Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %16 %593 %2014 %13:%Дек

Повірка лічильників силами споживачів: це законно?!

Оцените материал
(6 голосов)
Цей лист надійшов до ініціативної групи ГО "Суспільний договір" - "Прокидайся, громадо!!!" від киянки Тетяни. Ось що вона пише:
Шановний Ігор! Яким чином врятувати законослухняних КИЯН від НЕЗАКОННОГО свавілля Водоканалу, Київенерго, яких підтримує КМДА. У столиці триває інформаційна кампанія із примусу киян до повірки квартирних лічильників води за рахунок мешканців до 1 січня 2014 року. Всі хто не здійснить цю перевірку будуть сплачувати на загальних засадах. Лист . який надійшов на моє ім’я :



Ходіння по мукам або як повірити лічильники води законослухняному громадянину На виконання Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність» влітку 2014 р. у Києві була оголошена кампанія повірки лічильників води або шляхом демонтажа лічильників або запису у чергу до уповноважених компаній без демонтажа. Проходження процедури демонтажа лічильників та його повторне встановлення для громадянина потребує тиждень вільного часу, тобто треба або не працювати, або брати відпустку чи за свій рахунок, чого я собі дозволити не можна. Моя донька навчається у Чехії, подруга давно проживає у Німеччині і коли вони почули, що нам влада пропонує знімати лічильники води, а потім кудись їх вести на повірку, то це викликало просто жах.


Усі служби (а це і повірка лічильників води, газу, гігакалорій, електрики) приходять до громадянина додому і виконують свою роботу, нікому в голову не приходить знімати якийсь лічильник і кудись везти, це просто нецивілізовано. Я зателефонувала на Гарячу лінію Кабінету міністрів, на 15-51 до Київради з проханням на законодавчому рівні допомогти змінити цю ситуацію на користь киян, щоб місто Київ було дійсно європейською столицею. Через два тижні я отримала листа від Святошинської ОДА, який містив відписку на виконання мого запиту до служби 15-51, коло замкнулося. Як законослухняна громадянка у липні місяці я записалася у чергу на повірку лічильників води в ДП «Укрметртестстандарт», де мене завірили, що через два місяці мені зателефонують і на дому проведуть повірку. Однак ніхто мені не зателефонував, а в кінці листопада по радіо я почула, що Київська влада попереджає киян, що киянам, які до 1 січня 2015 р. не пройшли повірку лічильників, будуть нараховувати за воду як без наявності лічильника води (а це як мінімум по 10 кубів води на людину, хоча реально максимум для однієї людини достатньо 4-5 кубів).


Я знову зателефонувала до ДП «Укрметртестстандарт» щоб з’ясувати свою чергу. Як виявилося доступ до бази даних заявок має тільки одна людина, яка захворіла. Я чекала три тижні, поки ця людина вийде на роботу і надасть мені інформацію. У будь-якої людини виникає просте питання – як таке може бути, щоб у державному підприємстві, яке наділено правом сертифікації повірки лічильників, коли стільки киян нервують з приводу цієї повірки, має доступ до бази тільки одна людина і кияни чекають коли ця людина вилікується і вийде на роботу. Це просто нонсенс! З цього приводу я знову зателефонувала до служби 15-51 і почула дивну відповідь, що це підприємство взагалі вже не має права виконувати таку діяльність. Це ще один нонсенс. Я також телефонувала і до Водоканалу (додзвонитися неможливо), і у ТОВ «Центр вимірювань» (вже прийнято 2000 заявок, а вдень можуть обслуговувати тільки до 10 заявок), і у ТОВ «Укрсервісмонтаж» (аналогічна ситуація). Мені вдалося додзвонитися до начальника ДП «Укрметртестстандарт» щоб отримати інформацію щодо моєї черги, правда начальник дуже ввічливо записав мої дані, пообіцяв, що мені перетелефонують, однак повірку лічильників виконує одна людина, яка захворіла.


Знову виникає просте питання – як в такій установі повірку лічильників може виконувати на таке величезне місто тільки одна людина? Знаю, що на Печерську і Оболоні певна організація виконує повірку лічильників води, але у них зламався прилад, який здійснює повірку. Будь-якій людині здоровий глузд підказує, що у Києві налічується біля 700 000 тисяч лічильників, яких необхідно повірити, з урахуванням чотирьох організацій, які мають право проводити таку діяльність, та їх можливостей це неможливо принципово зробити до 1 січня 2015 року. Для цього необхідно принаймні чотири роки.

Тобто київська влада по-перше, не володіє ситуацією у місті, по-друге, не здатна у вищезазначений термін принципово організувати роботу щодо повірки лічильників киян, по-третє, заручником цієї ситуації стали самі кияни, за рахунок яких київська влада планує суттєво наповнити бюджет, коли Головний обчислювальний центр буде присилати платіжки з незрозумілими сумами за воду. Також виникає питання: на даний момент Водоканал постачає холодну воду, а Київенерго – гарячу, то за цією логікою лічильник холодної води має повірити Водоканал, а лічильник гарячої води – Київенерго, так що ж робити бідному киянину? Це ми так ідемо у Європу? Необхідно термінове втручання депутатів Київради щодо захисту киян з питань повірки лічильників.

З повагою Глива Л.О. З сайту КМДА: Термін повірки лічильників подовжили до 1 січня 2015 року Термін повірки лічильників подовжили до кінця року.

Ті споживачі, які не встигли пройти повірку до вступу у дію нових тарифів, зможуть пройти цю процедуру до 1 січня 2015 року. Таке рішення було прийнято сьогодні, 27 червня, під час робочої наради на чолі з першим заступником голови КМДА Богданом Дубасом. Директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький зауважив, що споживач має сплачувати лише за спожиту послугу, тому варто здійснювати облік енергоносіїв. За його словами, загалом у столиці більше 1 мільйона лічильників, 689 тисяч з них потребують повірки. Зрозуміло, що організації, які мають ліцензію на виконання повірки, не зможуть зробити це за короткий час. Саме тому виник ажіотаж серед населення. Антимонопольний комітет закликав Київську міську державну адміністрацію вжити заходів для врегулювання питань, пов’язаних з повіркою квартирних засобів обліку води Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Таке рішення прийнято "з метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та недопущення перекладання на населення наслідків бездіяльності виконавців послуг, а також нарахування споживачам плати за не спожиту ними воду".

Зокрема, АМКУ рекомендував Київській адміністрації: - встановити порядок та джерела фінансування забезпечення повірки засобів обліку води; - визначити такі терміни здійснення повірки квартирних засобів обліку, які б не призводили до ущемлення інтересів споживачів та забезпечити інформування про це споживачів у передбачений законодавством спосіб. В Антимонопольному комітеті зазначили, що до них надходять численні звернення від споживачів щодо термінової повірки лічильників за власний кошт та попередженням, що у разі невиконання повірки, їм нараховуватимуть більшу плату за воду.

Шановний Ігор! Я громадський активіст, зверталась до депутатів, до Самопомочі…зворотної відповіді НЕ МАЄ. Мої звернення: Шановні ДЕПУТАТИ! Необхідно термінове втручання депутатів Київради щодо захисту киян з питань повірки лічильників. Необхідно підтримати законослухняних киян, які стали заручниками ситуації. Щоб заспокоїти суспільство необхідно: 1. нове рішення робочої наради на чолі з першим заступником голови КМДА Богданом Дубасом, тобто - визначити такі терміни здійснення повірки квартирних засобів обліку, які б не призводили до ущемлення інтересів споживачів та забезпечити інформування про це споживачів у передбачений законодавством спосіб. 2. необхідно проінформувати киян про нове рішення в усіх засобах масової інформації 3. необхідно термінове втручання депутатів Київради щодо захисту киян з питань повірки лічильників.
_______

всім хто має аналогічні проблеми звертайтеся до нас http://ut.kiev.ua/sd/o-nas/item/1364-prokidaysya-gromado.html
ми юридично захистимо такого громадянина, проте громадянин сам має бути активний. Має зібрати 20 підписів під місцевою пропозицією  http://ut.kiev.ua/sd/deyatelnost/item/1407-propozitsiya-v-poryadku-mistsevoyi-initsiativi-z-privodu-zvernennya-kiyivskoyi-miskoyi-radi-do-verhovnoyi-radi-ukrayini-schodo-neobhidnosti-povernennya-u-komunalnu-vlasnist-mistozabezpechuyuchih-pidpriemstv-kiyivenergo-kiyivvodokanal-darnitska-tets-kiyivg.html або сплатити внесок у розмірі 50 грн.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×