Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %01 %400 %2021 %08:%Дек

Даже если нет детей развестись в РАГСе не всегда получится. Как подать на развод. Исковое заявление. Образец

Оцените материал
(1 Голосовать)
Имеем такую вот ситуацию. К нам обратилась женщина с просьбой помочь ей подать заявление в суд на развод
Мы познакомились по переписке, потом муж попал в тюрьму и мы решили расписаться, с 2012 года мы прекратили всякие отношения,  и с тех пор я его не видела и о нем не слышала,,хочу подать на развод. Слышала,что он сделал якобы Новый паспорт и женился,точно не знаю.
....
Если бы муж был или с ним была бы связь и что главное его согласие, то тут все ясно - подавайте заявление в РАГС и дело в шляпе. Если мужа нет рядом с вами - с него нотариально оформленое заявление. Детей нет, имущество не делите - разведут, то есть расторгнут брак - без проблем. Об этом нам утверждает практика, ссылаясь на ст. 106 Семейного кодекса Украины.

Но в этой ситуации - где муж не известно и уже долгое время, аж с 2012 года.

Даже если нет детей развестись в РАГСе не всегда получится. Как подать на развод. Исковое заявление. Образец

С самого начала следует определить в какой же суд обратиться - ведь место где сейчас проживает ответчик (муж) не известно.

На этот счет руководствуемся практикой Верховного Суда. Так согласно п. 5 Постановлению от 21.12.2007 года за № 11 истец (жена) может обратиться в суд по месту последнего известного его проживания или пребывания (ч. 10 ст. 110 ГПК Украины, ч. 2 ст. 28 нового ГПК Украины - по месту своей регистрации если не имеет возможности по важным причинам жена выехать к месту жительства мужа).

Согласно п. 9 ст. 28 ГПК - иск жена в этом случае имеет право подать также за последним известным местом проживания или пребывания мужа.

Как в нашем случае, так и обычно - это одно и тоже место - место регистрации истца.

Это, как правило , и есть самое сложное в таких делах.

Составляем заявление.

До Святошинского районного суда г. Киева
Истец: Особа1 (П.І.Б.), яка проживає за
адресою:___________________,
засоби зв'язку:______________,
 Ответчик: Особа2 (П.І.Б.), /останнє місце реєстрації згідно ч. 9 ст. 28 ЦПК УКраїни/:___________________,
засоби зв'язку:_______________
 
Даже если нет детей развестись в РАГСе не всегда получится. Как подать на развод. Исковое заявление. Образец


Позовна заява
про розірвання шлюбу (исковое заявление о расторжении брака)
  


________ (число, місяць, рік) я зареєстрував(ла) шлюб з відповідачем ________п.і.п..б.) і проживав(ла) з ним (нею) разом до _______ (місяць, рік). Від цього шлюбу у нас дітей немає. Детей от брака нет. Спільне життя з відповідачем не склалося через його зникнення невідомо куди. Совместная жизнь не сложилась из-за его пропажи неизвестно куда. По слухам, слышала что он "купил" себе новый паспорт и живет как другой гражданин. 
Шлюбні відносини між нами припинені з 2012 (місяць, рік). Спільне господарство не ведеться. Семейные отношения прекращены 2012 года. Совместное хозяйство не ведем с 2012 года. Был прописан по моему месту жительства. Согласно ч.2, ч. 9 ст. 28 ГПК Украины это дело подсудно Святошинскому районному суду г. Киева. Був прописаний за моєю адресою реєстрації. Згідно ч. 2, ч. 9 ст. 28 ЦПК України - ця справа підсудна Святошинському районному суду м. Києва.
Подальше спільне проживання та збереження шлюбу неможливе. Спору про поділ майна, що є нашою спільною власністю, немає. 
Згідно зі ст.ст. 110, 112 Сімейного Кодексу України та ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України, 
 

ПРОШУ:
  - розглянути цю заяву за місцезнаходженням позивача та останнім місцем проживання відповідача (згідно ч. 2,9 ст. 28 ЦПК УКраїни) або визнати іншу підсудність на данних Єдиного державного демографічного реєстру, згідно ст. 187 ЦПК УКраїни.

Розірвати шлюб між мною (ФИО) та відповідачем (ФИО) зареєстрований _____ в____ (число, місяць, рік) (найменування) РАЦСу. Актовий запис № __.
 

Додаток: 
 

1. Свідоцтво про шлюб. (доказ того що останнім місцем проживання було саме у Святошинському районі)

 2. Квитанція про сплату судового збору.

 3. Копія позовної заяви для відповідача. 

 

 

                         Дата                                                                                 Підпис

Даже если нет детей развестись в РАГСе не всегда получится. Как подать на развод. Исковое заявление. Образец

В позовній заяві обовязково слід зазначити - попередній розрахунок судових витрат по розгляду справи (це формальність без якої можуть не прийняти позовну заяву) а також вказати ще одну формальність - підтвердження що ви не попадавли вже аналогічного такого ж самого позову.

В исковом заявлении обязательно следует отметить - предварительный расчет судебных расходов по рассмотрению дела (это формальность без которого могут не принять исковое заявление) а также указать еще одну формальность - подтверждение, что вы не попадали уже аналогичного такого же иска.

Маємо таку ось ситуацію. До нас звернулася жінка з проханням допомогти їй подати заяву до суду на розлучення
Ми познайомилися з листування, потім чоловік потрапив до в'язниці і ми вирішили розписатися, з 2012 року ми припинили всякі стосунки, і з того часу я його не бачила і про нього не чула, хочу подати на розлучення. Чула, що він зробив нібито Новий паспорт і одружився, ніби не знаю.
....
Якби чоловік був чи з ним був би зв'язок і що головна його згода, то тут все ясно – подавайте заяву до РАГСу і справу в капелюсі. Якщо чоловіка немає поряд з вами – з нього нотаріально оформлена заява. Дітей немає, майно не діліть – розведуть, тобто розірвано шлюб – без проблем. Про це стверджує практика, посилаючись на ст. 106 Сімейного кодексу України.

Але в цій ситуації – де чоловік не відомий і вже довгий час, аж із 2012 року.

Із самого початку слід визначити до якого ж суду звернутися - адже місце, де зараз проживає відповідач (чоловік), не відомо.

З цього приводу керуємося практикою Верховного Суду. Так згідно з п. 5 Постанови від 21.12.2007 року за № 11 позивач (дружина) може звернутися до суду за місцем останнього відомого його проживання чи перебування (ч. 10 ст. 110 ЦПК України, ч. 2 ст. 28 нового ЦПК України) за місцем своєї реєстрації якщо немає можливості з важливих причин дружина виїхати до місця проживання чоловіка).

Відповідно до п. 9 ст. 28 ЦПК - позов дружина у разі має право подати також за останнім відомим місцем проживання чи перебування чоловіка.

Як у нашому випадку, так і зазвичай - це одне і те ж місце - місце реєстрації позивача.

Це, як правило, і є найскладнішим у таких справах.

Складаємо заяву.


Даже если нет детей развестись в РАГСе не всегда получится. Как подать на развод. Исковое заявление. Образец


Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×