Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]

Юрист Онлайн
Правомерный обход закона

Представительство интересов в Киеве. Аналитика и решение сложных задач Помощь молодым адвокатам. Дипломные и диссертации по праву для студентов юридических факультетов
Гражданские, хозяйственные, административные (КАС, КУпАП), криминальные дела
Возвращение депозитов, кредитные споры, суды со страховыми организациями и банками
Диссертации, дипломные, магистерские, курсовые студентам-юристам
Помощь начинающим адвокатам

%AM, %09 %067 %2018 %00:%Авг

Скасування заповіту недієздатного. Продаж майна підопічного

Оцените материал
(1 Голосовать)
Добрий день шановні форумчани. У моєї подруги склалася непроста ситуація, і спостерігаючи як її постійно розводять на гроші, вирішила просити у вас допомоги.

Ситуація така, вона є опікуном недієздатної (шизофренія) матері 80 років, мати живе у неї, недавно перебираючи папери подруга виявила кілька заповітів, спочатку на внучку потім на правнучку потім на чужу людину, часовий проміжок 10 років.
Вопрос ??? Чи можна їх скасувати, є довідки, виписки і свідки, що бабуля років 15 як лікується у психіатра ??? Чи можна зараз продати її майно, тому що є великі борги за кого послуги і її мамі потрібно дорогі лікування ??? Чекаємо вашої допомоги і порад. З повагою Лана.

- Опікунство це не визнання фізичної особи недієздатною. Недієздатність встановлюється судом. Якщо якісь заповіту "виникли" після визнання судом фізичної особи недієздатною, тоді вони можуть бути визнані (знову таки) судом недійсними. Лікування у психіатра (навіть 15 років) ні про що не говорить (в частині дієздатності). Чи не психіатр визначає дієздатність фізичної особи, а тільки суд на підставі медичних документів. Якщо таких не було (ні документів ні судів) то мати Вашої подруги вправі сама визначати майбутнє свого майна.

Якщо вона не визнана недієздатною, то як. коли, що і ким може бути продано з її майна?

Якщо суд таки був то як опікун могла "прогавити" виникнення будь-яких нотаріальних документів з боку її матері?

Вобщем, незважаючи на камлання і шаманський танець з бубнами з виходом через Шифонер, більш ємко відповісти на Ваші питання досить проблематично. За описаною Вами ситуації більше питань ніж відповідей.

- Добрий вечір . Опишу ситуацію більш детально. Бабуся визнана недієздатною судом
, Вже як два роки. Причина психічне захворювання. Проживає разом з моєю подругою, за винятком загострень, тоді вона перебуває в клініці. До цього проживала у себе в квартирі, подруга регулярно до неї приїжджала, привозила ліки і продукти. Є кілька заповітів, це ті що знайшли. Питання які доки приготувати для скасування заповітів через суд, є довідки, записи лікарів і свідки, що останні 10 років її мати психічно здорова. І якщо можливість продати її майно. Які є міркування у форумчан з цього приводу?

- Якщо "бабуля" визнана судом недієздатною тільки 2 роки тому, то це означає що всі нотаріальні дії до цього суду можуть вважатися законними. Тільки документально можна довести, що навіть до суду стан хвороби "бабусі" було настільки критичним, що вона не усвідомлювала своїх дій. Тут вже виписки з історій хвороби Вашій подрузі в руки. Де їх брати? Де бабуля лікувалася (а можливо складалася і на обліку) - там і потрібно брати. Останній заповіт скасовує всі попередні. Думка поки тільки одне ..... Вашій подрузі пряма дорога до "очного" адвокату, який має опить в сімейно-спадкових справах і проблемах. Всі документи потрібно нести йому для ознайомлення .... Заочні поради, особливо на форумах річ як ненадійна, так і невдячна і перш за все - для порадника, бо в разі успіху в досягненні бажаного "зацікавленими громадянами", він має шиш з маслом в кишені, а в разі неуспіху - в їх очах він винен у всіх гріхах ...
Прочитано 1040 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×