Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %08 %401 %2016 %08:%Фев

Правовий висновок та аналіз по справі спадкування за заповітом

Оцените материал
(3 голосов)
Нижче наведу для вас приклад складання висновку доцільності звернення до суду для визначення перспектив
такого звернення.

Отримувати такий висновок надзвичайно корисно, оскільки дозволяє визначитися звертатися до суду чи ні. Цей висновок також допомагає поглянути на ситуацію з іншого, нейтрального боку.
Такі висновки рекомендовано замовляти для того щоби перевірити позицію свого адвоката, який вже працює по справі.
А можна такі висновки замовляти відразу у декількох адвокатів (проте це лише у серйозних вартісних справах)

Юрист, магіст права Ігор Кізіма завжди надасть вам якісно юридичну допомогу.
Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
skype: k0965454033
http://ut.kiev.ua/yuridicheskiye-uslugi.html
...........................................................................

Токмак Олені Дмитривні

По питанню права спадщини після матері

1. Судячи з розмови з Вами, у матері була деменція. З віком у людини починають відбуватися збої у всіх системах і органах. У нервово-психічній системі теж починаються відхилення. Вони діляться на поведінкові, емоційні і когнітивні.

До останніх і відноситься деменція (або слабоумство), хоча вона і має тісний зв'язок з іншими розладами. Простіше кажучи, у хворого деменцією на фоні розумових відхилень змінюється поведінка, з'являються безпричинні депресії, знижується емоційність і людина починає поступово деградувати.

Слабоумство розвивається, як правило, у людей літніх. Воно зачіпає кілька психологічних процесів: мова, пам'ять, мислення, увагу. Вже на початковій стадії судинної деменції, що виникли розлади досить значні, що позначається на якості життя хворого. Він забуває вже набуті навички, а вивчення нових умінь стає неможливим. Таким хворим доводитися залишати професійне терені, а без постійного нагляду домочадців їм просто не обійтися.

Слабоумство часто розвивається через патології, що призводять до загибелі або дегенерації мозкових клітин (як самостійне захворювання), а також може проявитися в якості важкого ускладнення хвороби. Крім того, причинами виникнення деменції можуть стати такі стани як травми черепа, пухлини у головному мозку, алкоголізм, розсіяний склероз і пр.

Зазвичай лікар діагностує судинну деменцію в разі, коли збої в когнітивних функціях почали проявлятися після пережитого інфаркту, або інсульту. Провісником розвитку слабоумства також вважається ослаблення уваги. Пацієнти скаржаться, що не можуть сконцентруватися на певному об'єкті, зосередитися. Характерними симптомами деменції вважаються зміни в ході (семенящая, хитка, «лижна», нестійка хода), тембрі голосу та артикуляції. Рідше зустрічається ковтальна дисфункція.

2. Для доведення цього потрібно проводити посмертну судово-медичну експертизу.

Така експертиза у цивільному процесі оплачується на початку за рахунок того, хто заявляє клопотання про проведення такої експертизи. У кримінальному процесі така експертиза проводиться за рахунок держави.

3. Кримінал. Якщо у діях Воровського С.Д., ви вбачаєте вірогідність умислу з привласнення всього майна собі, його тиск на матір з метою введення її в оману для підписання заповіту, то вам обовязково слід звернутися із заявою про злочин до правоохоронних органів.
При цьому, не маловажним буде зясування обставин підписання заповіту. Його посвідчив секретар сільської ради. На практиці дуже часто зустрічаються випадки, що секретарі сільських рад дуже формально підходять до таких посвідчень і не перевіряють стан особи, що заповідає своє майно.

Не виключено, що після ознайомлення з цим заповітом можуть виникнути багато питань з приводу його легальності.

До того ж, при зверненні в правоохороні орган из підозрами на умисне заволодіння спадковим майном чи-то Воровським С., чи-то за змовою з іншими особами з сільської ради, можна ставити питання про проведення посмертної судомо-медичної експертизи за рахунок держави.

У будь-якому випадку за допомогою звернення із заявою про злочин можна зібрати доказовий матеріал, який потім використати у цивільній справі і гарантовано виграти справу.

Тобто, при криміналі потрібно буде довести (і цим в основному будуть займатися слідчі) сторонній вплив на волю спадкодавця, матері.

4. Цивільний позов. З позовною вимогою про визнання заповіту недійсним. Визнавши заповіт недійсним спадкування буде проводитися по закону або згідно попереднього заповіту. Підстава такого позову це не усвідомлення заповідача власних дій, оскільки останній страждав на деменцію. Ця підстава проходить у суді для жінок старше 80-річного віку.


5. Суди хоча й відбуватимуться у Білозерський районний суд Херсонської області (75000, смт. Білозерка, вул. Р.Вдовиченка,97), проте ви можете приймати в них участь з київського суду за допомогою відеоконференції (по скапу).


6. В жодному разі не винаймайте місцевого адвоката. Порада з практики. Оскільки він скований тиском місцевих органів влади та залежний від них у певній мірі, так як йому там ще жити та працювати.

7. Особисто я (юрист, магіст права Ігор Кізіма) використовую у власній практиці всі способи, щоби змусити «боржника» самому вчинити ті дії, які ми намагаємося примусити через суд це поділитися спадком. Тут його можна зацікавити тим, що якщо поділитися добровільно, то спадщина буде поділена на всіх, а якщо через суд, то на 3. А якщо буде виявлено його умисність до заволодіння спадщиною, то його за законом взагалі усувають від спадкування.

Вказані дії потрібно проводити дуже грамотно і точно вчиняти кожну таку дію у конкретно визначений період і час. Щоби досягти поставленої мети і самому не отримати звинувачення у вчиненні злочину ніякого.

8. Вартість юридичної допомоги у цій справі пропоную за такими тарифами:
300 грн. кожна дія. Наприклад участь у суді 300 грн., написання позовної заяви 300 грн., написання клопотання, запиту тощо все по 300 грн.
Абонемент на 1 рік (спочатку звертаємося з заявою про кримінал, потім цивільний суд) 4000 грн.
Абонемент на весь час розгляду справи 8000 грн.
Оформляється договором доручення довіреність нотаріальна на виконання такого договору

9. Вам потрібно буде особисто з’явитися за місцем відкриття спадщини не більше разу на рік (переважно до нотаріуса з питань прийняття спадщини, що не можна відносити безпосередньо до витрат з судової тяганини. Це звичайні витрати у таких випадках). Участь в судах можна приймати з Києва. Також туди можна відряджати повіреного з довіреністю (свого адвоката, юриста).

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×