Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %24 %547 %2017 %12:%Июль

Придбання земельної ділянки - юридичні нюанси

Оцените материал
(1 Голосовать)
Питання. Хочу придбати земельну ділянку. Ділянка видана учаснику АТО (продавець). Земля знаходиться поза населеним пунктом, для ведення садівництва.
Документи в порядку, видані в 2015 році. Ділянка видана на землях, які були роздані в 1995 році людям - сільській радою для індивідуальної забудови. Люди цю землю обробляли, зараз на ділянках нічого немає. За словами сусідів, вони нічого не роблять, але з'являються раз в два-три роки. Документи старі господарі не оформляли. На руках можуть бути максимум рішення сільради про виділення землі і мінімум технічна документація (хоча не факт), держактів немає, кодастрових номерів теж немає. Чи зможуть вони якимось чином повернути собі право власності? Чи варто зв'язуватися з такою землею?

Придбання земельної ділянки - юридичні нюанси

Якщо пропонована до покупки ділянка землі перебувала в 1995 р за межами населеного пункту, вона не могла бути видана людям сільською радою для індивідуальної забудови. Під забудову видається земля в межах села/міста.

Якщо люди зазначені вами ділянки використовували час від часу для садівництва / городництва, але не оформили раніше (до 2015 р) права власності або користування ними, то наявність у них рішення сільради про виділення землі і технічної документації не перешкоджає вам в покупці ділянки землі у власника, що має документи від 2015 р

Гіпотетично в такій ситуації колишні землекористувачі можуть оскаржити в суді рішення сільради про видачу землі учаснику АТО і про скасування попереднього рішення сільради про передачу землі.
Шанси на успіх в суді у них вкрай малі, якщо все, що ви описали на форумі, відповідає дійсності.

Придбання земельної ділянки - юридичні нюанси

Варто зв'язуватися з такою землею. Юридичні проблеми покупки ділянки землі мало вірогідні.

Придбання земельної ділянки - юридичні нюанси

Щиро дякую за відповідь.
Справа в тому, що земля знаходиться за межами населеного пункту і нові документи видані обласним Держземагенством. Рішення сільради про передачу землі початковим господарям ніхто не відміняв.

Ще бентежить той факт, що в новій документації (проект землеустрою) відсутній акт встановлення та погодження меж земельної ділянки в натурі (акт встановлення и погодження зовнішніх меж земельної ділянки в натурі), тобто немає підписів власників сусідніх ділянок. Як це може (або не може) вплинути на подальші розгляди (якщо вони будуть)?
Заздалегідь вдячний за відповідь.

Придбання земельної ділянки - юридичні нюанси

Факт існування нескасованого рішення сільради про передачу землі початковим господарям і відсутність погодження меж земельної ділянки з сусідніми землекористувачами підсилює позицію останніх при веденні судової справи про визнання недійсним рішення про передачу цієї ж землі іншим особам в 2015 р

У той же час, якщо ви не помиляєтеся в інформації або запиті на форумі, рішення сільради про виділення землі за межами населеного пункту початковим користувачам в 1995 р є явно незаконним, так як сільрада мав повноваження розпоряджатися тільки землею на своїй території (в межах села ).

Якщо початкове в вашому випадку рішення в 1995 р прийняла саме сільрада, а не райдержадміністрація, то цей факт настільки послаблює позицію в судовій справі попередніх землекористувачів, що зводить її до програшною.

Придбання земельної ділянки - юридичні нюанси

Повинні бути всі документи. Оформлення всіх документів для отримання держакту на землю займе мінімум півроку.

Юридична допомога у придбанні та продажу земельної діляки
Юридичні послуги Київ та Київська область
Тел .: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
E-mail: utk2012Аbigmir.net, skype: k0965454033

Прочитано 1074 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×