Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %12 %922 %2016 %21:%Апр

Аналіз договору про інвестиційну діяльність у будівництво багатоквартирного будинку з метою придбати квартиру

Оцените материал
(1 Голосовать)
Договір щодо інвестування у квартиру, яка будується мене попросив проаналізувати мій друг, який зробив вірний висновок - платити юристу менше і до виникнення проблем, ніж втрачати великі кошти, мати ризики втратити об"єкт будівництва, звертаючись до юриста коли вже проблеми стануть реальністю
Аналізуючи договір, я (магістр права, юрист Ігор КІЗІМА) провірив його не лише на відповідність законодавство, а й перевірив самого контрагента (забудовника), його історію та перспективність, репутацію на ринку, наявність заборгованості, судові справи (хто має до нього й по яким причинам претензії.

Якщо вам знадобиться аналогічна робота або інша юридична допомога - звертайтеся
магістр права, юрист ІГОР КІЗІМА завжди допоможе вам вирішити юридичну проблему
Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
skype: k0965454033
........................................................................................................................
1. Ознайомлення з репутацією ПрАТ «Атлант» до підписання договору (відгуки на форумах тощо).

2. Перевірка в ЄДРПОУ

Генеральний директор за відомостями з реєстру співпадає з особою, що підписала договір
Місцезнаходження юридичної особи-забудовника співпадає з вказаним у договорі

Код КВЕД 41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель (основний) відповідає здійснюваній діяльності

Дата державної реєстрації: 30.05.1995 фірма не «одноденка» Статус відомостей про юридичну особу відомості підтверджено.

Кожна юрособа має підтверджувати щорічно дані про своє «існування»

Засновники забудовника акціонери згідно Зведеного облікового реєстру власників цінних паперів.

Це складений депозитарієм на дату обліку перелік власників цінних паперів певного випуску із зазначенням інформації про власників цінних паперів, про кількість цінних паперів, належних кожному власнику, та фактів обтяження цих цінних паперів зобов'язаннями.

3. Перевірка по податковим зобов’язанням

Станом на 01.09.2014 щодо платника податків ПРАТ ВПБФ "АТЛАНТ" наявна інформація:
«ПЕРЕБУВАЄ НА ОБЛІКУ В ОРГАНАХ ДОХОДІВ ТА ЗБОРІВ».
Станом на 02.09.2014 платник податків не має податкового боргу(+).

4. Перевірити наявність документів, пов‘язаних з будівництвом

1) наявність у забудовника прав на земельну ділянку на якій планується зведення будинку;

До Броварської міської ради (07400, м. Бровари, вул. Гагаріна, 15) Чи має ПрАТ Виробнича проектно-будівельна фірма «АТЛАНТ» належно оформлені права на використання земельної ділянки за адресою: м. Бровари, вул. Черняхівського, буд. 36-б під будівництво житлового багатоповерхового будинку.

2) дозволу на виконання будівельних робіт, виданого Державною архітектурно-будівельною інспекцією

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю (07400, м. Бровари, вул. Гагаріна, 15) 1) Чи має ПрАТ Виробнича проектно-будівельна фірма «АТЛАНТ» дозвіл на виконання будівельних робіт з будівництва багатоповерхового будинку за адресою: м. Бровари, вул. Черняхівського, буд. 36-б?

2) Чи має ПрАТ Виробнича проектно-будівельна фірма «АТЛАНТ» ліцензію на здійснення будівельної дільності?

Не полінуватися і перевірити ще наявність усіх цих документів, в тому числі шляхом звернення до відповідних органів щодо актуальності дозвільних документів.

Відповідь на інформаційний запит має бути надана протягом 5 днів. 5. Подальші взаєморозрахунки при відхиленнях від обумовленої площі квартири бажано прописати чіткіше. А саме у п. 2.4 зазначити, як проходитиме процедура уточнення загальної площі Квартири та які межі уточнення. Щоби не було зменшено суттєво площу квартири. Тут варто б зазначити мінімальне та максимальне значення відхилень від загальної площі квартири.

АНАЛІЗ ЗМІСТУ ДОГОВОРУ

5.1. У п. 3.3 Договору вказано, що продавець не приймає претензій щодо якості Квартири від Покупця, якщо той не повідомить про зміну паспортних даних, місця реєстрації, контактних телефонів… Це при тому, що у п. 9.5 зазначено, що сторони несуть відповідальність за правильність вказаних у даному договорі реквізитів та у разі неповідомлення про їх зміну несуть ризик настання пов’язаних з цим наслідків. Не можу побачити тут логіки. Раджу звернутися за поясненням цього пункту.

5.2. У п. 6.1.2 передбачене право продавця відмовитися від даного договору. Більш доречним було б, принаймні, чітко визначити випадки такої відмови, наслідки і чи вважається правом на односторонню відмову від договору, яка згідно законодавства не допускається.

5.3. У п. 9.2 обов’язково потрібно додати, що кореспонденція надсилається поштою цінним листом З ОПИСОМ ВКЛАДЕННЯ та повідомленням про вручення або кур’єром під підпис.

6. Пошук в Єдиному державному реєстрі судових рішень  інформації про існуючі спорах щодо самого забудовника та земельної ділянки; та будь-яких інших спорів, пов’язаних з об‘єктом і суб’єктом Ваших подальших інвестицій.

запит «19016506» та «ПрАТ Виробнича проектно-будівельна фірма «АТЛАНТ» http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39862588 спір на незначну суму з Пенсійним фондом України
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39434530 спір виграний з податковою інспекцією.
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/3933552 господарський спір з контрагентом, виграний.

Судових спорів між забудовником «Атлант» та фізичними особами-інвесторами не виявлено. запит «Бровари, вул. Черняхівського, б. 36-б»
результатів не знайдено

7. У договорі на однокімнатну квартиру пункт може бути у такій редакції: «При бажанні Покупець має право, за своєю письмовою заявою, відмовитися від цього Договору та зарахувати сплачену ним на той час частину коштів в рахунок погашення виплат за договором купівлі-продажу майнових прав Ч3/91 від 01 вересня 2014»

Додаток 1 відомості ЄДРПОУ

Додаток 2 Зразок запиту на інформацію

Броварська міська рада

02090, м. Київ, вул. Празька, 30 кв.
Запит на інформацію
Прошу, відповідно до ст.ст. 19, 20 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» надати наступну інформацію:
1) Чи має ПрАТ Виробнича проектно-будівельна фірма «АТЛАНТ» належно оформлені права на використання земельної ділянки за адресою: м. Бровари, вул. Черняхівського, буд. 36-б під будівництво житлового багатоповерхового будинку та на який строк?

Відповідь на запит прошу надіслати поштою на вказану вище адресу.
З повагою вересня 2014 року К С..

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×