Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %17 %543 %2017 %12:%Июль

Право інтелектуальної власності: стан і проблеми правового регулювання

Оцените материал
(1 Голосовать)
У Навчально-науково-практичному центрі юридичного факультету Полоцького державного університету, відбувся науково-практичний семінар «Право інтелектуальної власності: стан і проблеми правового регулювання», організований кафедрою цивільного права.
В роботі семінару взяли участь викладачі та практикуючі юристи, керівники структурних підрозділів різних організацій, діяльність яких пов'язана з правом інтелектуальної власності. Активними учасниками семінару стали студенти юридичного факультету.

З цікавою і змістовною доповіддю «Новели законодавства Республіки Білорусь у сфері інтелектуальної власності» виступила Тетяна Володимирівна Ковалевська, начальник Управління права і міжнародних договорів Національного центру інтелектуальної власності (м.Мінськ). У своєму виступі вона представила ґрунтовний огляд змін і доповнень, внесених в найважливіші нормативні правові акти. Розповіла про роботу Національного центру інтелектуальної власності та плани на найближче майбутнє.

Важливі проблеми права інтелектуальної власності анонсував у своєму виступі Олексій Юрійович Корочкін, старший партнер Юридичної групи «Бюро 24», кандидат юридичних наук, доцент (м.Мінськ). У доповіді виступаючого використовувалися матеріали судових справ у спорах в сфері інтелектуальної власності, а сам доповідь викликала жваві дискусії з означених проблем.

Питання авторського права в діяльності наукової бібліотеки Полоцького державного університету розглядалися в виступі директора бібліотеки Марини Миколаївни Шуханковой. У своєму досить докладному доповіді вона розповіла про роботу бібліотеки з наукової та навчальною літературою, а також тими особливостями, які стосуються вільного використання творів науковою бібліотекою університету.

Досить яскравим і інформативним стала доповідь Христини Дмитрівни Савицької, старшого викладача кафедри цивільного права Полоцького державного університету, аспірантки Білоруського державного університету. Виступ містив огляд практики у справах про захист інтелектуальної власності Суду з інтелектуальних прав Російської Федерації (м.Москва). На прикладі конкретних справ було зроблено детальний аналіз окремих інститутів права інтелектуальної власності та представлені проблеми правозастосовчої практики.

Робота семінару завершилася презентацією навчально-методичного комплексу «Право інтелектуальної власності», підготовленого колективом авторів Полоцького державного університету і виданого в грудні 2016 року в Мінську. Перші екземпляри даного видання вже надійшли в наукову бібліотеку нашого університету.

http://www.psu.by/index.php/nauka/novosti-nauki/10161-pravo-intellektualnoj-sobstvennosti-sostoyanie-i-problemy-pravovogo-regulirovaniya.html
Прочитано 992 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×