Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %29 %223 %2016 %04:%Июль

Виграна справа в Окружному адміністративному суді м.Києва проти Київської міської ради

Оцените материал
(3 голосов)
Дана справа за позовом, що подав я проти Київської міської ради дає досить добрий приклад того, що виграти справу у суді - це завжди лише пів-справи. Оскільки рішення потрібно ще примусити виконати. Виграна справа в Окружному адміністративному суді м.Києва проти Київської міської ради
А виконати рішення, де зобов"язаним суб"єктом є орган влади, орган місцевого самоврядування складно через те, що: 1) зобов"язаний суб"єкт - колективний; 2) специфічний суб"єкт владних повноважень.

А якщо простими словами - коли рішення має виконати певна група осіб, то примусити це їх зробити не просто через те, що кожен з таких членів-депутатів будуть кивати один на одного та ганяти вас по бюрократичному колу.

Далі, при аналізі цієї справи, я більш детальніше на цьому зупинюся. Тут же хочу продемонструвати вам позовну заяву, яку повністю задовільнено судом.

Якщо у вас трапляються аналогічні випадки, звертайтеся до юриста, магістра права Ігоря КІЗІМА
Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
skype: k0965454033
.............................................................................

Окружний адміністративний суд

міста Києва

01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

позивач

Кізіма Ігор Віталійович

02090, м. Київ, вул. Празька, 3

інші засоби зв’язку: urtechnologisАgmail.com

тел. 096-545-40-33

відповідач

Київська міська рада

01044, м.Київ, вул. Хрещатик, 36
Тел.: 279-41-88
Інші засоби зв’язку невідомі


ПОЗОВНА ЗАЯВА

 16 лютого 2012 року членами ініціативної групи (до якої входив позивач) з питань місцевої ініціативи до Київської міської ради було подано пропозицію про розгляд питання та прийняття рішення Київською міською радою щодо приватизації житла, яке займають мешканці (члени територіальної громади м. Києва) по вул. Муромська, 7/13 у м.Києві та про ініціювання проведення комплексної перевірки Київською міською радою дотримання законодавства України щодо приватизації житла у м. Києві, яке перебуває у комунальній власності з різним статусом, в тому числі гуртожитків, яка зареєстрована Київською міською радою за вх. КО-2679 від 16 лютого 2012 року. До пропозиції додавалися підписні листи зі 1088 підписами членів київської громади.

 

23 березня 2012 року в зв’язку з нерозглядом нашої пропозиції позивачем було подано скаргу через скриньку на вході до Київської міської ради, оскільки до позивача відмовилися вийти відповідні працівники для її прийняття і реєстрації. Викликав працівників по телефонам: 279-41-88, 279-77-83, 71-17, і кожного разу з того кінця слухавки чув «Це не наша компетенція, зателефонуйте по іншому номеру».

 

Таким чином, діяння відповідача порушують законодавство України, оскільки:

 

1. Згідно ст. 9 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» члени  територіальної  громади  мають   право   ініціювати розгляд у раді (в порядку місцевої ініціативи) будь-якого питання, віднесеного до відання місцевого самоврядування. Порядок  внесення  місцевої  ініціативи  на  розгляд  ради визначається  представницьким органом місцевого самоврядування або статутом територіальної громади. Місцева   ініціатива,   внесена   на   розгляд   ради    у встановленому   порядку,   підлягає   обов'язковому   розгляду  на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи.

 

2. Відповідно ст. 12 Статуту територіальної громади м. Києва члени територіальної громади міста Києва мають право ініціювати розгляд у Київській міській раді в порядку місцевої ініціативи будь-якого питання, віднесеного Конституцією України, законами України та цим Статутом до предметів відання місцевого самоврядування у місті Києві. Місцева ініціатива оформляється у вигляді письмово викладеної пропозиції про розгляд відповідного питання чи прийняття певного рішення Київською міською радою або районною у місті Києві радою. Письмові пропозиції, передані на розгляд Київської міської ради, повинні бути підписані не менш, ніж 1000 членами територіальної громади міста Києва. Місцева ініціатива, внесена у встановленому порядку на розгляд Київської міської ради чи районної у місті Києві ради, підлягає обов'язковому розгляду цією радою на відкритому засіданні ради за обов'язковою участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи.

3. Згідно ст. 24 Регламенту Київської міської ради загальні збори проводяться за місцем проживання членів територіальної громади міста Києва. Рішення загальних зборів громадян оформляються письмово, з дотриманням вимог Статуту територіальної громади м. Києва. Письмово викладена пропозиція подається до Київської міської ради та реєструється секретаріатом Київради. Постійна комісія Київської міської ради, що відповідно до доручення заступника міського голови – секретаря Київради визначена профільною з опрацювання пропозицій загальних зборів громадян, розглядає на своєму засіданні подані пропозиції за участю членів ініціативної групи загальних зборів громадян. У разі підтримання пропозицій загальних зборів громадян комісією готується проект рішення Київради або ухвалюються рекомендації щодо вирішення порушеного питання.

Місцеві ініціативи членів територіальної громади м. Києва розглядаються Київрадою відповідно до вимог вищевказаної статті, з урахуванням положень Статуту територіальної громади м. Києва.

Отже, розгляд місцевої ініціативи є не правом, а обов’язком Київської міської ради.

 

4. Відповідно до положень ст.ст. 7, 20 ЗУ «Про звернення громадян» забороняється відмова у розгляді звернення громадян, яке має бути розглянуте та вирішене у термін не більше одного місяця.

 

Отже, Київська міська рада порушила право позивача, передбачене цим Законом, на своєчасний розгляд звернення.

 

 Відповідно до положень ст. 71 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень,  дій чи  бездіяльності  суб'єкта  владних  повноважень  обов'язок  щодо доказування правомірності  свого  рішення,  дії  чи  бездіяльності покладається    на   відповідача, якщо він  заперечує проти адміністративного позову. Суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у  нього  документи  та матеріали,  які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

 

Згідно положень ч. 1 ст. 9 КАС України, суд при вирішенні справи керується принципом законності, відповідно до якого органи державної влади, органи місцевого самоврядування, їхні посадові і службові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

 

Згідно ст. 18 КАС України даний позов підсудний Окружному адміністративному суду м.  Києва.

 

 

Враховуючи вказане та керуючись Європейською хартією місцевого самоврядування, ст. 5 Конституції України, ст. 9 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 12 Статуту територіальної громади м. Києва, ст. 24 Регламенту Київської міської ради, ст.ст. 7, 20 ЗУ «Про звернення громадян», ст.ст. 18, 104 КАС України

 

ПРОШУ:

 

- зобов'язати Київську міську раду на найближчій сесії після набрання рішенням законної сили розглянути пропозицію в порядку місцевої ініціативи від 16 лютого 2012 року за вх. КО-2679 щодо приватизації житла, яке займають мешканці (члени територіальної громади м. Києва) по вул. Муромська, 7/13 у м.Києві та про ініціювання проведення комплексної перевірки Київською міською радою дотримання законодавства України щодо приватизації житла у м. Києві, яке перебуває у комунальній власності з різним статусом, в тому числі гуртожитків

 

ДОДАТКИ:

 

Копія пропозиції;

Копія скарги;

Квитанція про сплату судового збору;

Примірник позовної заяви з додатками для надіслання відповідачу.

Копія довіреності.

 

 

05.04.2012                                                                     Кізіма Ігор Віталійович

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×