Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %17 %705 %2017 %15:%Нояб

Чи можна в одному позові обєднати вказувати кілька позовних вимог

Оцените материал
(1 Голосовать)
юристи, підкажіть будь ласка чи можна в одному позові об'єднати такі вимоги як: "Встановлення факту перебування у фактичних шлюбних відносинах і визнання права спільної власності на майно та його розділ"?
Заздалегідь, дуже вдячна за відповідь!


- можна, тільки у Вас неправильно названа перша вимога, швидше за все. Ймовірно це буде встановлення факту проживання однією сім'єю. Ну і якщо суддя попадеться ледачий, може сказати, що спільний розгляд цієї гори вимог ускладнить власне розгляд і зіграє з цим позовом в футбол.

- Ні, це різні вимоги, факт проживання однією сім'єю взагалі встановлюється в порядку окремого провадження, при відсутності спору. А якщо через позов, тоді спочатку встановіть цей факт, а потім вже ділите майно.

- Теоретично Ви говорите правильно, особливо з огляду на те, що право подати позов про розподіл має в теорії виникати тільки після того, як сторони не дійшли згоди в цьому питанні, і є навіть думка якогось суду, що встановлення факту проживання однією сім'єю спрацьовує тільки в момент винесення рішення на цей рахунок, тобто поки немає факту ніхто і не зобов'язаний погоджувати розділ майна.

Але на практиці Ви говорите неправильно, тому що аж до верховного суду позови про встановлення факту проживання однією сім'єю + визнання власності спільної / розділ майна розглядаються. Більш того, розглядаються аж до верховного суду суперечки, в яких взагалі не заявлено вимогу встановлення факту проживання однією сім'єю, а просто тупо в справі одна сторона доводить цей факт.

п.с. цікаво, а якщо в позові написати, що "я Неодноразово заверталась до відповідача з пропозіцією домовитий про поділ Спільного майна, проти відповідач НЕ бажає візнаваті згадане майно спільнім, оскількі Ми не перебувалі у шлюбі на момент его набуття" - чи буде це підставою для суду визнати наявність спору між сторонами з приводу проживання однією сім'єю?

- Суд не може виходити за межі позовних вимог, і на практиці зараз суди відмовляють, поки не буде встановлено факт.

- ну не знаю, не знаю, в 10-11-12 роках були приклади, про які я говорив. Суди цілком собі видають формулювання про те, що в таких позовах факт спільного проживання повинен "знайти своє підтвердження в судновому засіданні", але ніяк не в предшевствующие рішенні суду. Наші суди звичайно як дишло, але якщо навіть ділять майно, взагалі не встановлюючи в судовому порядку факт проживання сім'єю, то що вже говорити про якийсь нещасних окремому провадженні
Прочитано 1141 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×