Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %17 %856 %2018 %19:%Март

Сам собі юрист або дистанційна юридична допомога - як це працює. Частина 3

Оцените материал
(1 Голосовать)
На прикладі гіпотетичної справи я, юрист, магістр права Ігор Кізіма,  демонструю процес надання юридичної послуги за програмою "САМ СОБІ ЮРИСТ або ДИСТАНЦІЙНА ЮРИДИЧНА ДОПОМОГА"
перша стаття http://ut.kiev.ua/yuridicheskaya-praktika/item/2393-sam-sobi-yurist-abo-distantsiyna-yuridichna-dopomoga-yak-tse-pratsyue.html

друга стаття http://ut.kiev.ua/yuridicheskaya-praktika/item/2402-sam-sobi-yurist-abo-distantsiyna-yuridichna-dopomoga-yak-tse-pratsyue-chastina-2.html


Наразі продовжую, після того як я надіслав замовнику виконане завданання (заяву про злочин) і детальну інструкцію подальших дій, замовник має право надати уточнюючі питання. На ці питання я також надаю відповідь (ось зразок)

..........

Поштальйон носила листа і виявилося, що він квартиру неправильно вказав, Поштальйон розпитала сусідів і знайшла його квартиру, а ще дізналася, що в …. появилася ще одна машина і записала мені номера і марки обох машин (підкажіть де можна дізнатися хто власник машин?)

-  цю всю інформацію, як я й писав у інструкції вам потрібно буде викласти слідчому і просити-вимагати його зазначення її в протоколі допиту вас. Вкажіть що це важливо для підтвердження того що майновий стан аліментщика дозволяє йому сплачувати аліменти. Я раджу мати для цього при собі нотатки щоби нічого не забути

Ще була я у директора … ринку і він сказав, що договір він заключив з дружиною …, оскільки на ній патент. Я спитала а чому торгує чоловік, а директор відповів, що коли цікавився, то йому відповідали  чоловік прийшов допомогти жінці торгувати....".Я спиталася чи можна йому написати запит на юридичну адресу, щоб він написав з ким і коли був заключений договір-директор відповів, що дасть відповідь. Але не знаю чи варто давати запит на ринок. Відколи почався піст-… не торгує, але на магазині висить його номер телефону (цю інформацію можна буде використати в суді) Може дати запит в податкову, чи на його жінку оформлено патент?

- це також вказати раджу при допиті вас слідчим і простежити щоби це було зазначено у протоколі. Для чого це потрібно - аргументація така ж сама - зясувати майновий стан аліментщика

Третього березня я навідалася у виконавчу службу,і там мені вже дали нову  довідку-перерахунок, оскільки чоловік в той же день приніс чеки на 5300грн, він їх оплатив у 2016 році, коли я писала заяву про притягнення до  крим відповідальності, а другий чек на 2000грн, які він оплатив 3,03,2018-ми з ним буквально розминулися у виконавчій службі, коли він приносив квитанції. Я з виконавцем сварилася, що 5 років нічого не роблять  поки я не прийду із заявою, вони сказали що тепер склали на нього протокол,  але про що не знаю, бо ми сварилися і мені не захотіли навіть довідку  видати в управління соцзахисту, де я отримую допомогу як  малозабезпечена. Раніше мені цю довідку давали зразу, бо мені далеко їхати і часто з малою дитиною їздила на таксі, бо не мала на кого залишити дитинку. а тепер мені сказали прийти через 10 днів, бо я заставила переписати довідку  -перерахунок (вона в ній вказала чек, що приніс чоловік від жовтня 2012 року з оплатою боргу за 2011 рік) Виконавець впиралася, поки я не звернулася до начальника і він їй пояснив, що я права і вона передрукувала знову довідку. Може в прокуратуру мені надсилати вже цю новішу довідку-перерахунок?

 

 - так. Як я вже й казав. і це загальне підходить для всіх випадків конкретних - вам найповнішу і точнішу інформацію яка допоможе слідству треба надати слідчому, що маєте у документах-копіях, що не маєте - на словах. що є складністю для вас роздобути - звертаєтеся до слідчого і вказуєте, що така інформація є її варто перевірити, витребувати для повноти та всебічності слідства. Мої поради також раджу занотувати і мати під рукою.

 

 Договорилася за вашою порадою, за двох свідків: одна- це поштальйон, яка носила чоловіку листи, а друга моя знайома, яка торгує на базарі, але вона просить, щоб дати письмові свідчення і в суд не йти. Я чекаю, коли …. відкриє магазин і почне торгувати, щоб я могла зняти відео, а якщо ні то я зніму відео як я питаюся в сусідніх продавців "типу де тут магазин … і чого він закритий? щоб вони підтвердили, що саме він тут торгує і вже роки"

 Ще скажіть чи не можна в прокуратуру дати заказного листа. Якщо ні, то який в мене буде доказ, що я занесла туди заяву?

 

- Заказним листом відправити можна, з повідомленням про вручення (на пошті можна щоби повідомили СМС-кою). Щоби ви знали коли саме прийде до них заява і щоби ви навідалися через 2-3 дні. Однак краще було б особисто. Ніхто не гарантує, що вони справно відвідують пошту - отримувати листи. Вони взагалі роблять все щоби утруднити вам свій шлях до справедливості і щоби ім було менше роботи.

 
Хто мені повинен дати довідку про доходи, якщо я веду догляд за дитиною до 3 років і отримую допомогу по малозабезпеченності?І за який період мають бути доходи? За рік чи 6 місяців? Це треба напевно йти в соцзабез?


- той орган в якому ви оформили цю допомогу. Для суду цивільного та й взагалі вона не буде зайвою.

довідку про доходи беріть на максимально можливий термін. Цього для звернення в суд вистачить.

А там далі не буду забігати.. все поетапно..

Головне для того щоби навчитися чомусь, а не лише змогти виконати разові операції занотуйте собі - памятайте - слідчі, прокурори - це ліниві коти. вони нічого не робитимуть якщо ви не будете постійно систематично капати їм на мозги.

В них має скластися враження що вам краще зробити, що ви від них не відстанете.

Розумію, що на відстані це важкувато робити, однак, ми самі заслужили таку владу яку маємо.

Реєструвати заява про злочин прокурор має протягом 24 годин по кодексу (ст. 214 КК України) можу порадити поїхати туди в прийомний день і час керівника прокуратури, і вблагати його все зробити в один день - внести в ЄРДР та можливо повідомити вам слідчого тощо.
.............



загальний опис пропозиції http://ut.kiev.ua/yuridicheskaya-praktika/item/2157-sam-sebe-yurist-optimalnoe-predlozhenie-dlya-tolkovyih-lyudey.html

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×