Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %29 %775 %2016 %17:%Янв

Чиї інтереси захищає Київрада, КМДА

Оцените материал
(1 Голосовать)
Сьогодні у суді за позовом до Київенерго (третя особа Київрада, КМДА) - спір про те, що перед укладанням індивідуальних договорів зі споживачами, вони мають укласти договір з Київрадою - я, юрист, Ігор Кізіма, спостерігав цікаву річ
Так ось, у запереченні на позов як Київрада, так і КМДА стали на сторону відповідача.

Лишень вдумайтеся. Київрада (КМДА) яка має інтереси громади захищати - захищає монополіста.

Може, хто скаже, що вони просто стають на сторону закону, ба, бач, вважають, що громада не права.

Тут я вам наведу убивчий факт - у позові три позовні вимоги. 2 і 3 стосується суспільного питання - всієї громади. А перша позовна вимога - виключно приватного питання - надання окремого особового рахунку на сплату за електроенергію позивачу (Кізіма І.В).

Так от, Київрада і КМДА так розігналися у захисті інтересів монополіста - Київенерго, що "нічтожє сумяшеся" у запереченні виклали аргументацію проти задоволення першої позовної вимоги - сутто приватного питання між мною та Київенерго - і яка інтереси Київради (КМДА) не зачіпає ані трохи.

Як кажуть "на злодії шапка горить"..самі себе спалили і показали свою істину суть.. показали чиї інтереси вони захищають.
Ще можу додати, що залучені у справу Київрада, КМДА саме з прохання Київенерго.

Тобто, знаючи ту обставину, що наші суди схильні більш прислухатися до держорганів та органів місцевого самоврядування (так званої влади) представник Київенерго й провернув цей фінт.

Також, цікавим у цій справі є те, що якщо суд мені відмовить у задоволенні позову (першої позовної вимоги) я зможу не платити Київенерго на цілком законних підставах - бо рахунку ж в мене немає.

Нижче я приведу текст позову та інших матеріалів, а ви завжди, при виникненні аналогічних, або інших юридичних проблем можете звернутися за юридичною допомогою до юриста, магістра права Ігоря Кізіма тел. (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
..................................................................................................................................................
Позовна заява
про захист права споживача

Я, що нижче підписався (надалі позивач) є споживачем житлово-комунальних послуг, а саме електроенергії у вказаному помешканні з 2011 року.

З 2012 року до 2014 року я мав особовий рахунок на сплату електроенергії, проте з настанням нових вимог щодо індивідуальних договорів, такого рахунку не маю.



05.05.2015 року я звернувся до відповідача з листом, в якому вказував, що я, Кізіма Ігор Віталійович, проживаю за вказаною адресою.

Зазначена квартира перебуває у власності двох власників Кізіма Ігоря Віталійовича та Богайчук Віктора Петровича. Кожен з нас має окремий особовий рахунок.

У нас на квартиру один лічильник електроенергії і за електроенергію ми сплачували за показниками одного лічильника поділяючи рахунок навпіл. Жодних спорів між нами (співвласниками) немає з цього приводу. Жодних боргів не мали. Сплачували добросовісно.

Тепер, коли апетити (необґрунтовані апетити) щодо розміру тарифу у ПАТ «Київенерго» ростуть, я не маючи можливість виконувати примхи олігархів, які володіють на даний час Київенерго, прийняв рішення сплачувати за електроенергію за старими тарифами, принаймні до того часу, коли ви спроможетеся надати обґрунтування підняття тарифів та обґрунтовано заперечите на мої претензії, викладені нижче.

Співвласник квартири В.П. на даний час прийняв рішення щодо повної оплати своєї частки електроенергії, а тому претензії щодо неповної сплати за електроенергію з травня 2015 року у квартирі 1 (вул. Празька, 3 у м.Києві) прошу виставляти Кізіма Ігорю Віталійовичу.
Мої претензії до ПАТ «Київенерго»:

1) протиправність вимагання укладення прямих (індивідуальних) договорів зі споживачами у вигляді договорів приєднання;

2) відсутність договору між ПАТ «Київенерго» та Київрадою (КМДА) згідно п. 9 ч. 1 ст. 7 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», який мав би передувати укладенню індивідуальних (прямих) договорів;

3) З першого речення преамбули Конституції об’єкт права власності «Київенерго» належить Українському народові в особі територіальної громади Києва. Значить, я (як і решта киян) співвласником «Київенерго», якого просто обікрали. Приватизація «Київенерго», яке власністю українського народу протиправним. Послуги «Київенерго» члени територіальної громади народ України мали б отримувати по собівартості, без комерційної націнки, як співвласники такого майна;

4) Все, на чому "Київенерго" заробляє мільярди: електричні мережі, котельні, офісні приміщення все це належить киянам (громаді). А "Київенерго" використовує ці потужності і платить мізерну орендну плату. Тому виходить ситуація, що кочегар наживається на господарі котельні. Отже, наживаються й на мені;

5) "Київенерго" спалюють газ, виробляючи одночасно електричну і теплову енергію (когенерація). Проте, споживачі за один і той же спожитий газ оплачують двічі.

У зверненні я просив претензії щодо неповної сплати за електроенергію з травня 2015 року у квартирі 1(вул. Празька, 3 у м.Києві) виставляти Кізіма Ігорю Віталійовичу; обґрунтувати підняття тарифів на електроенергію з економічними формулами та поясненням (роз’ясненням) таких;

надати, завірену належним чином, копію договору між ПАТ «Київенерго» та Київрадою (КМДА) згідно п. 9 ч. 1 ст. 7 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги»; надати, завірені належним чином, копії договорів оренди майна, що орендує ПАТ «Київенерго» у м. Києва.

У зверненні я просив претензії щодо неповної сплати за електроенергію з травня 2015 року у квартирі 1(вул. Празька, 3 у м.Києві) виставляти Кізіма Ігорю Віталійовичу; обґрунтувати підняття тарифів на електроенергію з економічними формулами та поясненням (роз’ясненням) таких;

надати, завірену належним чином, копію договору між ПАТ «Київенерго» та Київрадою (КМДА) згідно п. 9 ч. 1 ст. 7 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги»; надати, завірені належним чином, копії договорів оренди майна, що орендує ПАТ «Київенерго» у м. Києва.

У відповіді відповідач відмовився вважати мене самостійним споживачем його послуг, і зазначив, що відносини з постачання електричної енергії розглядаються ним, як відносини між ним та Богайчуком В.П., іншим співвласником квартири.

Це протиправним, оскільки я постійно сплачую за спожиту електроенергію власні кошти з 2011 року, року придбання частки квартири і фактичного використання електроенергії. До того ж, ЖРЕО-404 разом з ГІОЦ надавали мені особистий рахунок з 2012 року на оплату комунальних послуг.

Отже, не вважати мене споживачем електроенергії у відповідача немає жодних підстав.

Згідно ч. 3 ст. 22 ЗУ «Про захист прав споживачів» та п. 7 ч. 1 ст. 5 ЗУ «Про судовий збір» споживачі звільняються від сплати судового збору.
Враховуючи вказане та керуючись ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», ст.ст. 3, 118 ЦПК України

ПРОШУ:

зобов’язати Публічне акціонерне
товариство «Київенерго» вважати Кізіма Ігоря Віталійовича самостійним споживачем електричної енергії та надати Кізімі Ігорю Віталійовичу особистий рахунок;

зобов’язати Публічне акціонерне товариство «Київенерго» укласти договір з повноважним органом місцевого самоврядування, згідно вимог п. 9 ч. 1 ст. 7 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги»;

заборонити Публічному акціонерному товариству «Київенерго» вимагати укладання індивідуального договору з Кізіма Ігорем Віталійовичем до часу укладання договору Публічним акціонерним товариством «Київенерго» з повноважним органом місцевого самоврядування;

на судове засідання викликати позивача та відповідачів.

ДОДАТКИ:

1) копія звернення від 05.05.2014 року та відповіді на нього від 29.05.2015 року 3 арк.;
2) копія витягу про державну реєстрацію прав, що посвідчує право власності на квартири 206 по вул. Празька, 3 у м. Києві за Кізіма І.В;
3) примірник позовної заяви з додатками для відповідача.

28.08.2015                                                                                Кізіма І.В.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×