Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %27 %515 %2019 %11:%Авг

Заява про злочин щодо ДТП. Як написати заяву по ДТП

Оцените материал
(1 Голосовать)
икликаний наряд поліції прибув лише через півтори години після виклику, на момент приїзду винуватця злочину та його друзів вже не було на місці, перед тим я к вони покинули місце ДТП домовлялись про те, що нічого не бачили і підписувати нічого не будуть.

Прокуратура Черкаської області

 

18029, м. Черкаси, бул. Шевченка, 286

 

заявника, потерпілого

 

 

заявника, потерпілого

 

 

заявника, потерпілого

 

 

 

Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення

у порядку ст. 214 КПК України

 

Ми, Петренко Павло Генадійович, Козаченко Петро Олександрович та Петренко Ігор Генадійович, цією заявою повідомляємо про ДТП, яке сталося 22.08.2019 року приблизно о 21.20 годині, у вчинені якого винен водій автотранспорту Жигулі 13415 КТ, який перебуваючи у нетверезому стані зі своїми друзями виїжджав на трасу «Київ-Черкаси» і на розі доріг «Рогозів-Кириївщина» здійснив аварію з автомобілем СА 01111 ВЕ, за кермом якого знаходився Козаченко Петро Олександрович, Петренко Павло Генадійович був пасажиром на передньому сидінні.

На протязі всього часу до прибуття поліції (хочу зазначити, що поліція прибула на місце скоєння ДТП лише через півтори години після виклику, а за цей час винуватець з своїми друзями швидко все виносили з машини і ховали на прилеглій територій, один з їх друзів - працівник газової заправки зафіксований на відео зйомці - також від них був чутний стійкий запах алкоголю). Водій винуватець у скоєнні ДТП почував себе задовільно, ходив і палив цигарки, про що є відеозапис, але невдовзі прибуття Поліції і після тривалих телефонних розмов йому різко погіршало і Водія Жигулі 13415 КТ забрала швидка з ушкодженнями невеликої тяжкості, нам завдано численні забої на руках та ногах.

Викликаний наряд поліції прибув лише через півтори години після виклику, на момент приїзду винуватця злочину та його друзів вже не було на місці, перед тим я к вони покинули місце ДТП домовлялись про те, що нічого не бачили і підписувати нічого не будуть.  В результаті чого ми не впевнені, що в лікарні куди відвезли винуватця злочину не відбулось фальсифікації факту алкогольного сп’яніння. Також  з’ясувалось, що в машині Жигулі спереду і ззаду різні номерні знаки, ззаду – 134 - 15 КТ, зпереду – 348-24 КК. В супереч всім нормативним документам і правилам, слідчий відмовився надати нам копію протоколу щодо ДТП.

Ми намагалися фіксувати обставини на відео, однак пасажир з Жигулі 13415 КТ був проти, оскільки був п’яний і це видно навіть на відео. Запис відео додамо в матеріали провадження при допиті нас як свідків-потерпілих.

В зв’язку з цим у нас побоювання, що в цій ситуацію можуть сфальсифікувати докази проти нас.

Вказаним злочином нам завдано моральної та матеріальної шкоди. Оскільки винний водій Жигулі – 348-24 КК (номер спереду) 13415 КТ (номер ззаду) перебував в стані алкогольного сп’яніння і пошкодив нам автотранспорт та завдав моральної шкоди ми маємо намір її відшкодувати в рамках кримінального провадження.

Також, всі конкретні обставини можна з’ясувати у наряду поліції, який виїжджав для складання протоколу і схеми ДТП. Оскільки виклик був по телефону «102», то встановити хто саме виїжджав складнощів немає.

Окрім того, моральної шкоди завдали також працівники наряду поліції, які неналежним чином виконували свої обов’язки (пізно приїхали за викликом, не надали копії протоколу). .О. протокол підписав, однак примірника протоколу йому не надали. А відтак ніяких конкретних даних про наряд поліції і чи виконують вони свої обов’язки належним чином чи продовжують далі недбало ставитися до ДТП, нам не відомо.

Щодо підслідності. Просимо прийняти цю заяву, і якщо буде вирішено так вами, передати її за визначеною вами територіальною підслідністю, однак лише після внесення до ЄРДР.

 

Враховуючи викладене, на основі ст. 55, 56, 214 КПК України

 

ПРОСИМО:

 

-  прийняти цю заяву про кримінальне правопорушення;

- невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.  286 КК України, з приводу вчинення ДТП та неналежним виконанням нарядом поліції своїх обов’язків;

- через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

-  вважати нас потерпілими, допитати під протокол як потерпілих та надати можливість надати додаткові докази та пояснення;

 

Додатки:

 

роздруківка фото з місця ДТП - ___ арк.

 

 

27.08.2019 року                                                       Петренко П.В.

 

 

 

Козаченко М.О

 

 

 

Петренко І.В.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×