Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %21 %594 %2017 %13:%Окт

Чи застосовуються докази первісного позову до зустрічного. Первісний залишили без розгляду. Зустрічний задовольнили

Оцените материал
(1 Голосовать)
Питання таке, первісний позов залишили без розгляду в зв'язку з повторною неявкою сторони. А зустрічний задовольнили, але суддя в мотивувальній частині навіть не розписала ті докази, але були прикріплені до первісного позову, в тому числі не послалася на показання свідка, які мають важливе значення в справі.
Ось роюсь і не можу знайти ніде нормативне пояснення таким діям судді. Чи може суд відкинути докази і не застосувати їх до зустрічного позову якщо вони знаходяться в матеріалах справи в тому випадку якщо первісний позов залишено без розгляду?

- Перепрошую, але ніяких "доказів" з первинного позову в даному процесі немає, не було і, за визначенням, бути не могло. По самій простій причині - первинний позов взагалі не став предметом судового розгляду. Докази - це не те, що "докладено" до позовної заяви (або вказується в ньому), а те, що надається в ході розгляду судом позову по суті і приймається судом за його оцінкою як доказ. При цьому, обов'язок доведення лежить на
стороні, що висунула твердження .

Ну, тепер перечитайте свою фабулу. Первинний позов залишено без розгляду. Забули про нього і викинули, не читаючи. Зустрічний позов перестав бути зустрічним, так залишився в процесі єдиним. Він і розглядався, його автор і висував затвердження і доводив їх значення. Опонента у нього не було, зміст "первинного" позову взагалі ніяким статусом в процесі не володів, так як позов судом не розглядався.

Так що, нічого від "первинного" позову, крім процесуального згадки про факт його подачі в суд, прийнятті до розгляду і залишення без розгляду в зв'язку з неявкою позивача, в цьому процесі не може бути в принципі.

Якісь такі "докази" з "первинного" позову? Вибачте, Ви "риється" в пошуках того, чого не буває. Тут "рити" взагалі нічого, все на поверхні. Суд "первинний" позов не розглядав.
Прочитано 1099 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×