Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %05 %912 %2017 %20:%Нояб

Узгодження меж земельних ділянок спадкоємцями

Оцените материал
(1 Голосовать)
Два спадкоємця: син і дочка вступають у спадок і отримують по 1/2 частини земельної ділянки (умовний номер № 12) на морському узбережжі.

Дочка під час оформлення, поки брат не поспішав із земельною документацією, вибрала собі половинку краще і отримала гос.акт. (Оформивши свою землю, з індексом 12 - "Б" Примітно, що в акті встановлення меж - другу половину вказала як землі селищної ради , від якого і розписалася посадова особа.

Вважаю, що 1/2 частина області не землі комунал.собственності і саме її брат є законним землекористувачем, (і він повинен був погоджувати) так як майнове право на спадщину виникає з моменту відкриття спадщини, тобто смерті спадкодавця.

Тепер питання: брат, який почав оформляти право власності (свідоцтво у нотаріуса отримав ще в 2003 р)., "Чи може, довівши незаконність погодження меж, скасувати гос.акт сестри? І почати процес винесення меж заново?

- На жаль ... зі слів обговорювати складно. Ваша розповідь - загальний опис сфери казусу, але ніяк не самого казусу. Дуже багато за кадром ... Як так ... наследовалась адже частка в праві власності, а не частина земельної ділянки в натурі - яким чином частка в праві перетворилася в натуральну частину - "половинку краще"? Яке "узгодження меж" всередині ділянки з комунальними землями, якщо всю ділянку, тобто його будь-яка "половинка" була у власності спадкодавця? Ніхто і ніяк не може всередині ділянки "межувати" з будь-якої його частиною.


Загалом у мене, особисто, поки взагалі відповідей немає - одні питання. Може більш досвідчені і "спеціалізовані" товариші краще зрозуміють і розберуться ... Чекайте ...

- Дякуємо.
Ви маєте рацію, спадкоємці отримали свідоцтво на частки. Однак, сестра якимось чином оформила гос. акт на земельну ділянку в натурі, причому відокремлений (без нотаріального розділу або рішення суду про видленеіі в натурі і припиненням права в частковій власності).
З приводу узгодження меж - ви переконали в правильності моєї думки.

Питання таке: чи доречно в подібній ситуації пред'являти дві позовні вимоги:
1. Визнати незаконним узгодження меж, відображених в акті про вставновлення між (додаток до дердавного акта);
2. Скасувати (скасуваті) гос. акт на право на земельну ділянку ...
Або треба ще ставити питання про законність видленія частки в натурі?

- Для початку доречніше, як мені здається, подумати про залучення інтересу правоохоронних органів до ймовірних шахрайства і корупції. Просто і зі смаком. Це може створити досить сприятливу і невимушену обстановку для подальшого і, того гляди, навіть і досудового спілкування в колі зацікавлених осіб.

Вибачте великодушно, посмію ще раз звернути Вашу увагу на той факт, що будь-які мої припущення - це не більше, ніж приватна ініціатива поговорити про те, про се "ва-а-абче". Не бачачи документів, не будучи обізнаним про об'єктивні обставини і обстановці, я ніяк не можу висловити якесь професійне судження, професійно же "відповідаючи за базар". Заради Бога, не спокушайтеся тим, що я щось професійно аналізую. Я всього лише фантазую по Вашим мотивами. У тій мірі, в якій Ви їх озвучуєте, а я домірковую. Об'єктивно - це "ля-ля тополі".

Нічого особистого, і - усіляких Вам професійних успіхів ... Ну-у ... а чого я скупитися? ... усіляких Вам успіхів у всьому. Ось так, напевно, краще.

- Дякую, Abadon!
У відповідь, в режимі "алаверди": бажаю і Вам перемог на всіх фронтах і так сопутсттвует Вам удача.
Корисно дізнатися думку колеги, і подвійно приємно коли власна думка підтверджується іншими юристами (це я про бажаність звернення до органів з повідомленням про кримінальне правопорушення - шахрайство, - в контексті даної справи
Прочитано 906 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×