Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %04 %453 %2018 %09:%Нояб

Чому ми бідні. Юридична консультація № 1. Що таке приватизація і майновий приватизаційний сертифікат - ваучер

Оцените материал
(1 Голосовать)

Коли розпався великий і могутній, то на найвищих щаблях української влади було прийнято рішення все державне майно 100% (а тоді іншого й не було) поділити на 2 частини: 70% та 30%. 70% було вирішено поділити порівно між кожним громадянином України. З метою запровадити нормальну економіку, капіталістичну. Щоби був ринок і конкуренція і середній бізнес і клас. Що до речі, є запорукою гідного життя Європи - середній бізнес і класс. Принагідно зауважу, що 70% вже розікрали. 30% докрадають через останню хвилю приватизації.

Щоби поділити 70% державного майна справедливо і порівно між кожним громадянином України, вигадали приватизацію через майнові сертифікати. Розумні економісти все майно, визначене до такої приватизації поділили на кількість громадян України.

До цього моменту все наче справедливо і чесно.

Кожному громадянину на підтвердження того, що він є власником частки майна у приватизації видали приватизаційний майновий сертифікат (ваучер). І тут все справедливо.

Однак, тут же потрібно було б створити умови для простих українців, за яких кожен українець мав би змогу обміняти папірець-ваучер на реальне майно.

Наприклад, визначено, що що колись державна мініпекарня дорівнює вартості 4 ваучерів. Зібралася сім"я з 4 чоловік, склалася ваучерами, пішла у міськраду і оформила цю мініпекарню на себе. Обміняла свої ваучери на майно. І стала так сім"я дійсно гідною і заможньою.

Однак, такої можливості створено не було. І не випадково. А умисне.

Про це і багато інше ми і поговоримо у наступних консультаціях з серіїї "Чому ми бідні?" - на простій зрозумілій мові і аналогіях, консультації будуть продовжуватися до тих пір поки підписники сторінки виявлятимуть до них інтерес коментарями та лайками).

Ігор Кізіма, магістр права, юрист


Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×