Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %29 %904 %2017 %20:%Окт

Иск о признании имущественных прав на наследство

Оцените материал
(1 Голосовать)
Почали готуватися до суду і виникли нові питання:
1) як на час розгляду позову можна заарештувати спадкову квартиру «в натурі», а не тільки заблокувати можливість її відчуження?

2) чи може суд зобов'язати відповідача виплатити позивачу 1/2 доходу, отриманого ним від здачі в оренду спадкової квартири? Які докази потрібно для цього надати?

3) як в рамках цього ж позову відразу на майбутнє визначити порядок спільного використання квартири двома спадкоємцями? Які можуть бути варіанти?

4) чи є сенс включити в позов пункт про відшкодування позивачу моральної шкоди і які шанси на задоволення цієї вимоги?

5) якщо суд вирішить витребувати у нотаріуса спадкову справу - він його надішле або просто дасть оф.ответ з потрібних суд питань?

Заздалегідь вдячний за відповіді
- 1. Ніяк
2. Якщо доведете, що він здавав в оренду цю квартиру і це було не безоплатне надання житла
3. Ніяк, це окреме провадження
4. Включати закон не забороняє, але шанси дуже і дуже малі, на розсуд суду. Тому я б не став забивати собі голову моральною шкодою, доводячи його наявність
5. Нотаріус надасть копію

Иск о признании имущественных прав на наследство

- Дякуємо!
1) але можна ж просити суд заборонити проживання в спадкової і ще навіть не оформленій квартирі абсолютно сторонніх людей? Або кваліфікувати це як самозахоплення, так як права власності на цю квартиру ще не має жоден із спадкоємців і, відповідно, не може надавати її для проживання третім особам.
І супутній питання - куди крім суду (в ЖЕК, міліцію) і з яким заявою може звернутися спадкоємець для припинення такого самозахоплення?

Иск о признании имущественных прав на наследство

- С 1-4 питання, відповідь: ніяк, і думки не в тому напрямку.
Просити можна що завгодно, підстав для цього немає, в тому числі і самозахоплення немає. Хіба що нотаріуса просите провести опис спадкового майна, призначити особу, яка управлятіме Спадкового майном.

- Це не напрямок, а питання з розряду "а раптом"))
Головний напрямок, звичайно ж, - позов про визнання майнових прав в порядку спадкування.

Иск о признании имущественных прав на наследство

А самозахоплення - як це немає? Сторонні люди більше року живуть в спадкової квартирі, прав на яку вони ті зможуть мати ні за яких обставин. Я розумію, що прав і спадкоємці поки не мають, і виселити їх звідти швидше за все зараз не вийде. Але хоча-б звернеться до відповідних інстанцій спадкоємець має право. Нехай не виселять, але знімати квартиру коли до тебе ходять "органи" і з'ясовують хто ти і як сюди потрапив - теж приємного мало.
- Ось так і немає самозахоплення, а бігати по кожному приводу в міліцію бестолку, Ваші твердження не засновані на нормах закону, а робити висновки, кому приємно чи ні буде, - це вже не юридична тематика)))
Прочитано 1053 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×