Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %29 %474 %2014 %10:%Май

Суспільний договір: Пропозиції до обговорення в робочій групі Мінрегіону Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Оцените материал
(1 Голосовать)

Тезиси для обговорення на засіданні робочої групи (просимо запросити представників нашої організації):

 

 

1. Недоцільність прийняття змін до Конституції України до часу виконання чинної. Реалізація народовладдя через механізм територіальних громад як суб’єктів публічного права, юридичних осіб – представників Українського народу як власника національного багатства та єдине джерело влади в межах певної адміністративно-територіальної одиниці.

Досягнення мети Концепції -  формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади для створення і підтримки повноцінного життєвого середовища для громадян, надання високоякісних та доступних публічних послуг, становлення інститутів прямого народовладдя, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, узгодження інтересів держави та територіальних громад – можливе шляхом виконання чинної Конституції.

 

2. Збільшити використання на практиці, при управлінні державними справами, засобів безпосередньої (прямої) демократії. Зміни в інститутах представницької демократії шляхом мінімізації шкідливих проявів бюрократизації та бездушності чиновницького апарату до проблем громадян.

 

3. Прописати в законі, закладений в Конституцію, принцип – «якщо законодавство, що регулює місцеве самоврядування, припускає можливість подвійного тлумачення, то тлумачення такого закону завжди відбувається на користь територіальних громад, Українського народу.

 

4. Усунути майновий ценз при виборах до органів місцевого самоврядування. Депутатам місцевих рад, після виконання Конституції та створення територіальних громад, призначати зарплатню. Безкоштовні депутати дуже дорого обходяться територіальним громадам.

 

5. Визначення з механізмом врахування думки громад України по найбільш важливим загальнонаціональним питанням.

 

6. Закріплення в законі про місцеве самоврядування положення, відповідно до якої рішення громади має силу Закону в межах певної адміністративно-територіальної одиниці.

 

7. Також, закріплення в законі положення, відповідно до якої територіальна громада має право своїм рішенням усунути з посади будь-яку посадову особу місцевого самоврядування, органу державної влади в межах власної території та призначати будь-якого громадянина України до органу чи на посаду місцевого самоврядування, згідно з Конституцією України.

 

8.  Відсутність складних процедур (максимальне спрощення) у регулюванні діяльності територіальних громад, ОСНів, органів місцевого самоврядування як стосовно законодавчої техніки, так і бюрократизмом встановлюваних процедур.

 

9. Воля громад – найвищий закон. Реформування виборчого, бюджетного законодавства з метою забезпечення врахування думок і позицій територіальних громад України.

 

10. Імплементація положень Європейської Хартії місцевого самоврядування в закони України про місцеве самоврядування (враховуючи правильний переклад Хартії).

 11.  Закріплення на законодавчому рівні використання е-демократії в прийнятті рішень територіальними громадами у поєднанні з традиційними формами демократії.

12. Скасувати дозвільну процедуру на створення ОСН.

13. Визначити, що у містах з районним поділом, територіальна громада складається з громад районів

 З повагою,

 

Президент ГО «Суспільний договір»                                                    Кізіма І.В.
29.05.2014

Последнее изменение %PM, %03 %950 %2014 %21:%Июнь

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×