Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %13 %896 %2016 %20:%Янв

Заява про організацію державного фінансового моніторингу товариств з обмеженою відповідальністю та їх учасників

Оцените материал
(1 Голосовать)
Мною, юристом Кізіма Ігорем Віталійовичем (тел. (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30) заява, що пропонується вашій увазі, готувалася для учасника товариства з обмеженою відповідальністю з яким ми працюємо разом з 2009 року і до цього часу. Складність його ситуації полягає у тому, що його мають бажання вигнати з товариства два їнших учасники, які є між собою родичами. А проблема полягає у тому, що законодавство України містить багато білих плям у правовому регулюванні діяльності ТОВок - товариств з обмеженою відповідальністю.
Так от, три учасника товариства, два з яких родичі між собою і діють спільно проти одного учасника - мого клієнта - який володіє 49% статутного фонду, проте позбавлений права контролю за діяльністю директора товариства через невизначеність нашого законодавства та недбалого ставлення правоохоронних органів до його проблеми.

Сказати тут варто, що недбальство це підсиленно стимулюється у вигляді хабарів зі сторони товариства, а вірніше двох його учасників-родичів.

Суть полягає у тому, що і за законодавством , і за статутом товариства, контроль за діяльністю директора здійснює ревізійна комісія, яка має бути утворена з 3 учасників товариства. Абсурд.

Їх всього три учасника - два з яких зацікавлені у відсутності такої комісії і будь-яких перевірок.

На рахунок того, що багато з деяких вад я витягую при написані статутів (в разі створення ТОВки). Проте, тут статут стандартний і такий варіант усунення вад і пробілів законодавства неможливий. До того ж, коли приймали статут я ще не був знайомий з моїм клієнтом, добрим, поміж усім, моїм другом.

От і вирішили ми, що потрібно звертатися до держави, щоби вона здійснила державний фінансовий моніторинг діяльності як товариства, так і його учасників-правопорушників.

Оскыльки маю досвід боротьби у таких складних випадках конфліктів між учасниками ТОВок, то із задоволенням пропоную і вам допомогти в аналогічній проблемі. Я юрист, правозахисник,практикую у Києві та області. На ваше замовлення можу виїхати у відрядження у будь-який суд України. тел. (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
........

Я, що нижче підписався, громадянин України, учасник ТОВ «Спец-Сервіс» вже на протязі декількох років намагаюся сприяти державі у притягненні до відповідальності директора ТОВ «Спец-Сервіс» Шевченка П.Є., який за попередньою змовою з групою осіб вчиняє порушення законодавства України, що призвело до вчинення злочину з «відмивання» легалізації грошей, отриманих злочинним шляхом.

Мої неодноразові звернення до органів МВС, податкових та органів прокуратури не мали успіху, оскільки я самотужки позбавлений можливості зафіксувати, довести наявність у діяннях директора ТОВ «Спец-Сервіс» Шевченка Петра Євгеновича та його спільників ознаки злочинів щодо ухилення сплати податків (предикативний та зловживання службовими повноваженнями (предикативні злочини).

Так, заявою від 27.09.2013 року до заяви про прокурорське реагування, що подана 26.09.2013 року до Броварського міжрайонного прокурора я вказував на таке.

В приміщення мотелю за адресою вул. Миру,  с. Семиполки Броварського району, що належить ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» може бути місце для заняття проституцією і надання проституцьких послуг водіям-далекобійникам, що не позбавлено логіки. Також, там може бути наркопритон, ігровий салон і інші протиправні види діяльності. Про це ходять у селі чутки.

Також, необхідність встановити на скільки місць розрахований мотель і чи потрібно для нього отримувати ліцензію на здійснення готельних послуг. А також чи не приховуються кошти від оподаткування.

Адже ЗУ «Про туризм» застосований і до мотелів.

Зважаючи на те, що наразі законодавство передбачає кримінальну відповідальність юридичних осіб, а я володію 49% ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс», мені б не хотілося, щоби товариство засудили до кримінального покарання.

Особливо мене непокоїть нелегальна діяльність на території товариства (Київська область, Броварський р-н, с. Семиполки, вул. Миру, 17) ніде не легалізованих станції з технічного обслуговування автотранспортних засобів (СТО), стоянки та мотелю. Все вказане може мати наслідком втрату товариством фінансових засобів у вигляді штрафів, можливих цивільних позовів невдоволених замовників тощо, що позначиться на розмірі моїх дивідендів. А тому штрафи та інші фінансові санкції мають накладатися на Левченко П.Є., як директора та інших винних посадових осіб.

Трохи раніше, 04.06.2011 року, я звертався безпосередньо до директора ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» із заявою про ініціювання проведення аудиторської перевірки в якій наголошував, на тому що не зважаючи на мої неодноразові, численні звернення до директора на протязі тривалого часу з проханням надати інформацію щодо фінансового стану товариства (бухгалтерську звітність) жодних дій в супереч вимогам Закону та в порушення моїх прав як учасника товариства товариством не вчинено.

Згідно п. 7.12 Статуту ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» контроль за діяльністю Директора ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» здійснюється Учасниками.
Відповідно до положень ЗУ «Про аудиторську діяльність» аудит це перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб'єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам законів України, положень (стандартів) бухгалтерського обліку або інших правил (внутрішніх положень суб'єктів господарювання) згідно із вимогами користувачів.

Органи управління суб'єкта господарювання зобов'язані створити аудитору (аудиторській фірмі) належні умови для якісного виконання аудиту (ст. 9).

Проведення аудиту та надання інших аудиторських послуг здійснюється аудиторами, аудиторськими фірмами, які набули права на здійснення аудиторської діяльності відповідно до цього Закону (ст. 16).

Аудит проводиться на підставі договору між аудитором (аудиторською фірмою) та замовником. У договорі на проведення аудиту та надання інших аудиторських послуг передбачаються предмет і термін перевірки, обсяг аудиторських послуг, розмір і умови оплати, відповідальність сторін (ст. 17).

Проте, директор аудиторської перевірки діяльності товариства не призначив.

25.12.2013 року я звертався до Броварської міжрайонної прокуратури із заявою, в якій просив організувати та провести координаційну нараду постійно створеної робочої групи при прокуратурі на якій розробити і здійснити узгоджені заходи з метою припинення злочинів і корупційних діянь директора ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» Левченка П.Є., та його спільників, спрямовані на продовжуване протягом тривалого часу порушення прав та законних інтересів учасника ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» Єсипенка В.В., беручи до уваги викладене вище та всі матеріали кримінальних проваджень відкритих за моїми повідомленнями про вчинення кримінальних правопорушень щодо мене Левченком П.Є., а також надати відповіді на наступні питання:...

Зазначена заява лишилися без реагування.

29.03.2013 року я звертався до прокуратури з приводу офіційного оформлення працівників ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» на роботу (наявність санітарних і трудових книжок). Проте і на це звернення реагування по суті поставлених питань не було.

Як стало мені відомо з відповіді Броварського міжрайонного прокурора від 18.07.2014 року, моїми партнерами по ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» (і я і вони учасники ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс») створено юридичну особу ТОВ «Гостинний двір «Столичний». Перелік засновників (учасників) юридичної особи:

Дані про розмір статутного капіталу (статутного або складеного капіталу) та про дату закінчення його формування розмір (грн.): 2850000.00 Дата закінчення формування: 11.01.2014.

Оскільки зазначені учасники товариства, задіяні так чи інакше у правовідносинах з ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс», зокрема, як орендарі його майна, а використання майна ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» аж ніяк не може дати можливість легально заробити статутний фонд у розмірі 2,8 мілійонів гривен, то дані кошти отримані учасниками товариства в нелегальний спосіб, що порушенням законодавства України.
Тобто, в Статутний фонд ТОВ «Гостинний двір «Столичний» вкладені кошти, отримані злочинним шляхом з діяльності стоянки вантажних автомобілів (ніде офіційно не зареєстрована, існує нелегально), готелю, кафе «Експрес», СТО.

Як підрахував я (розрахунок, звісно, приблизний), сума коштів, яка була прихована від оподаткування та від мене як учасника товариства становить близько 1544400 грн. Ці кошти пішли у статутний фонд ТОВ «Гостинний двір «Столичний» задля легалізації отриманих у порушення законодавства України коштів.

Дана сума виходить з наступних (орієнтовних, приблизних) розрахунків:

Стоянка ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс»
25 грн. (середня вартість стоянки одного авто на добу) 30 (середня кількість авто в добу на стоянці) 30 (днів місяця) 36 місяці (загальних час діяльності стоянки) 810000 грн. (валовий дохід від діяльності стоянки за три роки) 49% (відсоткова частка Єсипенка) 396 900 грн. (валовий дохід учасника Єсипенка В.В., за три роки від діяльності стоянки.

Здавання в оренду нежитлових площ товариства

650 м2 (загальна площа приміщень товариства) 8,3 грн. (середня ціна м2) 36 місяців (загальний строк здачі площ в оренду) 194400 грн. (валовий дохід) 49% (відсоткова частка Єсипенка) 95167.8 грн. (валовий дохід учасника Єсипенка В.В., за три роки від здавання в оренду майна товариства).

Діяльність мотелю

50 грн./доба (середня вартість одного ліжко-місця) 10 (середня кількість чоловік на добу) 500 грн. в добу 30 днів (один місяць) 36 місяців (загальний строк діяльності мотелю) 540000 грн. (валовий дохід) 49% (відсоткова частка Єсипенка) 264 600 грн. (валовий дохід учасника Єсипенка В.В., за три роки від діяльності мотелю).

Зазначу, що куди б я не звертався відомостей про те, що стоянка автомобілів зареєстрована та обліковується у податковій інспекції не отримано.

Отже, з моменту створення ТОВ «Гостинний двір «Столичний» та наповнення його статутного фонду Левченком П.Є., та його спільниками-учасниками вчинено злочин, передбачений ст. 209 КК України легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.
Кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 209 КК настає у разі вчинення хоча б однієї з таких дій, що передували легалізації (відмиванню) доходів:

1) фінансової операції з коштами або іншим майном, одержаними внаслідок вчинення предикатного діяння чи укладення угоди щодо них;
2) дій, спрямованих на приховання чи маскування: а) незаконного походження таких коштів або іншого майна; б) володіння ними; в) прав на такі кошти або майно; г) джерела їх походження; д) місцезнаходження; е) переміщення;

3) набуття, володіння або використання таких коштів чи іншого майна. Враховуючи вказане та керуючись ЗУ «Про Про запобігання та протидію легалізації відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, Указом Президента «Про Положення про Державну службу фінансового моніторингу України», ст. 209 КК України, ЗУ «Про звернення громадян»

ПРОШУ:

видати наказ про організацію державного фінансового моніторингу ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс», ТОВ «Гостинний двір «Столичний», учасників товариства ТОВ «Гостинний двір «Столичний»;

вчинити діяння спрямовані на виявлення ознак злочину у діяннях посадових осіб та учасників ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс», ТОВ «Гостинний двір «Столичний»;

в разі виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 209 КК України, направити інформацію для перевірки відповідному суб’єктові оперативно-розшукової діяльності для організації оперативно-розшукової роботи в цьому напрямі;

Додаток: арк.

16.09.2014 року                                 В.В.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×