Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %09 %895 %2017 %20:%Июнь

Про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та знесення самочинного будівництва. Легалізація самобуду

Оцените материал
(1 Голосовать)
Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1  про  звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та знесення  самочинного будівництва

Р І Ш Е Н Н Я  

іменем України

 

"07" вересня 2012 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді -                    Бірси О.В.

при секретарі -                    Гаєвський О.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду  м. Києві цивільну справу за позовом  Комунального підприємства «Київпастранс»до ОСОБА_1 про  звільнення  самовільно зайнятої земельної ділянки та знесення самочинного будівництва, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

 посилаючись на те, що  відповідно до рішення  Київської міської ради від 24.12.1998 року № 101/202 «Про надання  державному  комунальному підприємству  «Київелектротранс»земельних ділянок  для будівництва, експлуатації і обслуговування 2-го пускового комплексу трамвайної лінії швидкісного руху  та обслуговуючих споруд з житлового масиву «Вигурівщина-Троєщина»до проспекту  Возз'єднання у Дніпровському та Дарницькому районах»було вирішено  вилучити з  користування  садівничого товариства «ІНФОРМАЦІЯ_1»  частину земельної ділянки  площею 2,20га.  Згідно державного акту на право  постійного користування  землею  користувачем  земельної ділянки є  ДКП «Київелектротранс», правонаступником якого є позивач.  Земельною ділянкою НОМЕР_1  в СТ «ІНФОРМАЦІЯ_1» позивач не має  можливості користуватись, оскільки її самовільно зайняла відповідач ОСОБА_1 та  самостійно побудувала  будинок з господарчими спорудами.

Будівництво будинку та господарчих споруд відповідач  здійснила  на підставі членства в СТ «ІНФОРМАЦІЯ_1», в члени якого її було прийнято  на підставі рішення  оформленого протоколом № 11 від 22.06.2008 року. В подальшому відповідач отримала технічний паспорт на будинок. Проте, право  власності на будинок  та на земельну ділянку  за відповідачем не  зареєстровано. Таким чином,  відповідач порушує право  позивача на користування  виділеною земельною ділянкою. Тому позивач звернувся до суду та просили  зобов'язати відповідача  звільнити самовільно зайняту земельну ділянку  та зобов'язати її  знести самочинно збудований будинок.

В судовому засіданні представник  позивача заявлені позовні вимоги про  звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та знесення  самочинного будівництва підтримав, просив їх задовольнити з підстав, викладених в позовній заяві.

Відповідач ОСОБА_1 проти позову про  звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та знесення  самочинного будівництва  заперечувала з підстав, викладених в письмових запереченнях та зазначила, що  спірною земельною ділянкою вона користується на підставі рішення  загальних зборів СТ «ІНФОРМАЦІЯ_1»оформленого протоколом № 11 від  22.06.2008 року.   Позивач  звертався до суду з позовом про визнання  зазначеного рішення щодо прийняття її  в члени кооперативу  незаконним  та скасування, проте рішенням Господарського суду м. Києва від  23.05.2012 року, яке набрало чинності, в задоволенні  позову  КП «Київпастранс»відмовлено. Таким чином  вона правомірно користується спірною земельною ділянкою.  В задоволенні позову просила відмовити.

Вислухавши пояснення представника позивача, відповідача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Як встановлено в судовому засіданні,  відповідача ОСОБА_1 на підставі рішення загальних зборів членів СТ «ІНФОРМАЦІЯ_1», оформленого  протоколом № 11 від  22.06.2008 року  прийнято в члени садівничого товариства та надано їй право користування  садовим  будинком на земельній ділянці  АДРЕСА_1.  Тобто   відповідач ОСОБА_1 користується  спірною земельною ділянкою НОМЕР_1  та будинком на підставі зазначеного рішення загальних зборів СТ «ІНФОРМАЦІЯ_1».

Звертаючись до суду про  звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та знесення  самочинного будівництва, позивач просив зобов'язати відповідача ОСОБА_1 звільнити  зазначену  земельну ділянку та  знести  будинок з огляду на те, що зазначена ділянка  входить до складу  земельної ділянки площею 2,20 га виділеної  комунальному підприємству на підставі рішення Київської міської ради від 24.12.1998 року № 101/202 «Про надання  державному  комунальному підприємству  «Київелектротранс»земельних ділянок  для будівництва, експлуатації і обслуговування 2-го пускового комплексу трамвайної лінії швидкісного руху  та обслуговуючих споруд з житлового масиву «Вигурівщина-Троєщина»до проспекту  Возз'єднання у Дніпровському та Дарницькому районах»й відповідач ОСОБА_1  неправомірно користується земельною  ділянкою.

Відповідно до ч.3 ст. 10, ч.1 ст. 60 ЦПК України  кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Легалізація самобуду http://ut.kiev.ua/kontakty.html

Тобто  при зверненні до суду  на позивача, в даному випадку, покладається обов'язок  довести  неправомірність використання  відповідачем  спірної земельної ділянки.

Разом з тим, з  рішення Господарського суду м. Києва  від 23.05.2012 року за позовом  КП «Київпастранс»в особі  Дирекції по будівництву об'єктів наземного  пасажирського  транспорту до СТ «ІНФОРМАЦІЯ_1», треті особи ОСОБА_1,  Бориспільський районний  відділ земельних ресурсів, Київська міська  рада про визнання незаконним та скасування рішення, предметом якого було  визнання  незаконним та скасування рішення Садівничого товариства «ІНФОРМАЦІЯ_1», яке оформлене  протоколом № 11 від 22.06.2008 року  про надання ОСОБА_1  земельної ділянки АДРЕСА_1 СТ «»ІНФОРМАЦІЯ_1», вбачається, що у позові КП «Київпастранс»відмовлено.

Таким чином,  зазначеним рішенням підтверджується правомірність надання  відповідачу ОСОБА_1  в користування  земельної ділянки АДРЕСА_1 в СТ «ІНФОРМАЦІЯ_1»в м. Києві.

Будь-яких інших доказів на підтвердження позовних вимог та спростування заперечень  відповідача ОСОБА_1 суду не надано.

Легалізація самобуду http://ut.kiev.ua/kontakty.html

За таких обставин суд приходить до висновку, що позовні вимоги є необґрунтованими й задоволенню не підлягають.

На підставі  викладеного, керуючись ст.ст. ст. ст. 10, 11, 58, 60, 212-215, 218, 223, 294 ЦПК України, -

 

В И Р І Ш И В:

 

В  позові Комунального підприємства «Київпастранс» до ОСОБА_1 про  звільнення  самовільно зайнятої земельної ділянки та знесення самочинного будівництва - відмовити. звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та знести самочинне будівництво - відмовити.

Рішення суду може бути оскаржено протягом десяти днів з дня його проголошення до Апеляційного суду м. Києва через Дніпровський районний суд м. Києва.

 

 

С у д д я:

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×