплати суми коштів та підбурювання до вчинення злочину щодо Кізіма Ігоря Віталійовича винними особами-працівниками ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» та розпочати досудове розслідування;

- через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

-  вважати мене потерпілим, допитати під протокол як потерпілого та надати можливість надати додаткові документи та пояснення;

-  вчинити невідкладно слідчі дії: допитати начальника ІКЦ ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» Т.С. Горецьку, щодо обставин справи та надання відповіді від 07.03.2018 року за № 42КД/012/К-9075; заступника начальника ІКЦ Н.А. Хоменко (а також фахівців Великова М.В., Клименко О.А., щодо обставин попереджень та повідомлень щодо відключення електроенергії та щодо суперечливості між їх вимогами та відповіддю начальника  Т.С.Горецької в якості свідків, вчинити одночасний допит, інші дії на виконання завдань кримінального провадження  та  щодо захисту Кізіма Ігоря Віталійовича від кримінального правопорушення, забезпечення охорони прав, свобод та законних інтересів Кізіми Ігоря Віталійовича та вжиття заходів щодо швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування.

 Зі статтями 383 «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину», 384 «Завідомо неправдиве показання» Кримінального кодексу України, ознайомлений.

 

Додатки:

 

1) копія відповіді від 07.03.2018 року за № 42КД/012/К-9075 начальника Т.С. Горецької;

2) копія попередження Петровск Семена Яковича про відключення електроенергії № 54133 від 17.05.2018 року;

3) копія повідомлення від 31.07.2018 року.

 

 

 

04.02.2019 року                                                         Кізіма І.В.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×