Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %14 %407 %2019 %08:%Июнь

Позовна заява 2019 про захист прав споживачів

Оцените материал
(1 Голосовать)
зобов’язати ТОВ «Київські енергетичні послуги»  вчинити певні дії

 

Дніпровський районний суд м. Києва

02105, м. Київ, вул. Сергієнка, 3

 

Позивач:

Кізіма Ігор Віталійович

Ідентифікаційний номер

02090, м. Київ, вул. Празька,

Viber 095-573-20-30

Telegram 096-545-40-33

e-mail: 0965454033          ukr.net  

 

третя особа                                                        ...

02090, м. Київ, вул. Празька, 3
інших засобів зв’язку і даних невідомо

 

 

Відповідач:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Київські енергетичні послуги»

Ідентифікаційний код 41916045

вул. Іллєнка Юрія (Мельникова), 31

м. Київ

04050

e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

інших засобів зв’язку і даних невідомо

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про захист прав споживачів

 

ПІДСУДНІСТЬ

Згідно ч. 5 ст. 28 ЦПК України, позови про захист прав споживачів можуть пред’являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування споживача або за місцем заподіяння шкоди чи виконання договору. Позивач просить суд про визначення підсудності за зареєстрованим місцем проживання споживача - Кізіма Ігоря Віталійовича.

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ

Я, Кізіма Ігор Віталійович, зареєстрований і проживаю за вказаною вище адресою. Мені на праві власності належить ½ квартири. Власник іншої ½  – ....

На квартиру в нас один спільний електролічильник та спільна мережа електропроводки по квартирі, які перебувають у нашій спільній власності. Особистий рахунок оформлено на одного із співвласників – ....

Оскільки я маю численні претензії до енергопостачальника, то до їх вирішення за електроенергію до недавнього часу не сплачував, а інший співвласник квартири – ...В.П. – свою спожиту ним частку електроенергії оплачує сповна і вчасно.

Між нами було укладено договір від 21.09.2017 року щодо встановлення пропорцій споживання електричної енергії, холодної води та послуги з водовідведення. Згідно цього договору, я визнаю, що споживаю 60% електроенергії, а ..... – 40%.

Даний договір ми надсилали  Приватному акціонерному товариство «ДТЕК Київські електромережі» правонаступником якого є ТОВ «Київські енергетичні послуги» (відповідач по справі) і просили їх провести перерахунок спожитої електричної енергії, відповідно до досягнутої між співвласниками домовленості. При цьому в договорі було вказано, що не сплачую за електроенергію саме я, а ..... сплачує за спожите особисто ним в повному обсязі.

Про ці обставини достеменно відомо відповідачу.

15.05.2019 року я направив на адресу відповідача «заяву щодо оплати та протиправності тиску» в якій вказував наступне:

 Позовна заява 2019 про захист прав споживачів

«1. Я є співвласником квартири № 1 по вул. Празька, 3 у м. Києві. За нашим договором між мною та ...В.П. на якого відкрито особовий рахунок, він споживає 40 % електрики, яка поставляється на квартиру. Інші 60% споживаю я. ... В.П., сплачує за свою спожиту ним електроенергію щомісячно і в повному обсязі. Тому всі вимоги щодо оплати ви маєте пред’являти до мене – Кізіма І.В.

 

2. 14.05.2019 року я сплатив на вашу вимогу 350 грн., до цього, 30.03.2019 року – 1000 грн., все що можу на даний час. Хоча я вважаю, що вимоги з мене коштів неправомірні. Я оспорюю і розмір тарифу і ваше право стягувати з мене та інших киян такі кошти, оскільки ви, а саме кінечний бенефіціарій – Ахметов Р.Л. – вкрали у киян «Київенерго», яке мало бути комунальним підприємством і всі послуги надавати киянам по собівартості. Оскільки є спір між мною і вами щодо розміру платежів, то вам варто звертатися до суду, а не в протиправний спосіб вимагати (ст. 189 КК України) в мене оплату платежів шляхом підбурювання ...В.П., до вчинення щодо мене насильства з метою спонукати мене заплатити вам гроші. Є кримінальне провадження щодо цього № 42019101040000020, яке попередньо кваліфіковане прокуратурою за ч.1 ст. 190 КК України.

 

3. Однак я прийняв рішення, побоюючись за своє життя, так як ви підбурюєте іншого співвласника щодо фізичного впливу на мене, сплачувати вам кошти по мірі можливості, натомість не полишаючи підтримання кримінального обвинувачення винних осіб.

 

4. У вас немає безумовного права відключати електроенергію у кого і коли вам видумається. Ви знаєте, що суми «боргу» оспорюються мною, Ви також знаєте, що у квартирі проживає два співвласника, один з яких систематично сплачує вам за спожиту ним електроенергію. Відключити мене від електроенергії означатиме й його відключення – у нас одна електромережа по квартирі, яка до речі належить нам обом на праві власності. Грошей зробити окремі електропроводки у мене немає. Отже, єдиний правомірний спосіб вирішення даного спору – звернутися до суду з відповідним позовом до мене і в суді (надавши мені право заперечити проти ваших вимог -  право на справедливий суд) – вирішити справу.

  Позовна заява 2019 про захист прав споживачів

5. Тиск на мене в інший спосіб – є тиском на сторону кримінального провадження – потерпілого у кримінальному провадженні № 42019101040000020, що є кримінально караним. Особливо з огляду на те, що ви достеменно обізнані зі всіма деталями справи. Всі матеріали по справі є у ДТЕК «Київські електромережі», однак основоположні документи я надсилаю Вам ще раз. При цьому ще раз підтверджую – ...В.П. станом на сьогодні, сплачує спожиту ним частку електроенергії, згідно нашого договору, у повному обсязі».

 

До заяви на адрес відповідача я додав копії таких документів: 1. Договір між співвласниками від 21.09.2017 року – 1 арк.; 2. Акти-звірки розрахунків за спожиту електроенергію від 01.03.2018 року та від 08.06.2018 року – 2 арк.; 3. Квитанції  на 1000 грн. та 350 грн. – 1 арк. 4.  Заява від 14.05.2019 року та заява від 08.05.2019 року прокурору про забезпечення безпеки згідно ЗУ «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві» - 2 і 4 арк., відповідно.

 

          У своїй відповіді від 29.05.2019 року № 25/4/12/к-9060 постачальник електроенергії – відповідач по справі – відмовляється вважати мене не лише платником за спожиту електроенергію, а й чітко зазначити суму у розмірі 1350 грн., яку позивач сплатив за спожиту електроенергію на систематичні вимагання і погрози попередника відповідача -ДТЕК «Київські електромережі», з приводу чого є кримінальне провадження № 42019101040000020 та ухвала Дніпровського районного суду м. Києва про зобов’язання прокурора вжити заходів безпеки до сторони кримінального провадження – Кізіма І.В.

ПРЕДМЕТ І ОБГРУНТУВАННЯ ПОЗОВУ

Вважаю такі діяння відповідача неправомірними, оскільки якщо вони отримали квитанції та інформацію, що підтверджують, що саме я – Кізіма І.В., - позивач по справі -  сплатив кошти на особовий рахунок № 10417021614, то це має бути і відображено в обліку та бухгалтерських проводках відповідача. В крайньому разі, у своїй відповіді відповідач мав би так і зазначити – суми коштів у розмірі 1350 грн., сплачених Кізіма І.В., - зараховані до особовий рахунок № 10427020124 на квартиру № 1 у м. Києві по вул. Празька, 3.

Згідно законодавства, що регулює бухгалтерську діяльність в Україні, для більшої деталізації до синтетичного обліку нерідко вводяться субрахунки. Особовий рахунок (бухгалтерський облік) рахунок, що відбиває розрахунки з юридичною особою або громадянином.  Субрахунок – це синтетичний рахунок другого порядку. Характерна особливість субрахунків полягає в тому, що на них, як правило, немає необхідності робити записи. Дані на субрахунках одержують групуванням аналітичних рахунків при складанні оборотних відомостей. Наприклад, головний (першого порядку) синтетичний рахунок “Розрахунки з покупцями та замовниками” розподіляється на субрахунки “Розрахунки з вітчизняними покупцями”, “Розрахунки з іноземними покупцями”.

Згідно ст. 3 ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» метою ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан та результати діяльності підприємства. Бухгалтерський облік є обов’язковим видом обліку, який ведеться підприємством. Фінансова, податкова, статистична та інші види звітності, що використовують грошовий вимірник, ґрунтуються на даних бухгалтерського обліку.

З наведеного вище вбачається, що є обов’язковим точний бухоблік та немає жодної організаційної, технічної та правової проблеми оформити до особового рахунку на квартиру № 1 субрахунок на якому фіксувати сплачені саме мною – Кізіма І.В., коштів.

В іншому разі, якщо відповідач відмовляється визнавати і фіксувати оплачену мною електроенергію, то кошти у розмірі 1350 грн., сплачені мною є майном набутим без достатньої правової підстави, згідно ст. 1212 ЦК України.

 Позовна заява 2019 про захист прав споживачів

Окрім того, якщо відповідач бажає отримувати гроші за спожиту електроенергію і які вимагає з позивача, то це його обов’язок забезпечити умови їх сплати – надати розрахункові реквізити на яких фіксувати оплати саме позивача.

ВІДОМОСТІ ПРО ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОКАЗІВ АБО ПОЗОВУ ДО ПОДАННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ, ЯКЩО ТАКІ ЗДІЙСНЮВАЛИСЯ

Не здійснювалися.

ПОПЕРЕДНІЙ (ОРІЄНТОВНИЙ) РОЗРАХУНОК СУМИ СУДОВИХ ВИТРАТ, ЯКІ ПОЗИВАЧ ПОНІС І ЯКІ ОЧІКУЄ ПОНЕСТИ У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ РОЗГЛЯДОМ СПРАВИ. 1000 грн. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ПОЗИВАЧА ПРО ТЕ, ЩО НИМ НЕ ПОДАНО ІНШОГО ПОЗОВУ (ПОЗОВІВ) ДО ЦЬОГО Ж ВІДПОВІДАЧА (ВІДПОВІДАЧІВ) З ТИМ САМИМ ПРЕДМЕТОМ ТА З ТИХ САМИХ ПІДСТАВ. Не подано іншого позову до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав

 СПЛАТА СУДОВОГО ЗБОРУ У ВСТАНОВЛЕНИХ ПОРЯДКУ І РОЗМІРІ

Згідно ч. 3 ст. 22 ЗУ «Про захист прав споживачів» споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, що пов'язані з порушенням їх прав.

Враховуючи вказане та керуючись ЗУ «Про захист прав споживачів», ЦК України, ЦПК України

ПРОШУ:

- зобов’язати ТОВ «Київські енергетичні послуги» відобразити в бухгалтерській звітності сплату Кізіма І.В. 1350 грн., за спожиту ним електроенергію;

- зобов’язати ТОВ «Київські енергетичні послуги»  наступні оплати Кізіма І.В., за спожиту ним електроенергію фіксувати на субрахунку до особового рахунку № 10411021624 на квартиру № 1у м. Києві по вул. Празька, 3. 

 

Додатки (копії):

 

паспорт Позивача для визначення підсудності за вибором позивача (тільки для суду) – 3 арк.

договір щодо встановлення пропорцій споживання електроенергії, холодної води та послуги з водовідведення від 21.09.2017 року;

Квитанція  на 1000 грн. та 350 грн. – 1 арк;

Ухвала слідчої судді від 31.05.2019 року щодо заяви Кізіма І.В., про вжиття заходів безпеки у кримінальному провадженні № 42019101040000020 – 2 арк.;

Відповідь ТОВ «Київські енергетичні послуги» від 29.05.2019 року № 25/4/12/к-9060 – 2 арк.;

Копія позовної заяви та доданих документів для відповідача та третьої особи.

 Позовна заява 2019 про захист прав споживачів 

 

                                         12.06.2019                                              Кізіма Ігор Віталійович

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×