Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %07 %859 %2018 %19:%Фев

Позовна заява про захист прав споживачів

Оцените материал
(1 Голосовать)
У кожного юриста є свій власний стиль

 цей стиль виробляється практикою його юридичною роботи.

Мій стиль - стиль Ігоря Кізіма, магістра права, юриста - зокрема, такий. Подаючи заяву позовну до суду особливо не мудрствувати, свідомо її подаючи через пошту, без виконання багатьох формальностей. Вже потім, усуваючи недоліки за ухвалою суду підготовити всі документи належно.

Що це вам дає:
1) таким чином можна підібрати для себе нормального суддю. Я знаю вже багато суддів київських судів і знаю що до деяких не варто попадати зі справою. Отже, коли мені приходить ухвала про виправлення помилок від ніякого судді, я не виправляю помилки. Чекаю повернення позову і подаю його повторно.

2) сплата судового збору. Буває проблемно визначити підсудність навіть для самого суду. В такому випадку, якщо отримаю ухвалу про відмову у відкритті провадження через недотримання правил підсудності, то не втрачу судовий збір і час на зайве формування документів позовної заяви.

3) Бувають випадки, як зазначений нижче, коли на підготовку відповідним чином позовної заяви часу не було, а подати її (важливий сам факт подачі) її потрібно було терміно.

Якщо вам знадобиться юридична допомога, звертайтеся до Ігоря КІЗІМА, юриста, магістра права
(Viber 095-573-20-30).

Дніпровський районний суд м. Києва

02105, м. Київ, вул. Сергієнка, 3

Позивач:

...

02090, м. Київ, вул. ...

 

Відповідач:

ПАТ «Київенерго»

пл. І. Франка, 5, м. Київ, Україна, 01001

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про захист прав споживачів

Я є власником квартири №по вул. ,  у м. Києві. Інша частина належитить....

Я систематично сплачую вартість спожитої електроенергії, однак мені безпідставно нараховується борг, який утворюється внаслідок споживання електричної енергії іншим співвласником, ...., який відмовляється сплачувати за електроенергію. Як я не просив відповідного працівника у центрі обслуговування, мені відмовляються надати окремий особовий рахунок, додаючи борг мого сусіда-іншого співвласника на мій рахунок.

Це не справедливо.

Нещодавно мені прийшло попередження про відключення електроенергії № 155003 від 18.12.2017 року через борг, який виник через несплату за спожиту електроенергію співвласником квартири – ....

Згідно вимог ст.ст. 358, 360 ЦК України співвласники мають право здійснювати право спільної часткової власності за згодою між собою.

Керуючись цим, ми уклали договір щодо встановлення пропорцій споживання електроенергії, холодної води та послуг з водовідведення від 21.09.2017 року (копію якого з нашими написами «З оригіналом згідно» і підписом додаємо до цієї заяви надсилали відповідачу).

За цим договором ми, як співвласники квартири  домовилися, що електроенергії за показниками спільного лічильника спожив з 01 червня 2015 року більше ..., а саме 60% від показника лічильника. А .... за той же час, з 01 червня 2015 року, спожив лише 40% електроенергії. Ці пропорції між нами погоджені і не заперечуються.

При цьому я свою частину сплачую, а співвласник – ні. Внаслідок чого і утворився борг. Тепер же відповідач – ПАТ «Київенерго» - пригрожує відключити електроенергію й сумлінному споживачу.

 Тобто відповідач, ПАТ «Київенерго»  навмисне, прагне відігратися у даній ситуації на сумлінному платнику та 1) зіштовхнути нас лобами з іншим співвласником (вирішуючи за мій рахунок свою проблему), 2) вимагати з мене оплату не свого боргу.

Як перше, так і друге є противоправним.

Враховуючи вказане та керуючись ЦПК України, ст. 22 ЗУ «Про захист прав споживачів»

 

ПРОШУ:

 

визнати протиправним попередження ... про відключення електроенергії № 155003 від 18.12.2017 року;

зобов’язати відповідача здійснити перерахунок ....;

зобов’язати відповідача всі претензії щодо боргу пред’являти до того, зі співвласників квартири ....., хто не сплачує свою частку, згідно нашої домовленості: .....

 

 

Додаток:

 

копія договору щодо встановлення пропорцій споживання електроенергії, холодної води та послуги з водовідведення від 21.09.2017 року;

письмове підтвердження ...., зазначених обставин;

заява про виклик в суд свідка – ....

копія попередження ..... про відключення електроенергії № 155003 від 18.12.2017 року.

 

 

                     05.02.2018                          ......

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×