Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %12 %249 %2015 %04:%Авг

Зобов'язати відповідача нараховувати мені оплату за газ згідно тарифів що діяли до 1.04.2015р.

Оцените материал
(5 голосов)
ПОЗОВНА ЗАЯВА

“___”________________ 2015 р. я отримав(ла) рахунок за газ від Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Львівгаз" (надалі відповідач) згідно нових тарифів за ________ метрів кубічних. Згідно старих тарифів за ________________ розрахунок був ______________.

Різниця складає ______________ грн. Цю різницю я вважаю зайво отриманою відповідачем сумою, а нові тарифи необґрунтованими з наступних підстав.

    Оскільки у мене встановлені договірні відносини з відповідачем і я є споживачем газу, відповідач повинен був обґрунтовувати підвищення цін та повідомити мене про таке підвищення цін. Таке підвищення повинне бути законним і відповідати існуючому законодавству та конституційним гарантіям згідно ст 22 Конституції України  про недопустимість звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод.

    Надра України в тому числі і природний газ є власністю українського народу. Саме тому в основу тарифу на газ не поставлено  ринковий спосіб формування ціни, а натомість поставлено затратний принцип — сплачується собівартість видобутку і транспортування газу споживачу. Лише після задоволення потреб населення, газ можна реалізовувати іншим споживачам - господарюючим суб'єктам  та закордон.

    Право платити за власний газ за неринковими тарифами, враховуючи лише собівартість видобутку та транспортування газу, є невід'ємним правом кожного громадянина України, оскільки газ власного видобутку належить Українському народу - громадянам України усіх національностей і обсяг  та зміст такого права не може бути звужений. Таке право захищено Конституцією та спеціальним законодавством.

    Також підняття тарифу на 285% є дивним і незрозумілим з точки зору міжнародних зобов'язань України, оскільки місія Міжнародного валютного фонду вимагала підвищення тарифу лише на 40%, тому таке значне підвищення тарифу неможливо пояснити міжнародними зобов'язаннями  України з метою отримати макроекономічне фінансування державного бюджету.

    Згідно ч.1 ст. 6 Закону України про захист прав споживачів продавець (виробник, виконавець) зобов'язаний надати споживачеві інформацію про цю продукцію. І оскільки інформація про собівартість видобутку та транспортування газу є істотною для формування ціни, і не  повинна бути комерційною чи державною таємницею,   необхідно надати її споживачу та обґрунтувати її достовірність.

    Також вважаю за можливе у разі виявлення недоліків у формуванні тарифу,  застосувати норми п.2, ч.3, ст.10 Закону України про захист прав споживачів, а саме вимагати відповідного зменшення ціни на надані послуги (видобуток і транспортування газу)

Відповідно до вищевказаного прошу суд:
 
зобов'язати відповідача надати повне обґрунтування собівартості газу в тому числі собівартості видобутку та транспортування газу до споживача, а також вартість супутніх послуг.
 
зобов'язати відповідача нараховувати мені оплату за газ згідно тарифів що діяли до 1.04.2015р.

зобов'язати відповідача повернути мені зайво сплачену мною суму за газ за _____________________________, а саме: _____________________грн. у зв'язку з тим, що позивач звертається до суду з метою захисту прав споживача прошу звільнити мене від сплати судового збору.
 
додаток
1. Копія позовної заяви 
2. Копія квитанції за газ від Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Львівгаз" за (вказати місяць) ______________________________________






___________________                                                               _______________________________
             дата                                                                                          ПІБ           /підпис/

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×