Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %09 %061 %2018 %00:%Янв

Докази і доказування - спірні моменти

Оцените материал
(1 Голосовать)
Хотів би розібратися в такій ситуації:
Я подав апеляцію на рішення суду. Вже як би термін вийшов, справа буде розглядатися, хоча ще день не призначено. З об'єктивних причин (знаходився в Росії) зі справою ознайомитися не зміг.
Та й саму заяву висилав звідти, через дочки е-майл. Тепер знайомлюся і виявляю, що в справі є документ, з яким я хотів ще давно в процесі розгляду ознайомитися. Навіть подавав з цього приводу клопотання (теж є в справі). Але мене з ним не ознайомили, подали цей документ вже після попереднього засідання, долучили без моєї згоди і Ухвали по ньому ніякої немає. Ні відмовити, ні долучити.

Хотілося б якось відреагувати з цього приводу, тим більше, що це важливо для прийняття рішення.

В якій формі можна це зробити і чи можливо це взагалі, якщо термін подачі апеляційної скарги вже закінчився?

-  Згода Ваша суду для залучення доказу до справи не сильно - то і потрібна. Він сам вирішує. Просто думку Вашу вислуховує.

Долучили документ в засіданні - це робиться усно, а не на кожний доказ - ухвала з повним текстом. Про залучення швидше за все зазначено в журналі судового засідання.

Просто коли будете виступати в апеляції - дайте оцінку цьому доказу, вкажіть на процесуальні порушення його появи в справі, просите в зв'язку з цими порушеннями не брати його до уваги.


- Шановний ....
Ви ось, може, сидите і ЦПК читаєте з ранку до ночі і уявляєте, що в наших судах саме так і буває. Притому погано читаєте.
А я як мінімум два рази на день беру участь в різних судових засіданнях. І докази іноді залучаю вже і на стадії їх дослідження, а іноді і на стадії апеляційного розгляду ...



- Ну тоді ЦПК Вам в руки. А скажіть будь ласка невже в такому темпі "2 суда в день" ще жоден апеляційний суд не звернув увагу на таке істотне порушення процесу? Невже всі Ваші жертви не заперечують проти залучення таких доказів і потім не розбивають Вас в апеляції або касації.

Я теж долучаю, проте намагаюся виконувати ЦПК за такими умовами:

1. Всі докази намагаюся долучити на етапі подачі позову, а не потім ... Принцип "Спочатку втягнемося, а там ужо подивимося" не завжди працює.

2. Якщо доказ неможливо долучити на етапі подачі позову або предваріловке, то хоча б заявляю про нього в позові або на попередньому, тоді можна принести і після, або хоча б в апеляції.

3. Якщо нормальний, розсудливий або дуже знайомий суддя, то за умови що людина не подасть апелляшку - можу і пізніше, але клієнтів попереджаю про позможность ризик апеляції.


Упевнений що як тільки Вам попадеться більш-менш грамотний противник і суд не буде заздалегідь "зацікавлений" і Ви порушите п. 1 і 2 від вищеописаного - клієнти врятли зрадіють результату за умови що Ви не виконаєте п.3.



- Мабуть, мене невірно витлумачили ...

Про 2 суду в день - це ж не до того сказано, що в кожній справі відбуваються такі ситуації. Просто про те, що практика велика, яка свідчить про те, що по-різному буває, і попередніми засіданням не завжди все закінчується ..


- Заперечувати не буду.
Однак ці норми потрібно дуже тонко використовувати і суддя повинен хотіти їх застосувати ...
Прочитано 1106 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×