Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %24 %791 %2017 %17:%Окт

Стягнення заборгованості

Оцените материал
(1 Голосовать)
Всім доброго часу доби. Така ситуація. підприємство А надало послуги підприємству Б. Обидва підприємства платники пдв. Підприємства Б оплатило ці послуги на 50%.
Після цього підприємству А податкова виписала акт в якому обнулила податкового кредиту та податкових. Відповідно донарахували до сплати ПДВ предпіріятію Б. Питання чи можна в такій ситуації стягнути прдепрятію А решту заборгованість з підприємства Б? Борг підтверджений документально з мокрими печатками, також оборот був задекларований в податковій.

Стягнення заборгованості

- Що написано в договорі щодо порядку та термінів оплати? Є належним чином оформлені договори та акти виконаних робіт (послуг)?

Стягнення заборгованості

- Подивився, в договорі написано що в разі прострочення платежу - контрагент зобов'язується відшкодувати з урахуванням діючої ставки нбу. А ось про самих рядках нічого не сказано. Акти виконаних робіт підписані на руках, договору, Додатки також. З моменту підписання актів пройшло вже більше 2 місяців, і близько 1 місяця від дати останнього платежу.

Стягнення заборгованості

- Якщо в договорі термінів оплати немає, відправляйте вимогу боржнику сплатити в семиденний термін з моменту отримання (ч.2 ст.530 ЦКУ), якщо оплати не буде - звертайтеся до суду, стягнути можна.

P.S. Відповідь дан виходячи із загальних норм права, для повноцінної відповіді потрібно бачити документи.

Стягнення заборгованості

- Зрозуміло. За якою формулою вирахувати суму суднового збору для такої справи?

Стягнення заборгованості

- Обчислювати не потрібно, зараз на сайтах судів формування квитанції відбувається автоматично, тільки потрібно вибрати категорію справи (майновий спір) ввести Ваші дані і суму яку Ви бажаєте стягнути.
Прочитано 780 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×