Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %09 %896 %2015 %20:%Май

Щоби акціонери Київенерго, Київгазу та Київводоканалу піджали хвоста – заяви що ти співвласник цих підприємств, а не вони

Оцените материал
(5 голосов)

 Цей приклад можуть використовувати громадяни по всій Україні, оскільки проаналізована ситуація на прикладі вкрадених київських комунальних підприємств у громади Києва типова для всіх населених пунктів (територіальних громад) по всій Україні.

ГО "Суспільний договір" (тел. (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30 e-mail: utk2012(собачка)bigmir.net ) проводить діяльність, спрямовану на повернення вказаних підприємств територіальній громаді Києва. Аналогічно має відбуватися й в інших населених пунктах (тергромадах) України.

На даний час ми подаємо до Київради пропозицію в порядку місцевої ініціативи, яка обов’язкова за законодавством для розгляду представницьким органом місцевого самоврядування – відповідною радою населеного пункту.


Підтримати нас та пожертвувати до Фонду "операція "Антиприхватизація" всі бажаючі можуть
на картку Приватбанку

5168 7420 6520 8112

Повернемо собі Україну!
По матеріалам ФБ-групи https://www.facebook.com/groups/1628825767348263/



Протиправність відчуження об’єктів комунального майна, цілісних майнових комплексів, які забезпечують місто (територіальну громаду) життєнеобхідними послугами.
Це підприємства на кшталт Київенерго, Київводоканал, Київгаз і т.п.

Згідно Декларації про державний суверенітет України від 16 липня 1990 року «Народ України має виключне право на володіння, користування і розпорядження національним багатством України… Весь економічний і науково-технічний потенціал, що створений  на  території України, є власністю її народу,  матеріальною основою суверенітету Республіки і використовуються з метою забезпечення матеріальних і  духовних потреб її громадян. Декларація є основою для нової Конституції, законів України.

З першого речення преамбули Конституції «Верховна Рада України від імені Українського народу - громадян України всіх національностей» виходить, що український народ складається з громадян України. Отже, національне багатство є спільною власністю всіх громадян України, а відтак і майнові комплекси, об’єкти права власності - «Київенерго», «Київводоканал», «Київгаз» тощо. Значить, ми (кияни) є співвласниками «Київенерго», «Київводоканалу», «Київгазу» тощо, яких просто обікрали. Приватизація цих об’єктів, які є власністю українського народу – є протиправним. Послуги цих підприємств члени територіальної громади мали б отримувати по собівартості, без комерційної націнки, як співвласники такого майна.

Відповідно до ст.ст. 142, 143 Конституції України територіальні громади управляють майном безпосередньо або через утворенні ними органами місцевого самоврядування; матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є майно, що перебуває у власності територіальної громади.

Юридичний аналіз законодавства від 1990 року до цього часу показує:

- виключними власниками національного багатства, що було загальнонародною (державною власністю) за ст.10 Конституції УРСР станом на 1990 р. (на момент проголошення Декларації про державний суверенітет), були 52 млн. українців;

-  24 жовтня 1990 року  законом  УРСР  “Про зміни і доповнення до Конституції (Основного Закону) Української РСР" N 404-XII було зупинено дію ст.10 Конституції УРСР про загальнонародну (державну) власність до набрання чинності нової Конституції (тобто до 13.07.1996 року);

-   стаття 170 Конституції УРСР встановлювала: "Всі закони та інші акти державних органів України видаються на основі і відповідно до цієї Конституції.

Тому з 24.10.1990 року і до 14.07.1996 року всі нормативно-правові акти про приватизацію, корпоратизацію і акціонування, в тому числі «Київенерго», «Київводоканалу», «Київгазу», Дарницької ТЕЦ і т.п., у відсутність норм Конституції - фіктивні, так само, як і псевдо-приватизація.

А з набранням чинності Конституції України від 28.06.1996 року «Київенерго», «Київводоканал», «Київгаз», Дарницька ТЕЦ і т.п., (принаймні місцеві енергетичні та виробничі потужності цих об’єктів) із загальнонародної (державної) власності, в розумінні Конституції УРСР, мали бути передані у власність територіальної громади Києва, на виконання ст. 142 Конституції України та чинної на той час ст. 35 ЗУ «Про власність», згідно якого місцеві енергетичні системи та майно, що забезпечує життєдіяльність міста відходило до об’єктів права комунальної власності.

Відомості по основним містозабезпечуючим життєдіяльність міста об’єктам:

"Київенерго". Протиправне акціонування "Київенерго" відбувалося у 1995 році, згідно з Указами Президента України від  21.05.94 № 244/94 «Про заходи щодо ринкових перетворень в галузі електроенергетики України» та від 04.04.95 № 282/95 «Про структурну перебудову в електроенергетичному комплексі України» шляхом корпоратизації виробничого енергетичного об’єднання «Київенерго» на базі майна його відособлених підрозділів, розташованих у м. Києві, та зареєстровано виконавчим комітетом Старокиївської районної Ради народних депутатів м. Києва 28 вересня 1995 року.

«Київводоканал». Формально «Київводоканал» належить Київській міськдержадміністрації та ПрАТ «Компанія Київенергохолдинг», яка у свою чергу належить КМДА та офшорам «Densec Limited» та «Зарова Лімітед». Присутність серед акціонерів (бенефіціарів) ПАТ «АК «Київводоканал» приватних осіб, не зважаючи на те, що 60% акцій контролює міська влада, дозволяє квітнути корупції та зловживанням повноваженнями посадовими особами товариства. Так, сама свіжа інформація про те, що чиновники «Київводоканалу» за два роки вкрали 18 млн. грн., та те, що держслужбовців «Київводоканалу» ловлять на хабарях - якнайкраще підтверджує вказане.  Це завдає шкоди місту, громаді, киянам.



ПАТ «Київгаз». В даний час територіальній громаді належать 28,46% ПАТ «Київгаз», а 60 % його акцій перебувають в статутному фонді Київенергохолдинга. ПрАТ «Компанія Київенергохолдинг», яка у свою чергу належить КМДА та офшорам «Densec Limited» та «Зарова Лімітед». Присутність серед акціонерів (бенефіціарів) ПАТ «Київгаз» приватних осіб, не зважаючи на те, що 60% акцій контролює міська влада, дозволяє квітнути корупції та зловживанням повноваженнями посадовими особами товариства. Це завдає шкоди місту, громаді, киянам. Створює енергетичну небезпеку для міста.

Дарницька ТЕЦ. З 2012 року псевдовласником Дарницької ТЕЦ є ТОВ «Євро-Реконструкція» (засновник - Компанія Азоранде інвестментс лімітед), оскільки Фонд держмайна протиправно запустив процедури продаж-перепродажів того, що мало належати територіальній громаді м. Києва.

Твердження, що економічно необґрунтовано тримати такі підприємства у комунальній власності є помилковим, оскільки завдання Київради – забезпечити саме управління комунальним майном в інтересах територіальної громади.

Чи є в інтересах територіальної громади щоби ті підприємства, що дають життя місту належали декільком олігархам. Щоби багатомільйонне місто, столиця України була заручником олігархів? Думаю відповіді на ці питання очевидні.

До того ж, згідно тієї ж Конституції завданням Київради є управління вказаними об’єктами організувати на належному рівні. Щоби максимально забезпечити добробут киян. Тобто, організувати виробництво комунальних послуг по їх собівартості, а не так як зараз киянам їх продають по комерційним цінам, забезпечуючи тим, хто в протиправний спосіб приватизував зазначені об’єкти і яхти, і вертольоти, і палаци, і золоті батони з унітазами. А громада при цьому безжально грабується і доводиться до тотального зубожіння.

Маючи у власності зазначені об’єкти громада може виділити кошти на впровадження альтернативних джерел енергії (не буде осіб, які будуть перешкоджати та саботувати вказаний процес).

Важливий момент. Ми не відстоюємо повернення 1917 року. Комунальні підприємства можна здавати для прикладу в управління приватних структур, а не у їх власність. Під пильним оком громади.

Згідно зі ст. 1029 ЦК України за договором управління майном одна сторона (установник управління) передає другій стороні (управителе¬ві) на певний строк майно в управління, а друга сторона зобов ’язується за плату здійснювати від свого імені управління цим майном в інтересах установника управління або вказаної ним особи (вигодонабувача).

На даний час, без сумнівів, деякі об’єкти вже використали свій ресурс (амортизувалися), деякі оновлені самими теперішніми псевдовласниками. Передаючи вказані об’єкти не у власність, а в управління, територіальна громада має вирішити також питання щодо встановлення відповідних договірних умов, компенсацій та плати за управління таким майном враховуючи ті покращення, що зроблені теперішніми псевдо власниками комунального майна.

Ігор Кізіма, координатор акції "Я - співвласник Київенерго...!"

Ми вконтакті https://vk.com/public58773205

МИ в Фейсбуку https://www.facebook.com/urtechnologis

Ми в твітері https://twitter.com/urtechnologis?lang=ru

Последнее изменение %PM, %26 %561 %2015 %12:%Май

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×